Op deze dag verschijnt de docu van Suzan & Freek op Netflix

Karen Luiken-19 december 2022 om 07:31

Netflix trapt het nieuwe jaar af met een documentaire over Suzan & Freek. Dat-ie eraan zat te komen, wisten we inmiddels. Maar nu maakt de streamingsdienst ook de datum bekend waarop dat gaat gebeuren.

“Nieuws alert”, schrijft Netflix op social media. “De documentaire ‘Suzan & Freek: Tussen Jou en Mij’ is vanaf 13 januari te zien op Netflix.”

De documentaire gaat over het leven van de 30-jarige Suzan Stortelder en de 29-jarige Freek Rikkerink, over hun carrière en over hoe zij balans proberen te vinden in alle hectiek.

“Van thuis aan de keukentafel tot backstage in de Ziggo Dome – ze waren overal bij en dat is straks allemaal in de docu te zien”, schreef het stel anderhalve week geleden op social media. “We vinden het mega spannend maar kunnen tegelijkertijd ook niet wachten om het met jullie te delen.”

Flo Windey trekt de grens in nieuwe 'faqda'-reeks

Karen Luiken-20 maart 2023 om 11:31

Flo Windey gaat voor een nieuw seizoen van ‘faqda’ weer op zoek naar moeilijk bespreekbare onderwerpen. Dit keer richt ze zich op vier verschillende thema’s, waar ‘consent’ (oftewel wederzijdse toestemming) er één van is.

Hoe trek je een grens? Die vraag staat centraal in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van de ‘faqda’-reeks. Flo gaat op zoek naar wat consent juist is en wat niet. Ze trekt de straat op en vraagt voorbijgangers wat consent voor hen betekent.

"Consent is voor mij essentieel. Niet weg te denken”, zegt Flo. “Ik heb een paar ervaringen gehad waar mensen geen toestemming vroegen en over mijn grenzen gingen en dat heeft mij zo slecht doen voelen dat ik niet anders kon doen dan mij er nu nog meer over uit te spreken. Want ik wil me nooit meer zo shit voelen."

Het nieuwe seizoen van ‘faqda’ is vanaf nu te zien op VRT MAX.

Streamz deelt exclusieve beelden van 'The Last of Us'

Karen Luiken-20 maart 2023 om 09:48

Terwijl fans met smart wachten op het tweede seizoen van ‘The Last of Us’ is er op Streamz alweer iets nieuws over de serie gedropt. De streamingsdienst heeft een exclusieve special gelanceerd waarin de kijker wordt meegenomen achter de schermen.

Het gaat om een documentaire van een half uur met hoofdrolspelers Pedro Pascal en Bella Ramsey. Zij vertellen net als maker Neil Druckmann over wat ze nodig hadden om de show te maken. Er komen special effects voorbij en Pascal, die Joe speelt in de serie, vertelt onder andere hoe moeilijk én leuk het was om het barre winterweer te ervaren dat de fictieve post-apocalyptische wereld van 'The Last of Us' bedekt.

‘The Making of The Last of Us’ is vanaf nu te zien op Streamz. Een trailer bekijk je hier:

Ontdek meer