Sony toont eerste beelden van God of War: Ragnarök

Nico De Greef-10 september 2021 om 15:22

Nadat de game vorig jaar werd aangekondigd met een korte teaser heeft Sony donderdagavond op de PS5 showcase de eerste volledige trailer getoond van God of War: Ragnarök.

God of War: Ragnarök speelt zich enkele jaren na de gebeurtenissen uit het eerste deel af en draait wederom om Kratos en zijn zoon Atreus. Die is inmiddels geen 'boy' meer maar een tiener. Samen gaan ze op zoek naar de Noorse god van de oorlog, Tyr, in de hoop antwoorden te vinden over een komende dreiging die het einde van de goden en de hele wereld kan betekenen.

Dat gebeurt uiteraard niet zonder de nodige problemen. Zo zien we in de trailer dat het duo in een conflict verwikkeld raakt met de goden Freya en Thor. Spelers kunnen zich Freya herinneren als de moeder van Baldur uit het eerste deel. In Ragnarök heeft Freya nog een appeltje te schillen met Kratos. Thor hoeven we uiteraard niet aan je voor te stellen.

Wat de gameplay betreft laat laat ontwikkelaar Santa Monica op het PlayStation Blog weten dat spelers in de game alle negen werelden uit de Noorse mythologie zullen kunnen bezoeken. Dit in tegenstelling tot de zes werelden uit het eerste deel. Dit betekent dat je straks dus ook voor het eerst op verkenning kan gaan in Vanaheim, Svartalfheim en Asgard. Daarnaast heeft ook de combat een flinke uitbreiding gekregen zodat spelers nu meer keuzeopties krijgen in gevechten. Dit moet volgens Santa Monica ervoor zorgen dat de combat niet alleen vertrouwd maar ook vernieuwend aanvoelt.

God of War: Ragnarök is het afsluitende hoofdstuk van de 'Noorse avonturen' van Kratos en verschijnt in de loop van 2022 voor de PlayStation 4 en 5. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de game in 2021 uit zou komen, maar eerder dit jaar kondigde Sony aan dat dit niet meer het geval was.

1
2
3
4

Zo speel je het 'verborgen' Instagram-spel

Chelsy Vanlerberghe-11 maart 2024 om 09:45

Precies wat we nodig hebben: een nieuwe manier om tijd te doden op social media. Instagram heeft stiekem een game in je DM's verstopt.

Wil je het zelf problemen? Simpel! Open een bericht, stuur een emoji naar keuze en druk erop. Bam, je wordt naar het gamescherm gestuurd.

Het doel van het spel is om te voorkomen dat de emoji van het scherm valt door met je vinger een platform te verschuiven waarop de emoji kan blijven stuiteren. Hoe langer je je emoji in de lucht houdt, hoe sneller hij stuitert en hoe moeilijker het wordt.

Maker 'Dragon Ball Z' is op 68-jarige leeftijd overleden

Chelsy Vanlerberghe-08 maart 2024 om 10:38

De wereld neemt afscheid van Akira Toriyama, het genie achter 'Dragon Ball Z'. Hij overleed op 68-jarige leeftijd.

Dragon Ball Z is een Japanse animeserie uit 1980 die ook in ons land erg populair was. Dat was vooral te danken aan de expliciete en bloederige gevechten, iets wat in andere animeseries niet vaak voorkwam. In de serie beschermen Son Goku en zijn vrienden de aarde en andere planeten tegen verschillende schurken.

Daarnaast werkte Toriyama ook mee aan games zoals Dragon Quest en Chrono. Hiermee laat hij een onuitwisbare stempel na in de anime- en gamingwereld.Vaarwel, meester van de manga.

Ontdek meer