Vrouwen slapen beter met honden dan met mannen, blijkt uit onderzoek

Karen Luiken-08 september 2021 om 14:30

Stel: je bent een vrouw en hebt een hond. Maar ook een vriend. Je bed is slechts groot genoeg voor een extra metgezel. Wie kies je om naast je te hebben liggen: je partner of je trouwe viervoeter? Tipje: ga voor je huisdier. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen een betere nachtrust hebben als ze naast hun doggo slapen dan wanneer ze met hun man liggen.

Voor de studie, die volgens Ladbible twee jaar geleden werd uitgevoerd, werden bijna 1000 volwassen vrouwen ondervraagd. Een groot deel gaf aan dat het minder storend is om een bed te delen met een hond dan met een ander mens. Hoogleraar Dr. Christy Hoffman geeft in een gesprek met Healthline meer uitleg: “In vergelijking met menselijke bedpartners zijn honden misschien beter in het aanpassen van het slaapschema van hun baasje. Het is niet ongebruikelijk dat menselijke bedpartners op heel verschillende tijden naar bed gaan en wakker worden. Dergelijke verschillen kunnen de slaap verstoren.” Bij honden is de kans op zulke irritaties waarschijnlijk kleiner.

Heb je een kat? Ook die kan storend zijn tijdens de nachtelijke uurtjes. Bovendien zouden ze niet hetzelfde gevoel van veiligheid geven als een hond of mens.

(Photo by Karsten Winegeart on Unsplash)

Awkward: vrouw belandt in lockdown met blind date

Karen Luiken-14 januari 2022 om 08:11

Denk jij ooit het meest ongemakkelijke afspraakje ooit te hebben gehad? Wacht maar tot je het verhaal van de Chinese Wang hoort. Zij ging op blind date met een man en moest meteen met hem in quarantaine toen bleek dat de volledige stad Zhengzhou direct in volledige lockdown moest.

De date vond vorige week plaats. Omdat Wang ‘behoorlijk oud werd’ hadden haar ouders tien blind dates voor haar geregeld, in de hoop dat ze de ware liefde zou vinden. Eén van de afspraakjes stond gepland voor zondag. Wang vloog van Guangzhou naar Zhengzhou, waar ze bij een onbekende man thuis zou gaan eten.

“Het was prima toen ik kwam”, vertelt de vrouw volgens lokale media. “Maar na het diner, toen ik net op het punt stond te vertrekken, verslechterde de COVID-situatie plotseling.”

Er werd een onmiddellijke lockdown afgekondigd en dat betekende dat Wang vastzat in het huis van de man die ze slechts een paar uur kende. “Het is heel ongemakkelijk en beschaamd om in een appartement te wonen met iemand die je nauwelijks kent”, vervolgt ze. “Hij praat zo weinig als een houten pop.”

De vrouw houdt het internet met een videodagboek op de hoogte van haar ietwat bijzondere avontuur. Het is niet duidelijk hoe lang de lockdown in Zhengzhou nog gaat duren en hoe lang de vrouw dus nog met de man in quarantaine moet blijven.

Vrouw stopt met werken om fulltime 'puppy' te zijn

Karen Luiken-11 januari 2022 om 07:09

Een vrouw is gestopt met haar baan om fulltime 'puppy' te kunnen zijn. Dat doet ze met filmpjes op OnlyFans, waar ze binnen een jaar tijd zo’n 1 miljoen dollar mee heeft verdiend. Jenna Phillips was dus al populair op het platform, maar heeft er nu nóg meer fans bij gekregen door een video die sinds kort viral gaat.

Jenna doet in filmpjes alsof ze een hond is. Ze apporteert, speelt en drinkt water uit kommen. Maar in haar nieuwste video gaat ze nog een stapje verder. Op de beelden, die bijna 15 miljoen keer bekeken zijn, is te zien hoe ze met een riem om haar nek over de grond kruipt. Zodra ze een andere vrouw ziet die zich ook voordoet als een hond, stopt ze met bewegen. De twee staren elkaar aan en blaffen luid.

De passie voor honden is volgens Jenna ontstaan tijdens een ontmoeting met andere ‘pups’, volwassenen die zich voordoen als dieren. “Ik heb geëxperimenteerd met gehoorzaamheidstraining”, vertelde ze in de ‘No Jumper’-show. “Ik heb gekeken hoe het zou zijn om als hond behandeld te worden en heb nooit meer achterom gekeken. Ik voelde me zo in mijn element.”

Ontdek meer