Deze liedjes zijn in de race voor deelname Eurovisiesongfestival

Karen Luiken-16 december 2022 om 07:32

Zeven kandidaten maken met veertien liedjes kans op een plekje van het Eurovisiesongfestival-podium. Wie het uiteindelijk zal worden? Dat moet de grote finale van ‘Eurosong’ bepalen, die op 14 januari plaatsvindt. Dit zijn de deelnemende artiesten met hun liedjes.

De eerste artiest die deelneemt aan het programma, is Ameerah, artiestennaam van Astrid Roelants. Zij waagt een poging met de nummers ‘Armageddon’ en ‘The Carnival’, die allebei gaan over de universele kracht van aanvaarding.

Nummer twee is Chérine, die al haar nummers in het Frans zingt. Met ça m’ennuie pas’ neemt Chérine je mee in haar kleurrijke wereld en in ‘mon étoile’ ontdek je haar gevoelige kant. Chérine schrijft haar eigen songs en schreef dus ook haar Eurosong-nummers zelf.

De volgende in het rijtje is Loredana, die met de songs ‘Dream In Colours’ en ‘You Lift Me Up’ haar songfestivaldroom hoopt waar te kunnen maken. Loredana maakte naam en faam als zangeres bij 2Fabiola, samen met Pat Krimson.

Door naar The Starlings, bestaande uit Tom Dice en Kato Callebaut. Zij brengen in ‘Eurosong’ naar eigen zeggen de meest persoonlijke songs die ze ooit hebben geschreven. Hun nummers heten ‘Rollercoaster’ en ‘Oceanside’.

Hunter Falls is kanshebber nummer vijf. Deze artiest heeft slechts één doel: België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, iets wat hij hoopt te bereiken met zijn liedjes ‘Ooh La La’ en ‘Home’.

De zesde artiest is Gustaph, die als queerartiest af wil van het hokjesdenken. Met ‘Because Of You’ en ‘The Nail’ bouwt hij als geen ander een feestje, want er is geen betere manier om jezelf te zijn.

En dan last but not least: gala dragot. De 17-jarige komt op voor haar waarden in de twee meeslepende songs ‘emotion ollie’ en ‘t’inquiète’.

Sabrina Carpenter dolenthousiast: "Adele denkt aan me in bed"

Chelsy Vanlerberghe-21 mei 2024 om 11:05

Adele is fan van Sabrina Carpenter! Dat zei ze tijdens een concert in Las Vegas. Sabrina Carpenter is op haar beurt dan weer geflatteerd door het compliment.

Tijdens haar show gaf Adele een shout-out naar Sabrina's nieuwste single 'Espresso'. "Toen ik gisterenavond naar bed ging was het al heel laat. Ik betrapte mezelf erop dat ik zong: "I'm working late, cause I'm a singer", dat liedje van Sabrina Carpenter. Dat nummer is echt my jam", klonk het.

Sabrina Carpenter deelde het bericht op X en schreef: "Het enige dat ik las was dat Adele aan mij denkt in bed<3"

Camila Cabello werd op déze leeftijd ontmaagd

Karen Luiken-21 mei 2024 om 09:17

Camila Cabello heeft een boekje opengedaan over haar ontmaagding. In de ‘Armchair Expert’-podcast vertelt ze dat ze twintig jaar oud was toen het gebeurde. Ze zat toen in een relatie met Matthew Hussey.

Camila en Matthew leerden elkaar in 2018 kennen. “Het was mijn eerste relatie”, vertelt Camila, die destijds twintig jaar oud was. “Het was ook de eerste keer dat ik seks had. De eerste keer liefde bedrijven, want dat is wat het was. Het was prachtig.”

De zangeres omschrijft haar ex ‘als een geweldig persoon’. “Het was de perfecte eerste relatie. Hij heeft mijn wereld echt vergroot.”

Maar hoe fantastisch ze Matthew ook vond, in juni 2019 beëindigden de twee hun romance, slechts enkele dagen voordat Camila de muziekvideo van ‘Señorita’ uitbracht met Shawn Mendes. Een paar weken later werd ze hand in hand gespot met Shawn. Niet veel later bleken ze een relatie te hebben.

Camila's ex Matthew is inmiddels getrouwd met Audrey Le Strat.

Ontdek meer