Inschrijvingsgeld Hoger Onderwijs zal stijgen

Dieter Blarinckx-14 december 2022 om 09:34- Foto:

KU Leuven

Ga jij volgend jaar studeren aan het Hoger Onderwijs? Dan let je nu best even op want de Belgische regering heeft beslist dat het inschrijvingsgeld voor de unief of hogeschool vanaf volgend jaar zal stijgen.

Wie zich inschrijft voor een normaal traject van 60 studiepunten, zal volgend academiejaar zo’n 1.092,1 euro betalen. Ter vergelijking: dit academiejaar is het nog 979,6 euro. Het inschrijvingsgeld wordt dus zo 11,2 procent duurder.

Ook studenten die een beurs krijgen zullen voortaan meer moeten betalen. Wie recht heeft op een volledige beurs betaalt 128,8 euro, in plaats van 115,8 euro dit jaar. Het inschrijvingsgeld voor bijna-beursstudenten stijgt naar 576,1 euro.

Deze nieuwe tarieven gelden vanaf het volgende academiejaar.

Dit wordt de nieuwe campus van Arteveldehogeschool aan Dok Zuid

Simon Smetryns-16 november 2023 om 15:44

Het ontwerp voor de campus van Arteveldehogeschool aan Dok Zuid is klaar. Liefst 2.500 studenten zullen les volgen in twee moderne campusgebouwen. In een derde gebouw komen 240 studentenkamers, een jeugdhuis en buurtgerichte commerciële functies.

In het ontwerp is gekozen voor drie losstaande volumes. De twee campusgebouwen, één met elf bouwlagen en één met vier, zijn wel verbonden met een passerelle. In de bovenste verdiepingen van het hoogste gebouw komen administratieve ruimtes, in de lagere verdiepingen en in het tweede gebouw leslokalen, coworkingruimtes en lunchplekken. In het lagere gebouw komt ook een auditorium. Op de campus zullen 2.500 studenten les kunnen volgen.

In het derde, losstaande gebouw met zes bouwlagen komen 240 studentenkamers. Die staan los van Arteveldehogeschool en staan open voor alle studenten in Gent. De kamers komen rondom een groen atrium met gemeenschappelijke leefruimtes en keukens. Op het gelijkvloers komen buurtgerichte commerciële voorzieningen en een jeugdhuis. Aangrenzend komt er een buurtpark als ontmoetingsplek.

De bouw start in 2025, de opening is ten vroegste voor september 2028.

Studenten starten bloedinzameling in Leuven

Karen Luiken-10 november 2023 om 14:54- Foto:

Photo by Nguyễn Hiệp on Unsplash

Altijd al iets goeds willen doen voor de maatschappij? Dit is je kans. Studenten zijn in het kader van de Leuvense Bloedserieusweek een bloedinzameling gestart.

De komende vier dagen kunnen duizenden studenten in het stadion van OHL en het gymnasium hun bloed doneren. Hoe meer mensen dat doen, hoe beter.

Om studenten een extra zetje in de goede richting te geven, wordt er een competitievorm aan de bloedinzameling gehangen. Negentien faculteiten en hogescholen strijden om de titel van ‘beste bloedgevende faculteit’. Vorig jaar gingen studenten van de faculteit geneeskunde met deze eer naar huis.

Je donatie combineren met een gezellige avond? Ook dat kan! Op 29 november wordt er een karaokeavond georganiseerd met gratis drankjes.

Ontdek meer