Belgische 'Close' genomineerd voor Golden Globe

Dieter Blarinckx-12 december 2022 om 18:53

Goed nieuws voor de Belgische cinema, en dan vooral voor de Gentse regisseur Lukas Dhont, want zijn gloednieuwe bioscoopfilm 'Close' is genomineerd voor een prestigieuze Golden Globe!

Zopas werd bekendgemaakt dat de nieuwste prent van Lukas Dhont (vooral bekend van 'Girl') 'Close' nu genomineerd is voor een Golden Globe in de categorie beste niet-Engelstalige film. Lukas zelf is natuurlijk euforisch: "Dit is de max! We zijn super content", vertelde hij enthousiast aan VRT.

"We zijn vier jaar geleden met 'Girl' ook al eens genomineerd geweest voor een Golden Globe. Het is super wijs om te voelen dat die film hier resoneert en dat het Amerikaanse publiek de kwaliteiten ziet. We zijn super vereerd", klonk het verder.

De Golden Globes worden op 10 januari uitgereikt. De Britse film 'The Banshees of Inisherin' gaat met de meeste nominaties lopen.

Check de trailer van 'Close' hieronder:

Hoofdcast live-action 'How To Train Your Dragon' bekend

Dieter Blarinckx-30 mei 2023 om 20:42

Groot nieuws uit Hollywood, want er zijn eindelijk meer details bekendgemaakt rond de nieuwe live-action-versie van 'How To Train Your Dragon'. Zo weten we ondertussen welke twee acteurs in de huid zullen kruipen van Hiccup en Astrid.

Mason Thames en Nico Parker zullen de rollen van de geliefde 'How To Train Your Dragon'-personages Hiccup en Astrid spelen. Dat nieuws werd zopas bekendgemaakt aan The Hollywood Reporter. Hiccup en Astrid zijn de twee hoofdpersonages van de franchise die uiteindelijk als een blok voor elkaar vallen.

De eerste ‘How To Train Your Dragon’ kwam al uit in 2010, de tweede in 2014 en de derde een paar jaar geleden, in 2019. Ze werden allemaal genomineerd voor een Oscar in de categorie beste animatiefilm. Dean DeBlois, de filmmaker die verantwoordelijk is voor de geanimeerde trilogie, zal ook deze nieuwe live-action-versie voor zijn rekening nemen.

Over het verhaal is nog maar bitter weinig bekend. Of het dus een direct vervolg of eerder prequel zal zijn, is helaas nog niet geweten, dus stay tuned guys!

'How To Train Your Dragon' staat voorlopig gepland voor een bioscooprelease op 14 maart 2025.

Nieuwe 'Spider-Man' vanaf woensdag in de bioscoop

Dieter Blarinckx-29 mei 2023 om 08:15

Leuk nieuws voor de fans van de 'Spider-Man'-franchise, want vanaf woensdag speelt het langverwachte vervolg op 'Spider-Man: Into the Spider-Verse' in de bioscoop!

"Na te zijn herenigd met Gwen Stacy, wordt Brooklyn's vriendelijke Spider-Man gekatapulteerd door het Multiversum, waar hij een team Spider-Heroes ontmoet die het bestaan ervan moeten beschermen. Maar wanneer de helden het oneens zijn over de aanpak van een nieuwe bedreiging, komt Miles tegenover hen te staan en moet hij opnieuw definiëren wat het betekent een held te zijn om de mensen te redden van wie hij het meest houdt", klinkt het in de officiële synopsis van de film.

'Across the Spider-Verse' is het directe vervolg op de animatiehit 'Spider-Man: Into the Spider-Verse' uit 2018 en neemt ons - net zoals in het live-action MCU (Marvel Cinematic Universe)- mee op een gloednieuw avontuur in het Multiversum.

Check hieronder de trailer en ontdek 'Spider-Man: Across the Spider-Verse' vanaf woensdag in de Belgische bioscopen!

Ontdek meer