Elden Ring verkozen tot Game van het Jaar

Nico De Greef-09 december 2022 om 20:53

Vannacht tijdens de jaarlijkse uitreiking van The Game Awards is Elden Ring, de nieuwste RPG van Bandai Namco en FromSoftware, uitgeroepen tot Game van het Jaar 2022. De game versloeg daarmee andere grote kanshebbers waaronder God of War Ragnarök en Horizon: Forbidden West.

Het was een spannende race tijdens de Game Awards vannacht. Hoewel er 6 titels streden om de titel van GOTY, leek het de hele avond wel enkel te draaien om Elden Ring en God of War: Ragnarök. Beide games, elk toppers in hun eigen recht, sleepten namelijk de ene award na de andere binnen.

Zo wist God of War maar liefst 6 van de 10 prijzen waarvoor het was genomineerd binnen te halen, waaronder Best Narrative, Best Action/adventure Game en Best Performance voor Christopher Judge in de rol van Kratos. Elden Ring haalde in totaal 4 van de 7 prijzen waarvoor het was genomineerd binnen, waaronder Best Game Direction, Best Art Direction en Best Role-Playing Game.

Heel even leek het dan ook alsof God of War de beste kansen had om ook met de hoofdprijs, de felbegeerde 'Game of the Year'-award, te gaan lopen, maar het was uiteindelijk Elden Ring die aan het langste eind trok en er met de award vandoor ging. De award werd overhandigd door Josef Fares, oprichter van Hazelight Studios, die vorig jaar zelf nog de prijs op de kop mocht tikken met de release van het co-op spel It Takes Two.

Uiteraard werden er nog veel meer prijzen uitgereikt tijdens de avond. Stray, de katten-game van Annapurna Interactive, haalde de award voor Best Debut Indie Game binnen. Ook Nintendo's schattige platformer Kirby and the Forgotten Land viel in de prijzen en werd uitgeroepen tot Best Family Game. Opvallend genoeg ging de PlayStation-exclusive Horizon: Forbidden West, welke net als Elden Ring maar liefst zeven keer was genomineerd - waaronder ook voor 'Game of the Year' - met geen enkele prijs naar huis.

Wist je dat het niet de eerste keer is dat een game van ontwikkelaar FromSoftware wordt verkozen tot Game van het Jaar? In 2019 deed de studio het al eens eerder met Sekiro: Shadows Die Twice, en nu dus opnieuw met Elden Ring.

Een lijst met alle winnaars kun je hier bekijken.

De beroemde 'Inspector Gadget' keert terug in nieuw game-avontuur

Nico De Greef-16 september 2023 om 09:56

Inspector Gadget: MAD Time Party, een gloednieuwe party-game voor 1-4 spelers, is vanaf nu te spelen op PlayStation, Xbox en PC. Het spel komt in 2024 ook naar het Nintendo Switch-platform.

Inspector Gadget was een van de populairste zaterdagochtendcartoons in de jaren '80 en wordt de dag van vandaag nog steeds herkend door zijn memorabele intronummer dat een soort cultklassieker werd.

In de loop der jaren zijn er verschillende pogingen gedaan om de inspecteur terug te halen. Zo werden er verschillende live-action en animatiefilms uitgebracht en ook een 3D-geanimeerde 'reboot' van de televisieserie. Maar geen enkele is ook maar in de buurt van het oorspronkelijke product kunnen komen. Nu heeft uitgever Microids besloten om het een kans te geven met een nieuwe videogame die grotendeels terugkeert naar de originele tekenstijl.

Inspector Gadget: MAD Time Party, zoals de naam al weggeeft, is een party-game voor maximaal 4 spelers waarbij de speler in de voetsporen van de beroemde cyborg-inspecteur treedt en Metro City moet verkennen dat in de klauwen van de kwaadaardige Dr. Claw, en diens leger van M.A.D-agenten, is gevallen. Om de stad te redden, moet Gadget via een tijdsmachine terug in de tijd reizen, maar dat gaat uiteraard mis en plots lopen de voorouders van Gadget rond in het heden.

Het hoofddoel van het spel is het voltooien van (in totaal 16) minigames om zo de missende onderdelen te bemachtigen die nodig zijn om de tijdsmachine te maken en de verschillende voorouders terug te transporteren naar hun eigen tijd. Daarvoor kunnen ze de hulp inschakelen van maximaal 3 andere spelers.

De muziek in het spel moet daarnaast een homage brengen aan de oude cartoon. De soundtrack werd namelijk gecomponeerd door niemand minder dan de dochter van de maker en bedenker achter Inspector Gadget: Tanis Chapolin.

Inspector Gadget: MAD Time Party is nu beschikbaar op PlayStation, Xbox en PC. Een Nintendo Switch-versie van het spel staat gepland voor release in 2024.

Nieuwe Rugrats-videogame aangekondigd

Nico De Greef-03 september 2023 om 12:11

Tommy, Chuckie, Phil en Lil, de hoofdrolspelers in één van de populairste Nickelodeon-tekenfilmseries uit de jaren '90, Rugrats, keren terug met een gloednieuw (game-)avontuur.

Fans van de animatieserie Rugrats (in Nederland ook wel bekend als 'Ratjetoe') kunnen binnenkort uitkijken naar een nieuw avontuur van de peuters Tommy, Chuckie, Phil en Lil. We hebben het niet over nieuwe afleveringen of een nieuwe film, maar de gloednieuwe video game Rugrats: Adventures in Gameland.

Na het zien van een reclame voor een nieuwe Reptar-videogame, gebruiken de baby's hun levendige verbeelding om het huis van Tommy om te toveren tot hun eigen videogamewereld vol actie, spanning, avontuur, vijanden en... unieke boss battles!

Het spel, dat behoort in de categorie van klassieke puzzelplatformers, komt met 6 verschillende levels waarbij het doel van de speler is om allerlei puzzels op te lossen met behulp van de unieke vaardigheden van de baby's en zoveel mogelijk 'Reptar-munten' te verzamelen. Die munten hebben ze nodig om een geheimzinnige grote groene deur open te krijgen...

Rugrats: Adventures in Gameland is solo speelbaar, maar komt ook met een (lokale) coöperatieve modus voor twee spelers. Daarnaast kan er gekozen worden uit twee visuele modi: HD art (wat overeenkomt met de handgetekende cartoonstijl van de TV-serie) of retro-mode, waarbij het lijkt alsof de game gemaakt werd voor de oude NES-spelconsole.

Het spel wordt ontwikkeld door The MIX Games in samenwerking met Wallride Games en moet ergens in de loop van 2024 digitaal uitkomen voor consoles en pc. Een fysieke uitgave wordt eveneens uitgebracht via Limited Run Games.

Ontdek meer