Sony toont eerste beelden van God of War: Ragnarök

Nico De Greef-10 september 2021 om 15:22

Nadat de game vorig jaar werd aangekondigd met een korte teaser heeft Sony donderdagavond op de PS5 showcase de eerste volledige trailer getoond van God of War: Ragnarök.

God of War: Ragnarök speelt zich enkele jaren na de gebeurtenissen uit het eerste deel af en draait wederom om Kratos en zijn zoon Atreus. Die is inmiddels geen 'boy' meer maar een tiener. Samen gaan ze op zoek naar de Noorse god van de oorlog, Tyr, in de hoop antwoorden te vinden over een komende dreiging die het einde van de goden en de hele wereld kan betekenen.

Dat gebeurt uiteraard niet zonder de nodige problemen. Zo zien we in de trailer dat het duo in een conflict verwikkeld raakt met de goden Freya en Thor. Spelers kunnen zich Freya herinneren als de moeder van Baldur uit het eerste deel. In Ragnarök heeft Freya nog een appeltje te schillen met Kratos. Thor hoeven we uiteraard niet aan je voor te stellen.

Wat de gameplay betreft laat laat ontwikkelaar Santa Monica op het PlayStation Blog weten dat spelers in de game alle negen werelden uit de Noorse mythologie zullen kunnen bezoeken. Dit in tegenstelling tot de zes werelden uit het eerste deel. Dit betekent dat je straks dus ook voor het eerst op verkenning kan gaan in Vanaheim, Svartalfheim en Asgard. Daarnaast heeft ook de combat een flinke uitbreiding gekregen zodat spelers nu meer keuzeopties krijgen in gevechten. Dit moet volgens Santa Monica ervoor zorgen dat de combat niet alleen vertrouwd maar ook vernieuwend aanvoelt.

God of War: Ragnarök is het afsluitende hoofdstuk van de 'Noorse avonturen' van Kratos en verschijnt in de loop van 2022 voor de PlayStation 4 en 5. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de game in 2021 uit zou komen, maar eerder dit jaar kondigde Sony aan dat dit niet meer het geval was.

1
2
3
4

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt op 5 april!

Nico De Greef-20 januari 2022 om 17:40

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt op 5 april 2022 voor consoles en pc. Dat maakten uitgever Warner Bros en ontwikkelaar TT Games vandaag bekend aan de hand van een gloednieuwe trailer voor de game.

Fans hebben er erg lang op moeten wachten, maar kunnen eindelijk beginnen aftellen naar de release van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Vorig jaar werd nog bekend gemaakt dat de game na meermaals uitstel zou verschijnen in de lente van 2022 en de ontwikkelaar lijkt zich aan zijn woord te houden: vandaag werd door uitgever Warner Bros bevestigd dat de game officieel zal lanceren op 5 april voor de huidige en vorige generatie PlayStation -en Xbox-consoles, Nintendo Switch en pc.

De aankondiging van de releasedatum ging gepaard met een nieuwe diepgaande gameplaytrailer die laat zien wat spelers straks zoal mogen verwachten en kunnen doen in het grootste LEGO Star Wars-spel ooit gemaakt.

Zo bevat de game onder andere gloednieuwe gevechtsmechanismen, meer dan 20 verschillende planeten die vrij verkend kunnen worden en honderden speelbare karakters waaronder legendarische personages als Luke, Leia, Yoda, Boba Fett, Maul en Obi-Wan. Daarnaast bevat de game ook zij-missies en meerdere keuzepaden.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga laat spelers in ware LEGO-stijl het epische verhaal van alle negen films in de Skywalker Saga herbeleven en is een game die je als Star Wars-fan gewoon niet mag missen.

BREAKING: Microsoft koopt 'Call of Duty'-maker Activision Blizzard

Nico De Greef-18 januari 2022 om 15:41

Microsoft heeft Call of Duty-maker Activision Blizzard overgenomen. Xbox-baas Phil Spencer kondigde dat nieuws vandaag zelf aan via de Xbox-website. Voor de overname telde Microsoft maar liefst 68,7 miljard dollar (omgerekend: 60,4 miljard euro) neer, waarmee de grootste overname ooit in de gamingindustrie een feit is.

Dat Microsoft niet op een eurootje meer of minder hoeft te kijken, moge wel duidelijk zijn. Amper een jaar nadat het bedrijf de bekende gamestudio Bethesda Softworks (Elder Scrolls, Fallout, Doom) overnam voor 7,5 miljard dollar, heeft het nu ook Activision Blizzard overgenomen voor het duizelingwekkende bedrag van 68,7 miljard dollar (omgerekend 60,4 miljard euro).

Met de overname krijgt Microsoft tal van populaire gamefranchises in handen waaronder Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk en Candy Crush.

Volgens Xbox-baas Phil Spencer is het de bedoeling dat zoveel mogelijk nieuwe en bestaande Activision-Blizzard games toegevoegd worden aan het Game Pass-abonnementen op Xbox en pc. Of multiplatform-franchises zoals Call of Duty in de toekomst dan ook enkel op een Xbox-console of via de pc gespeeld kunnen worden, is op dit moment niet duidelijk.

Na de overname, die in het financiële boekjaar 2023 (de periode tussen juli 2022 en juli 2023) zou moeten afgerond worden, zal Microsoft het derde grootste gamebedrijf ter wereld zijn, na Tencent en Sony.

Deze zagen we niet aankomen.

Ontdek meer