Nog nooit eerder waren er zo veel spijbelaars in Vlaanderen

Dieter Blarinckx-14 december 2022 om 09:50- Foto:

Photo by MChe Lee on Unsplash

Durf jij wel eens te spijbelen? Wel, dan ben je heus niet alleen! De Vlaamse regering heeft namelijk bekendgemaakt dat er in Vlaanderen nog nooit eerder zo veel spijbelaars waren. Zo zou zelfs 3,7 procent van de Vlaamse middelbare scholieren minstens 15 dagen ongewettigd afwezig zijn.

Ben Weyts, onze Vlaamse minister van Onderwijs is ongerust over het toenemende aantal spijbelaars in Vlaanderen, maar hij heeft er wel een duidelijke verklaring voor:

“We betalen een prijs voor de rampzalige schoolsluitingen tijdens corona. We hebben toen de connectie met sommige leerlingen verloren en de CLB’s hebben hun kerntaken minder kunnen uitoefenen.”

Samen met de Vlaamse regering wil hij nu een actieplan ontwikkelen om die spijbelaars tegen te gaan.

KdG en Meir Corner bouwen nieuwe duurzame campus in hartje Antwerpen

Simon Smetryns-01 juni 2023 om 12:04

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) en projectontwikkelaar Meir Corner hebben de vergunning gekregen voor de herontwikkeling van de voormalige Proximus site aan de Meir in Antwerpen.

Het project combineert een nieuwe hogeschoolcampus met retail. De onderste verdiepingen zijn bestemd voor een flagship retail store van circa 10.000m², de verdiepingen daarboven voor een hogeschoolcomplex voor 6.000 studenten Management & IT van KdG. De nieuwe campus Meir wordt met een oppervlakte van ruim 29.000 m² bijna dubbel zo groot als de huidige campus op de Groenplaats.

De campus zal niet alleen ruimte bieden voor toekomstgericht onderwijs, onderzoek en ondernemerschap, maar ook een duurzame en inclusieve omgeving creëren. Ze wordt ontworpen als een open ontmoetingsplek waar leren, leven en werken samenkomen.

Tegen het najaar van 2026 verhuizen de studenten en medewerkers van campus Groenplaats naar hun nieuwe campus.

Studeren in een nachtclub? Het kan in Gent en Luik!

Karen Luiken-29 mei 2023 om 11:40- Foto:

Red Bull Content Pool

Helemaal klaar met overvolle bibliotheken, te veel afleiding of je eigen kot als studeerruimte? Red Bull snapt dat en brengt in juni daarom de Red Bull Study Club terug in nachtclubs in Gent en Luik.

Van dinsdag 6 tot en met donderdag 8 juni wordt nachtclub en concertzaal De Vooruit in Gent omgetoverd tot een walhalla voor studenten. Een week later, van 13 tot en met 15 juni, is het te doen bij Reflektor in Luik.

Naast een unieke studeerlocatie kun je op beide locaties gratis elektriciteit verwachten. WiFi, inspirerende pauzes met motivational speakers, handige goodies, en een voorraad ijskoude Red Bull. Afleiding nodig? Dat kun je terecht in de silent disco, de dagelijkse sportsessies of bij de lachclub.

Wie een plekje in de Red Bull Study Club wil veroveren, zal snel moeten zijn. Reserveren is helaas niet mogelijk en het aantal plaatsen is beperkt. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Check meer info via deze link!

Ontdek meer