NASA gaat wegen bouwen op de maan

Dieter Blarinckx-08 december 2022 om 15:16

De toekomst komt ineens écht wel dichtbij want NASA heeft aangekondigd dat ze willen starten met het aanleggen van wegen op de maan. Ze hebben namelijk een contract van 57 miljoen dollar lopen met een firma die zal instaan voor de infrastructuur op de maan.

Er komen dus vrijwel zeker wegen op de maan. Het contract dat NASA aanging met een anonieme firma, vermeldt de ontwikkeling van bouwtechnologieën om infrastructuur op de maan te bouwen, waaronder landingsplatforms, habitats en wegen. Het contract loopt (voorlopig) tot 2028.

Zo wil NASA het onderzoek en de ontwikkeling van ruimtebouwsystemen verder uitwerken. Ze hopen zo om de ruimte stukje bij beetje meer te verkennen.

Spannend!

Lichaam van vermiste Belgische toeriste (28) gevonden in Thailand

Karen Luiken-07 september 2024 om 13:04- Foto:

Photo by Marco J Haenssgen on Unsplash

Een vakantie is voor een 28-jarige toeriste uit België geëindigd in een verschrikkelijke nachtmerrie. De jonge vrouw was op vakantie in Thailand, maar werd sinds vrijdag vermist. Dit weekend is ze dood teruggevonden.

De vrouw verbleef in de provincie Mae Hong Son en werd voor het laatst op een fiets gezien bij haar verblijfplaats. Vrijdagochtend kreeg de politie een melding binnen over de verdwijning van de vrouw, waarna er met man en macht naar haar gezocht is. Vrijdagmiddag is haar fiets gevonden bij een waterval, maar van de toeriste ontbrak toen nog ieder spoor. De hulpdiensten zochten verder, maar moesten de zoektocht vanwege de zware regenval vrijdagavond staken.

Zaterdag zijn ze verder gaan zoeken en hebben ze het lichaam van de vrouw gevonden. Ze leefde toen niet meer. Hoewel het nog niet bekend is hoe ze om het leven is gekomen, lijkt er geen sprake te zijn van verdachte omstandigheden.

Caroline's huis uit 'The Vampire Diaries' staat nu te huur op Airbnb

Chelsy Vanlerberghe-06 september 2024 om 08:45

Airbnb geeft fans van 'The Vampire Diaries' de kans om te overnachten in het huis van Miss Mystic Falls herself, Caroline Forbes. En je hoeft niet eens uitgenodigd worden om binnen te gaan.

Het huis, waar Caroline zowel als vampier en als mens woonde, is nu boekbaar op Airbnb. Het huis ligt op loopafstand van het dorpsplein van Covington, waar je de beroemde klokkentoren van Mystic Falls kunt bezoeken of kunt eten bij de Mystic Grill. Wie weet kom je wel een Salvatore-broer tegen?

Het huis is meer dan 130 jaar oud en heeft drie slaapkamers, twee-en-een-halve badkamer, en plek voor acht gasten. Extra’s zijn een ruime achtertuin, een schommel op de veranda en een ligbad. Je kunt zelfs “bloedzakken” bestellen voor een themadrankje. Yummy? De prijs schommelt rond de $400 per nacht, afhankelijk van het seizoen.

De gastheer van de Airbnb waarschuwt wel dat veel fans naar deze geliefde locatie afzakken om te zien waar de serie is opgenomen, dus er is een kans dat er mensen langskomen om foto’s te maken voor het huis.

'The Vampire Diaries' liep acht seizoenen en eindigde in maart 2017. De show inspireerde spin-offs zoals 'The Originals' en 'Legacies'. De serie volgt het verhaal van Elena Gilbert, die na de dood van haar ouders verstrikt raakt in een bovennatuurlijke wereld van vampieren, weerwolven en heksen. Ze komt in een driehoeksverhouding terecht met de vampierbroers Stefan en Damon, terwijl ze vecht om haar familie en vrienden te beschermen

Ontdek meer