Sony toont eerste beelden van God of War: Ragnarök

Nico De Greef-10 september 2021 om 15:22

Nadat de game vorig jaar werd aangekondigd met een korte teaser heeft Sony donderdagavond op de PS5 showcase de eerste volledige trailer getoond van God of War: Ragnarök.

God of War: Ragnarök speelt zich enkele jaren na de gebeurtenissen uit het eerste deel af en draait wederom om Kratos en zijn zoon Atreus. Die is inmiddels geen 'boy' meer maar een tiener. Samen gaan ze op zoek naar de Noorse god van de oorlog, Tyr, in de hoop antwoorden te vinden over een komende dreiging die het einde van de goden en de hele wereld kan betekenen.

Dat gebeurt uiteraard niet zonder de nodige problemen. Zo zien we in de trailer dat het duo in een conflict verwikkeld raakt met de goden Freya en Thor. Spelers kunnen zich Freya herinneren als de moeder van Baldur uit het eerste deel. In Ragnarök heeft Freya nog een appeltje te schillen met Kratos. Thor hoeven we uiteraard niet aan je voor te stellen.

Wat de gameplay betreft laat laat ontwikkelaar Santa Monica op het PlayStation Blog weten dat spelers in de game alle negen werelden uit de Noorse mythologie zullen kunnen bezoeken. Dit in tegenstelling tot de zes werelden uit het eerste deel. Dit betekent dat je straks dus ook voor het eerst op verkenning kan gaan in Vanaheim, Svartalfheim en Asgard. Daarnaast heeft ook de combat een flinke uitbreiding gekregen zodat spelers nu meer keuzeopties krijgen in gevechten. Dit moet volgens Santa Monica ervoor zorgen dat de combat niet alleen vertrouwd maar ook vernieuwend aanvoelt.

God of War: Ragnarök is het afsluitende hoofdstuk van de 'Noorse avonturen' van Kratos en verschijnt in de loop van 2022 voor de PlayStation 4 en 5. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de game in 2021 uit zou komen, maar eerder dit jaar kondigde Sony aan dat dit niet meer het geval was.

1
2
3
4

Kena: Bridge of Spirits nu verkrijgbaar op PlayStation en pc

Nico De Greef-22 september 2021 om 14:29

2021 is het jaar waarin veel grote en langverwachte games met uitstel te maken kregen. Ondanks dat langer moeten wachten op een release natuurlijk nooit leuk is, heeft het uitstellen van deze games wel één positief gevolg opgeleverd: een heleboel indiegames kregen zo hun verdiende moment in de spotlight. Hoewel deze games niet door grote bekende studio's gemaakt werden, spelen en zien ze er wel uit als grote AAA-titels. Eerder dit jaar zagen we zo de parels It Takes Two en Lost in Random al voorbijkomen, en nu mogen gamers nog een titel aan dat lijstje toevoegen met een spel waar de harten van voornamelijk Disney- en Pixar-fans sneller van zullen kloppen.

Kena: Bridge of Spirits is de debuutgame van de nieuwe gamestudio Ember Lab en lijkt namelijk recht uit een Pixar-film te komen. De game draait om een jonge heroïne genaamd Kena, die met haar magische vaardigheden verloren zielen naar het hiernamaals helpt en wordt bijgestaan door überschattige wezentjes genaamd de 'Rot'. Samen moeten ze een vloek zien op te heffen die een ooit zo majestueuze wereld in een nare en letterlijk rotte plek heeft veranderd.

In het spel kunnen spelers Rot-wezentjes verzamelen om nieuwe vaardigheden te unlocken en omgevingen te veranderen, terwijl ze het opnemen tegen gevaarlijke en corrupte geesten.

Kena: Bridge of Spirits is een kleurrijke en grafisch indrukwekkende actie-avonturen game die de grens tussen film en gaming zodanig vervaagt zodat het haast lijkt alsof je je zelf in een animatiefilm waant. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc, en is dan ook een absolute top aanrader voor liefhebbers van animatie.

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Ontdek meer