Elden Ring verkozen tot Game van het Jaar

Nico De Greef-09 december 2022 om 20:53

Vannacht tijdens de jaarlijkse uitreiking van The Game Awards is Elden Ring, de nieuwste RPG van Bandai Namco en FromSoftware, uitgeroepen tot Game van het Jaar 2022. De game versloeg daarmee andere grote kanshebbers waaronder God of War Ragnarök en Horizon: Forbidden West.

Het was een spannende race tijdens de Game Awards vannacht. Hoewel er 6 titels streden om de titel van GOTY, leek het de hele avond wel enkel te draaien om Elden Ring en God of War: Ragnarök. Beide games, elk toppers in hun eigen recht, sleepten namelijk de ene award na de andere binnen.

Zo wist God of War maar liefst 6 van de 10 prijzen waarvoor het was genomineerd binnen te halen, waaronder Best Narrative, Best Action/adventure Game en Best Performance voor Christopher Judge in de rol van Kratos. Elden Ring haalde in totaal 4 van de 7 prijzen waarvoor het was genomineerd binnen, waaronder Best Game Direction, Best Art Direction en Best Role-Playing Game.

Heel even leek het dan ook alsof God of War de beste kansen had om ook met de hoofdprijs, de felbegeerde 'Game of the Year'-award, te gaan lopen, maar het was uiteindelijk Elden Ring die aan het langste eind trok en er met de award vandoor ging. De award werd overhandigd door Josef Fares, oprichter van Hazelight Studios, die vorig jaar zelf nog de prijs op de kop mocht tikken met de release van het co-op spel It Takes Two.

Uiteraard werden er nog veel meer prijzen uitgereikt tijdens de avond. Stray, de katten-game van Annapurna Interactive, haalde de award voor Best Debut Indie Game binnen. Ook Nintendo's schattige platformer Kirby and the Forgotten Land viel in de prijzen en werd uitgeroepen tot Best Family Game. Opvallend genoeg ging de PlayStation-exclusive Horizon: Forbidden West, welke net als Elden Ring maar liefst zeven keer was genomineerd - waaronder ook voor 'Game of the Year' - met geen enkele prijs naar huis.

Wist je dat het niet de eerste keer is dat een game van ontwikkelaar FromSoftware wordt verkozen tot Game van het Jaar? In 2019 deed de studio het al eens eerder met Sekiro: Shadows Die Twice, en nu dus opnieuw met Elden Ring.

Een lijst met alle winnaars kun je hier bekijken.

Makers van Marvel's Avengers-game kondigen laatste update aan

Nico De Greef-22 januari 2023 om 13:44

Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft aangekondigd dat het nog één laatste update zal uitbrengen voor Marvel's Avengers vooraleer ondersteuning van de game officieel wordt stopgezet.

De laatste update, aangeduid als update 2.8, zal op 31 maart worden uitgerold en voornamelijk bestaan uit balans-updates en bugfixes. Er worden dus geen nieuwe features of content meer aan de game toegevoegd. Vanaf 31 maart zullen spelers ook niet langer meer in-game cosmetische items kunnen aanschaffen.

Op 30 september zal de ondersteuning van de game volledig worden stopgezet, waarna het niet meer mogelijk zal zijn om de game digitaal aan te schaffen. Spelers die reeds een kopie van de game bezitten, zullen echter wel nog steeds toegang hebben tot alle single-player en multiplayer-content, aldus de ontwikkelaar.

Marvel's Avengers werd in 2020 uitgebracht voor de spelconsoles en pc en had potentieel om de droomgame van elke Marvel-fan te worden. Met het uitgebreide rooster van Marvel-helden hadden de makers gerust nog een decennia lang nieuwe content kunnen blijven maken. Lage spelersaantallen, aanhoudende technische en balans-problemen en het voortdurende uitstel van nieuwe content hebben er echter voor gezorgd dat spelers massaal elders gingen zoeken naar entertainment, en het spel (dat voornamelijk kon overleven op live service inkomsten) bijgevolg onvoldoende geld meer in het laadje bracht.

Hoewel dit nieuws voor fans van de game inslaat als een bom, is er ook goed nieuws: als bedankje richting de speler-community laat Crystal Dynamics weten dat alle cosmetische items in de game, waaronder outfits, takedowns, nameplates en challenge cards, permanent gratis beschikbaar worden gemaakt. Gamers die nog niet over een kopie van de game beschikken, kunnen deze nog aanschaffen tot en met 29 september.

Cinematische trailer 'Hogwarts Legacy' gedropt

Nico De Greef-18 januari 2023 om 16:24

Met nog een drietal weken te gaan tot de release van Hogwarts Legacy, staan generaties aan Potter-fans te popelen om eindelijk met het spel aan de slag te kunnen gaan. In de voorbije maanden zagen we al heel wat moois van de langverwachte game voorbijkomen waaronder een vrachtlading aan informatie en (gameplay)beelden van het spel. Nu hebben de makers weer een nieuwe trailer gedropt waarin de uitnodigingsbrief van Hogwarts wordt afgeleverd aan potentiële jonge heksen en tovenaars.

De brief wordt - zoals het de traditie is in het Harry Potter universum - afgeleverd door een uil die over enkele iconische locaties uit de game vliegt. Zo zien we onder meer Zweinstein en het verboden bos voorbijkomen, maar ook enkele gevaren die spelers onderweg tegen kunnen komen.

Hogwarts Legacy komt uit op 10 februari voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Later in het jaar, in april, verschijnt de game ook op de PlayStation 4 en Xbox One en in juli op de Nintendo Switch. Gamers die de Deluxe-editie van het spel hebben gekocht, krijgen vervroegde toegang en kunnen vanaf 7 februari al aan de slag met het spel.

Bekijk de cinamatische trailer van Hogwarts Legacy hieronder:

Ontdek meer