Elden Ring verkozen tot Game van het Jaar

Nico De Greef-09 december 2022 om 20:53

Vannacht tijdens de jaarlijkse uitreiking van The Game Awards is Elden Ring, de nieuwste RPG van Bandai Namco en FromSoftware, uitgeroepen tot Game van het Jaar 2022. De game versloeg daarmee andere grote kanshebbers waaronder God of War Ragnarök en Horizon: Forbidden West.

Het was een spannende race tijdens de Game Awards vannacht. Hoewel er 6 titels streden om de titel van GOTY, leek het de hele avond wel enkel te draaien om Elden Ring en God of War: Ragnarök. Beide games, elk toppers in hun eigen recht, sleepten namelijk de ene award na de andere binnen.

Zo wist God of War maar liefst 6 van de 10 prijzen waarvoor het was genomineerd binnen te halen, waaronder Best Narrative, Best Action/adventure Game en Best Performance voor Christopher Judge in de rol van Kratos. Elden Ring haalde in totaal 4 van de 7 prijzen waarvoor het was genomineerd binnen, waaronder Best Game Direction, Best Art Direction en Best Role-Playing Game.

Heel even leek het dan ook alsof God of War de beste kansen had om ook met de hoofdprijs, de felbegeerde 'Game of the Year'-award, te gaan lopen, maar het was uiteindelijk Elden Ring die aan het langste eind trok en er met de award vandoor ging. De award werd overhandigd door Josef Fares, oprichter van Hazelight Studios, die vorig jaar zelf nog de prijs op de kop mocht tikken met de release van het co-op spel It Takes Two.

Uiteraard werden er nog veel meer prijzen uitgereikt tijdens de avond. Stray, de katten-game van Annapurna Interactive, haalde de award voor Best Debut Indie Game binnen. Ook Nintendo's schattige platformer Kirby and the Forgotten Land viel in de prijzen en werd uitgeroepen tot Best Family Game. Opvallend genoeg ging de PlayStation-exclusive Horizon: Forbidden West, welke net als Elden Ring maar liefst zeven keer was genomineerd - waaronder ook voor 'Game of the Year' - met geen enkele prijs naar huis.

Wist je dat het niet de eerste keer is dat een game van ontwikkelaar FromSoftware wordt verkozen tot Game van het Jaar? In 2019 deed de studio het al eens eerder met Sekiro: Shadows Die Twice, en nu dus opnieuw met Elden Ring.

Een lijst met alle winnaars kun je hier bekijken.

'Sims 4' krijgt gratis zomerse update

Chelsy Vanlerberghe-15 mei 2024 om 08:47

Hello, summer! Er is een zomerse update gelanceerd voor 'De Sims 4' met nieuwe outfits die perfect zijn voor het aankomende seizoen.

De update is van toepassing op het basisspel en dat zorgt ervoor dat spelers gratis toegang hebben tot gloednieuwe badkleding voor hun Sims, welke maat ze ook nodig hebben. Je kan je Sims dus gratis en voor een outfit geven die volledig summerproof is. Daarnaast zijn er een aantal tops aan het spel toegevoegd, waaronder de tankini en een wikkeltop. De items beschikken over felle kleuren en zijn dus een garantie voor een stylish summer.

May the Beans be with you: Fall Guys ontvangt crossover met Star Wars

Nico De Greef-04 mei 2024 om 14:25

Fall Guys-ontwikkelaar Mediatonic en Lucasfilm kondigen een samenwerking aan die verschillende op Star Wars-geïnspireerde kostuums naar de kleurrijke battle royal-game brengt. De skins zullen vanaf 7 tot en met 20 mei beschikbaar zijn in de Item Shop van het spel.

Spelers kunnen vanaf aanstaande week vier skins bemachtigen die zijn gemodelleerd naar karakters uit de film Star Wars: Return of the Jedi. Zo kunnen spelers zich binnenkort verkleden als Han Solo (al zittend op de top van de Millennium Falcon) en zijn trouwe sidekick Chewbacca, de bounty hunter Boba Fett en de iconische Stormtrooper.

Naast bovengenoemde skins zullen er ook nog een aantal andere cosmetische items te verkrijgen zijn, waaronder nameplates, emotes en een celebration-animatie die werd gebaseerd op de iconische Sarlacc Pit-scène uit de film. In deze scène duwt Han Solo per ongeluk de beruchte premiejager Boba Fett een grote put in waar een Sarlacc-monster (kenmerkend voor zijn vele tentakels) woont.

Ontdek meer