Spider-Man 2 en Wolverine aangekondigd voor PS5

Nico De Greef-09 september 2021 om 21:30

Sony en Insomniac Games hebben twee nieuwe Marvel-games aangekondigd voor de PlayStation 5: Spider-Man 2 en Wolverine. Beide games werden donderdagavond onthuld op de PS5 showcase.

Spider-Man 2 komt in verloop van 2023 naar de PlayStation 5 en zal zowel om Peter Parker als Miles Morales draaien. Hoewel nog maar weinig bekend is over de game, doet de trailer alvast één grote onthulling uit de doeken: namelijk dat beide slingeraars het in de game op zullen nemen tegen de superschurk Venom. Zowel game-regisseur Ryan Smith als acteurs Yuri Lowenthal en Nadji Jeter, die de motion capture en de stemmen van Peter en Miles in de originele game verzorgden, keren terug in hun respectievelijke rollen voor de sequel.

Insomniac kondigde daarnaast ook een stand-alone game aan over het Marvel-personage Wolverine. Een releasedatum voor deze game is er nog niet omdat het spel nog in de zeer vroege ontwikkelfase zit. Toch kon de studio het niet laten om alvast een korte cinematische teaser te delen die je hieronder samen met de trailer voor Spider-Man 2 kan bekijken.

Kena: Bridge of Spirits nu verkrijgbaar op PlayStation en pc

Nico De Greef-22 september 2021 om 14:29

2021 is het jaar waarin veel grote en langverwachte games met uitstel te maken kregen. Ondanks dat langer moeten wachten op een release natuurlijk nooit leuk is, heeft het uitstellen van deze games wel één positief gevolg opgeleverd: een heleboel indiegames kregen zo hun verdiende moment in de spotlight. Hoewel deze games niet door grote bekende studio's gemaakt werden, spelen en zien ze er wel uit als grote AAA-titels. Eerder dit jaar zagen we zo de parels It Takes Two en Lost in Random al voorbijkomen, en nu mogen gamers nog een titel aan dat lijstje toevoegen met een spel waar de harten van voornamelijk Disney- en Pixar-fans sneller van zullen kloppen.

Kena: Bridge of Spirits is de debuutgame van de nieuwe gamestudio Ember Lab en lijkt namelijk recht uit een Pixar-film te komen. De game draait om een jonge heroïne genaamd Kena, die met haar magische vaardigheden verloren zielen naar het hiernamaals helpt en wordt bijgestaan door überschattige wezentjes genaamd de 'Rot'. Samen moeten ze een vloek zien op te heffen die een ooit zo majestueuze wereld in een nare en letterlijk rotte plek heeft veranderd.

In het spel kunnen spelers Rot-wezentjes verzamelen om nieuwe vaardigheden te unlocken en omgevingen te veranderen, terwijl ze het opnemen tegen gevaarlijke en corrupte geesten.

Kena: Bridge of Spirits is een kleurrijke en grafisch indrukwekkende actie-avonturen game die de grens tussen film en gaming zodanig vervaagt zodat het haast lijkt alsof je je zelf in een animatiefilm waant. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc, en is dan ook een absolute top aanrader voor liefhebbers van animatie.

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Ontdek meer