Belgische 'Close' genomineerd voor Golden Globe

Dieter Blarinckx-12 december 2022 om 18:53

Goed nieuws voor de Belgische cinema, en dan vooral voor de Gentse regisseur Lukas Dhont, want zijn gloednieuwe bioscoopfilm 'Close' is genomineerd voor een prestigieuze Golden Globe!

Zopas werd bekendgemaakt dat de nieuwste prent van Lukas Dhont (vooral bekend van 'Girl') 'Close' nu genomineerd is voor een Golden Globe in de categorie beste niet-Engelstalige film. Lukas zelf is natuurlijk euforisch: "Dit is de max! We zijn super content", vertelde hij enthousiast aan VRT.

"We zijn vier jaar geleden met 'Girl' ook al eens genomineerd geweest voor een Golden Globe. Het is super wijs om te voelen dat die film hier resoneert en dat het Amerikaanse publiek de kwaliteiten ziet. We zijn super vereerd", klonk het verder.

De Golden Globes worden op 10 januari uitgereikt. De Britse film 'The Banshees of Inisherin' gaat met de meeste nominaties lopen.

Check de trailer van 'Close' hieronder:

Hoofdrolspeelster snapt frustratie over derde 'Princess Diaries'-film

Karen Luiken-23 januari 2023 om 16:38

Het wachten op een derde ‘Princess Diaries’-film duurt lang. Heel lang. Al bijna twintig jaar en dat moet nu maar eens afgelopen zijn. Niet alleen fans verliezen hun geduld, maar ook hoofdrolspeelster Anne Hathaway.

Het is al bijna 22 jaar geleden dat de eerste film in de ‘Princess Diaries’-reeks uitkwam en 19 jaar toen de tweede gelanceerd werd. We weten inmiddels dat er hoogstwaarschijnlijk een derde komt, maar het is nog niet duidelijk wanneer dat gaat gebeuren. Fans zijn gefrustreerd en dat snapt Anne Hathaway maar al te goed, zo maakt ze in een gesprek met People duidelijk.

“We voelen precies hetzelfde. Ik weet dat het frustrerend is”, aldus de actrice. “Het is een proces dat geduld vereist. Iedereen kan zich nu onderdeel wanen van de filmindustrie, want dit is hoelang het duurt om dingen te maken.”

Behalve dat het wachten lang duurt, is er nog niet veel bekend over het derde deel. Sterker nog: we weten niet eens zeker of Anne überhaupt een rol gaat spelen. Zij heeft officieel nog niet getekend voor de film.

'Avatar: The Way of Water' haalt al 2 miljard op

Karen Luiken-23 januari 2023 om 07:43

‘Avatar: The Way of Water’ heeft wereldwijd al meer dan 2 miljard dollar opgehaald. De tweede film in de ‘Avatar’-reeks is daarmee pas de zesde film die deze grens passeert. Dat meldt Variety.

De productie van de film heeft veel gekost en moest daarom ook veel ophalen om winstgevend te zijn. In een interview met GQ zei regisseur James Cameron onlangs al dat het daarvoor de derde of vierde best scorende film ooit moet worden.

De vijf andere films die meer dan 2 miljard dollar op hebben gehaald, zijn de eerste ‘Avatar’-film, ‘Avengers: Endgame’, ‘Avengers: Infinity War’, ‘Star Wars: The Force Awakens’ en ‘Titanic’. Drie daarvan komen van de hand van James Cameron.

Ontdek meer