Dit waren de populairste nummers op TikTok in 2022

Dieter Blarinckx-09 december 2022 om 08:25

Het online mediaplatform TikTok is tegenwoordig een serieuze boost voor sommige nummers. En het voorbije jaar zijn er héél wat nummers de revue gepasseerd. Hier zijn de meets populaire songs van 2022.

TikTok zelf maakt een lijst bekend met daarin de meest populaire en dus meest gebruikte nummers op het platform afgelopen jaar. In die lijst staan natuurlijk grote bekende namen zoals Beyoncé, maar wat opvalt is dat er ook heel wat onbekende namen opstaan die vooral gekend zijn op TikTok, en nog niet bij het grote publiek.

Wereldwijd staat ‘Ginseng Strip 2002’ van de Zweedse Yung Lean op nummer één. De tweede plaats is voor ‘Sunroof’ van Nicky Your & Dazy. Willow staat op de derde plaats met ‘Wait a Minute’.

Ook Demi Lovato is in de top 5 te vinden met haar monsterhit ‘Cool for the Summer’, gevolgd door ‘Jiggle Jiggle’ van Duke & Jones & Louis Theroux.

TikTokker zet eigen dood in scène en verschijnt op begrafenis

Karen Luiken-13 juni 2023 om 06:30

Een uit Luik afkomstige TikTokker heeft zijn dood in scène gezet om vervolgens een paar dagen later aanwezig te zijn op zijn eigen begrafenis. “Ik wilde mijn familie een lesje leren”, zo klinkt het bij Ragnar le Fou.

Familieleden en vrienden van David Baerten, die zichzelf Ragnar le Fou noemt op social media, waren dagenlang in de veronderstelling dat hun dierbare was overleden. Ze plaatsten rouwberichten op de social media-kanalen van David en zaten in zak en as. “Rust in vrede papa. Ik zal nooit stoppen met aan je denken”, schreef zijn eigen dochter.

Afgelopen zondag zou de begrafenis van David plaatsvinden. Maar toen de aanwezigen zich eenmaal hadden verzameld en ze een helikopter zagen verschijnen, schrokken ze zich rot. In het voertuig bleek namelijk niemand minder dan de ‘overleden’ David te zitten.

De man legt in een TikTok-video uit dat hij de actie bedacht om zijn familie, waarvan slechts een deel naar de uitvaart kwam, een lesje te leren. “Ik word nooit ergens voor uitgenodigd. Niemand ziet me. We zijn allemaal uit elkaar gegroeid, en nooit meer samen. Ik voelde me niet gewaardeerd. Ik zag ook dat mijn dochter zo niet wilde leven. Daarom wilde ik ze een levensles geven, en ze laten zien dat je niet moet wachten tot iemand dood is om daarmee af te spreken.”

Tiener sterft tijdens gevaarlijke TikTok-challenge

Karen Luiken-12 juni 2023 om 06:13

Een 16-jarig meisje uit Frankrijk is vorige maand overleden bij het doen van een gevaarlijk spelletje. Het gaat om de 'scarf game', een variant van de blackout challenge die viral ging op TikTok en al meerdere levens heeft geëist.

Bij de scarf game is het de bedoeling dat je een doek om je nek knoopt en jezelf verstikt tot je flauwvalt. Levensgevaarlijk, omdat de zuurstoftoevoer naar de hersenen beperkt kan worden waardoor je epileptische aanvallen kunt krijgen, ernstig letsel of zelfs kunt overlijden.

Christy Sibali Dominique Gloire Gassaille stierf volgens Jam Press toen ze de challenge op 27 mei deed. Afgelopen week is ze begraven vlakbij haar huis in het Franse plaatsje Orléans.

Ontdek meer