Alcoholisten krijgen ketamine als 'therapie' in VK

Karen Luiken-13 december 2022 om 16:57- Foto:

Photo by Colin Davis on Unsplash

Drugs gebruiken om een alcoholprobleem tegen te gaan? Het zou kunnen helpen. Er wordt gewerkt aan een onderzoeksproject waarbij ketamine als medicijn beschikbaar wordt gesteld aan alcoholisten. Dat meldt BBC.

De proef wordt gedaan door de Universiteit van Exeter en zal worden uitgevoerd op zeven verschillende National Health Service-locaties in het Verenigd Koninkrijk. Met het onderzoek wordt er gekeken of een combinatie van ketamine en therapie alcoholisten kan helpen om langer nuchter te blijven.

Een eerdere studie heeft aangetoond dat alcoholisten die ketamine gebruikten en therapie volgden, volledig nuchter bleven. Verder is ook al onderzocht of het gebruik van de drug wel veilig is voor zware drinkers. Dat blijkt zo te zijn.

Rokers krijgen jaarlijks extra week vrij

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:32- Foto:

Photo by Reza Mehrad on Unsplash

Mensen die tijdens het werk meerdere keren per dag roken, krijgen jaarlijks vanwege hun verslaving een extra week vrij van hun werk. Dat blijkt uit onderzoek, meldt LadBible.

Uit cijfers van het Office for National Statistics is gebleken dat zo’n 52 procent van de rokers meerdere keren zijn werkplek verlaat om een sigaretje te roken of aan een vape te lurken. Per dag neemt die gewoonte twintig minuten in beslag.

Nu klinkt dat misschien niet als een schokkend getal, maar daar komt verandering in als je dit een jaar lang iedere werkdag doet. Dan kom je namelijk uit op een totale rooktijd van 39 uur. Oftewel: een fulltime werkweek. Veel rokers krijgen die 'gratis' zonder er andere vrije dagen of pauzemomenten voor in te hoeven leveren.

Tieners doden zwaan en eten de vogel op

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:27

Drie tieners hebben in New York een zwaan gedood en opgegeten. De vier jongen van het dier werden ook meegenomen. Dat melden verschillende media.

De politie sloeg deze week alarm nadat Faye, een iconische zwaan in het plaatsje Manlius, als vermist werd opgegeven. Agenten gingen op onderzoek uit en kwamen erachter dat de vogel was vermoord. Drie tieners zouden daar verantwoordelijk voor zijn. Zij slopen midden in de nacht een vijvergebied binnen en stortten zich op de vogel.

Nadat de tieners de zwaan hadden gedood, brachten ze het stoffelijk overschot naar het huis van een tante. Daar werd de vogel gekookt en opgegeten. De vier jongen van de zwaan zijn veilig teruggevonden en worden verzorgd door een bioloog.

De tieners zijn gearresteerd.

Ontdek meer