Horizon: Forbidden West-uitbreiding aangekondigd voor PS5

Nico De Greef-14 december 2022 om 17:28

Horizon-fans, rejoice! Want het avontuur van Aloy is nog lang niet afgelopen. De PlayStation-heroïne keert terug in de eerste officiële uitbreiding voor Horizon: Forbidden West.

Ontwikkelaar Guerrilla Games heeft Burning Shores aangekondigd, de eerste officiële uitbreiding voor Horizon: Forbidden West. De DLC wordt uitgebracht voor PS5-consoles en moet vanaf 19 april 2023 beschikbaar zijn.

In de eerste uitbreiding voor de Horizon: Zero Dawn sequel kruipen spelers wederom in de huid van Aloy die naar een gevaarlijk nieuw gebied ten zuiden van de Tenakth Clan Lands reist, waar ze een nieuwe machinedreiging ontdekt in de ongetemde wildernis van Los Angeles. Spelers zullen de nog nooit eerder geziene regio kunnen verkennen via het water en in de lucht op de rug van een Sunwing, een grote mechanische vogel.

Hoewel er nog maar weinig bekend is over het verhaal, laten de officiële promo-art en teaser trailer alvast niets aan de verbeelding over.

Volgens ontwikkelaar Guerrilla Games is de uitbreiding op technisch vlak zo ambitieus dat de update enkel op PS5-consoles kan verschijnen. PlayStation 4-gebruikers zullen dus helaas de DLC niet kunnen spelen.

PlayStation brengt eigen LEGO-game uit

Nico De Greef-09 juni 2024 om 21:04

Heb jij je ooit afgevraagd hoe Aloy en haar vrienden eruitzien als plastic Lego-figuren? Dan heb je geluk, want PlayStation heeft zojuist LEGO Horizon Adventures aangekondigd; een nieuwe game waarin de Horizon-personages worden omgetoverd in de alom bekende plastic speelgoedfiguren.

In deze nieuwe LEGO-game speel je opnieuw door het post-apocalyptische verhaal van de eerste Horizon-game waarin spelers voor het eerst kennis maakten met Aloy. Echter zal het avontuur er dit keer wat anders uitzien: je komt namelijk terecht in een kleurrijke plastic variant van het Horizon-universum die veel speelser en luchtiger is dan het origineel.

Zo kunnen spelers bijvoorbeeld, naast het voeren van actievolle gevechten met mechanische dino's, hun dorp een makeover geven met hilarische LEGO-decoraties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotdog-kraam in het midden van de wildernis?

Hoewel de game volledig solo te spelen is, kan hij ook door twee personen in online co-op gespeeld worden, of gewoon gezellig samen op de bank.

LEGO Horizon Adventures staat gepland voor release tijdens de feestdagen voor de PlayStation 5, PC en Nintendo Switch.

Ikea gaat mensen betalen om te werken in game

Chelsy Vanlerberghe-05 juni 2024 om 09:39

Ikea is hiring! De meubelgigant gaat echte mensen aannemen om om te werken in een virtuele winkel op het gameplatform Roblox. De virtuele medewerkers zullen evenveel verdienen als de mensen die in de fysieke winkel werken. Zo'n £13,15, wat neerkomt op iets meer dan €15.

Het spel 'Co-Worker Game' wordt op 24 juni gelanceerd en laat spelers ervaren hoe het is om te werken in Ikea's virtuele wereld. Dit is IKEA’s eerste stap in de gamingwereld. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tien kandidaten zullen aangenomen worden. De virtuele medewerkers helpen klanten, kunnen promotie maken en zullen werken in de verschillende afdelingen, zoals de showroom en het restaurant. Ze moeten klanten helpen en hen zelfs gehaktballetjes serveren!

"We zijn superenthousiast om als eerste merk betaald werk op Roblox te lanceren en te laten zien hoe wij carrières anders aanpakken," zegt Darren Taylor, verantwoordelijk voor mensen en cultuur bij Ikea UK en Ierland, in een persbericht. "Bij Ikea is er geen vaste route voor je carrière. Onze medewerkers kunnen van rol veranderen, van afdeling wisselen en groeien in elke richting die ze willen, zowel in het spel als in de echte wereld."

Ontdek meer