Goed en slecht nieuws voor 'Hogwarts Legacy'

Nico De Greef-13 december 2022 om 17:51

Avalanche Software, de maker van Hogwarts Legacy, heeft op sociale media aangekondigd dat de PS4 en Xbox One-versie van de game met enkele maanden wordt uitgesteld. De studio maakte daarnaast ook bekend wanneer de langverwachte game zal verschijnen op Nintendo Switch.

Laten we beginnen met het slechte nieuws: Hogwarts Legacy verschijnt nog steeds op 10 februari 2023 voor de huidige generatie consoles (PlayStation 5, Xbox Series X/S) en PC, maar spelers die nog op een 'last-gen' console gamen (PS4, Xbox One) zullen helaas tot 4 april 2023 moeten wachten voordat ze eindelijk met de game aan de slag kunnen.

De reden? De PS5 en Xbox Series X/S zijn de meest krachtige spelconsoles die vandaag te vinden zijn op de markt, terwijl de PS4 en Xbox One veel minder krachtige technologie bevat waardoor de consoles meer last ondervinden om bepaalde games vlot te kunnen draaien. Zeker wanneer deze games, net als Hogwarts Legacy, over een grote open wereld beschikken.

Om alle fans de best mogelijke ervaring te kunnen bieden, hebben de makers daarom de moeilijke beslissing moeten maken om de 'last-gen' versie van de game met enkele maanden uit te stellen zodat de extra tijd die zo vrij komt besteed kan worden aan het optimaliseren van de game.

Maar er is ook goed nieuws: fans wachten al maanden op een update omtrent de releasedatum van de game op Nintendo Switch. Voor die datum lijkt nu eindelijk de knoop te zijn doorgehakt: Avalanche bevestigt dat de game op 25 juli 2023 zal lanceren op de Switch.

Makers van Marvel's Avengers-game kondigen laatste update aan

Nico De Greef-22 januari 2023 om 13:44

Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft aangekondigd dat het nog één laatste update zal uitbrengen voor Marvel's Avengers vooraleer ondersteuning van de game officieel wordt stopgezet.

De laatste update, aangeduid als update 2.8, zal op 31 maart worden uitgerold en voornamelijk bestaan uit balans-updates en bugfixes. Er worden dus geen nieuwe features of content meer aan de game toegevoegd. Vanaf 31 maart zullen spelers ook niet langer meer in-game cosmetische items kunnen aanschaffen.

Op 30 september zal de ondersteuning van de game volledig worden stopgezet, waarna het niet meer mogelijk zal zijn om de game digitaal aan te schaffen. Spelers die reeds een kopie van de game bezitten, zullen echter wel nog steeds toegang hebben tot alle single-player en multiplayer-content, aldus de ontwikkelaar.

Marvel's Avengers werd in 2020 uitgebracht voor de spelconsoles en pc en had potentieel om de droomgame van elke Marvel-fan te worden. Met het uitgebreide rooster van Marvel-helden hadden de makers gerust nog een decennia lang nieuwe content kunnen blijven maken. Lage spelersaantallen, aanhoudende technische en balans-problemen en het voortdurende uitstel van nieuwe content hebben er echter voor gezorgd dat spelers massaal elders gingen zoeken naar entertainment, en het spel (dat voornamelijk kon overleven op live service inkomsten) bijgevolg onvoldoende geld meer in het laadje bracht.

Hoewel dit nieuws voor fans van de game inslaat als een bom, is er ook goed nieuws: als bedankje richting de speler-community laat Crystal Dynamics weten dat alle cosmetische items in de game, waaronder outfits, takedowns, nameplates en challenge cards, permanent gratis beschikbaar worden gemaakt. Gamers die nog niet over een kopie van de game beschikken, kunnen deze nog aanschaffen tot en met 29 september.

Cinematische trailer 'Hogwarts Legacy' gedropt

Nico De Greef-18 januari 2023 om 16:24

Met nog een drietal weken te gaan tot de release van Hogwarts Legacy, staan generaties aan Potter-fans te popelen om eindelijk met het spel aan de slag te kunnen gaan. In de voorbije maanden zagen we al heel wat moois van de langverwachte game voorbijkomen waaronder een vrachtlading aan informatie en (gameplay)beelden van het spel. Nu hebben de makers weer een nieuwe trailer gedropt waarin de uitnodigingsbrief van Hogwarts wordt afgeleverd aan potentiële jonge heksen en tovenaars.

De brief wordt - zoals het de traditie is in het Harry Potter universum - afgeleverd door een uil die over enkele iconische locaties uit de game vliegt. Zo zien we onder meer Zweinstein en het verboden bos voorbijkomen, maar ook enkele gevaren die spelers onderweg tegen kunnen komen.

Hogwarts Legacy komt uit op 10 februari voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Later in het jaar, in april, verschijnt de game ook op de PlayStation 4 en Xbox One en in juli op de Nintendo Switch. Gamers die de Deluxe-editie van het spel hebben gekocht, krijgen vervroegde toegang en kunnen vanaf 7 februari al aan de slag met het spel.

Bekijk de cinamatische trailer van Hogwarts Legacy hieronder:

Ontdek meer