Inschrijvingsgeld Hoger Onderwijs zal stijgen

Dieter Blarinckx-14 december 2022 om 09:34- Foto:

KU Leuven

Ga jij volgend jaar studeren aan het Hoger Onderwijs? Dan let je nu best even op want de Belgische regering heeft beslist dat het inschrijvingsgeld voor de unief of hogeschool vanaf volgend jaar zal stijgen.

Wie zich inschrijft voor een normaal traject van 60 studiepunten, zal volgend academiejaar zo’n 1.092,1 euro betalen. Ter vergelijking: dit academiejaar is het nog 979,6 euro. Het inschrijvingsgeld wordt dus zo 11,2 procent duurder.

Ook studenten die een beurs krijgen zullen voortaan meer moeten betalen. Wie recht heeft op een volledige beurs betaalt 128,8 euro, in plaats van 115,8 euro dit jaar. Het inschrijvingsgeld voor bijna-beursstudenten stijgt naar 576,1 euro.

Deze nieuwe tarieven gelden vanaf het volgende academiejaar.

Leerling dreigt via Snapchat over bloedbad op school

Karen Luiken-23 december 2022 om 07:21- Foto:

Photo by Matt Popovich on Unsplash

Een leerling heeft via Snapchat gedreigd een bloedbad aan te richten op de Pyxis-scholencampus in Lanaken. De persoon is gearresteerd en wordt verhoord, meldt HLN.

Afgelopen dinsdag gingen er via Snapchat beelden rond die via een anoniem account verstuurd werden. Op screenshots stond in straattaal beschreven dat de afzender ‘een bloedbad’ aan wilde richten op de Pyxis-scholencampus. De politie werd gealarmeerd en die kon de leerling uiteindelijk identificeren.

Op het moment van de dreiging was er volgens directrice Kricha Jans niemand op school. “Maar voor de zekerheid stonden we afgelopen dagen in constante verbinding met de politie om de veiligheid op onze drie vestigingen te garanderen”, zegt ze volgens HLN.

Studeren in een nachtclub? Kan gewoon!

Karen Luiken-20 december 2022 om 04:58- Foto:

Red Bull Content Pool

Vergeet je bureau in je eigen kot, de schoolbanken of de bibliotheek. Studeren doe je in januari op een veel leukere locatie, namelijk: een nachtclub. De Red Bull Study Club is terug!

Studenten kunnen van 3 tot en met 5 januari komen blokken in Jeux d’Hiver in Brussel. Een weekje later, van 10 tot en met 12 januari, is het de beurt aan Barvista in Leuven.

Beide locaties worden dagenlang omgetoverd in een studeerplek met gratis elektriciteit, WiFi, inspirerende pauzes met motivational speaker Cedric Dumont, silent disco, handige goodies, ijskoude Red Bull, een lachclub en dagelijkse sportsessies.

Beide clubs zijn 24 uur per dag open en toegankelijk voor alle studenten die zowel rust als plezier nodig hebben om de ultieme focus te pakken. Tussendoor zin in een feestje? Zorg er dan voor dat je op 10 januari aanwezig bent bij de Red Bull Study Club in Leuven. Op die dag host TAGMAG-dj 5napback namelijk de silent disco. Jaël Ost, Kobe Peeters en Martijn Spaepen zijn ook van de partij!

Inschrijven is gratis en kan via www.redbull.be/studyclub.

Red Bull Content Pool

Ontdek meer