Deze liedjes zijn in de race voor deelname Eurovisiesongfestival

Karen Luiken-16 december 2022 om 07:32

Zeven kandidaten maken met veertien liedjes kans op een plekje van het Eurovisiesongfestival-podium. Wie het uiteindelijk zal worden? Dat moet de grote finale van ‘Eurosong’ bepalen, die op 14 januari plaatsvindt. Dit zijn de deelnemende artiesten met hun liedjes.

De eerste artiest die deelneemt aan het programma, is Ameerah, artiestennaam van Astrid Roelants. Zij waagt een poging met de nummers ‘Armageddon’ en ‘The Carnival’, die allebei gaan over de universele kracht van aanvaarding.

Nummer twee is Chérine, die al haar nummers in het Frans zingt. Met ça m’ennuie pas’ neemt Chérine je mee in haar kleurrijke wereld en in ‘mon étoile’ ontdek je haar gevoelige kant. Chérine schrijft haar eigen songs en schreef dus ook haar Eurosong-nummers zelf.

De volgende in het rijtje is Loredana, die met de songs ‘Dream In Colours’ en ‘You Lift Me Up’ haar songfestivaldroom hoopt waar te kunnen maken. Loredana maakte naam en faam als zangeres bij 2Fabiola, samen met Pat Krimson.

Door naar The Starlings, bestaande uit Tom Dice en Kato Callebaut. Zij brengen in ‘Eurosong’ naar eigen zeggen de meest persoonlijke songs die ze ooit hebben geschreven. Hun nummers heten ‘Rollercoaster’ en ‘Oceanside’.

Hunter Falls is kanshebber nummer vijf. Deze artiest heeft slechts één doel: België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, iets wat hij hoopt te bereiken met zijn liedjes ‘Ooh La La’ en ‘Home’.

De zesde artiest is Gustaph, die als queerartiest af wil van het hokjesdenken. Met ‘Because Of You’ en ‘The Nail’ bouwt hij als geen ander een feestje, want er is geen betere manier om jezelf te zijn.

En dan last but not least: gala dragot. De 17-jarige komt op voor haar waarden in de twee meeslepende songs ‘emotion ollie’ en ‘t’inquiète’.

Film Taylor Swift komt naar Belgische bioscoop

Karen Luiken-26 september 2023 om 13:01- Foto:

Reuters

Dure kaartjes kopen voor een concert van Taylor Swift? Dat kan, maar er is ook een goedkopere optie om de zangeres te zien optreden. Haar ‘The Eras Tour’ wordt over een paar weken op het witte doek vertoond.

Vanaf 13 oktober zal Kinepolis vier weken lang de bijna drie uur durende film op groot scherm uitzenden. In het teken staat ‘The Eras Tour’, die Taylor Swift in maart 2023 aftrapte en waar ze de hele wereld mee rondreist. Tijdens de tour zingt de zangeres liedjes van al haar albums.

Volgend jaar komt Taylor met ‘The Eras Tour’ naar Europa, maar wie daar geen kaartje voor heeft kunnen scoren, kan volgende maand dus ook terecht bij de Kinepolis. De bioscoopketen zendt de film uit in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Kortrijk, Leuven, Oostende, Hasselt, Braine, Rocourt en Palace Liège.

Harry Styles bereikt grote mijlpaal met 'As It Was'

Karen Luiken-26 september 2023 om 08:56- Foto:

Reuters

Harry Styles heeft een grote mijlpaal bereikt met ‘As It Was’. Het nummer staat maar liefst 77 weken op rij in de hitlijst Ultratop. Geen enkele andere artiest kreeg dat eerder voor elkaar.

‘As It Was’ kwam in april 2022 op de eerste plek in de hitlijst te staan. Daar bleef het nummer veertien weken lang, daarna zakte het langzaam maar zeker naar onderen. Veel liedjes verdwijnen op een gegeven moment uit de Ultratop, maar dat gebeurde niet met de song van Harry Styles. Die staat er na 77 weken nog steeds in.

De Britse artiest stoot met zijn mijlpaal The Weeknd van zijn troon. Die stond met zijn liedje ‘Blinding Lights’ 76 weken in de Ultratop. Daarna volgen The Black Eyed Peas met ‘I Gotta Feeling’ (66 weken) en Ed Sheeran met ‘Shape Of You’ (64 weken).

Ontdek meer