Disney en Crocs komen met speciale schoen!

Dieter Blarinckx-08 september 2021 om 05:49

Wie zot is van Disney & Pixar, en daarnaast al eens graag wat Crocs aan de voeten heeft, leest best even verder. Er is namelijk een limited edition Crocs op de markt die helemaal in het teken staat van de Pixar-hit ‘Cars’. Dat werd bekendgemaakt via de sociale media van Pixar zelf.

De speciale Crocs waren al eens eerder op de markt gekomen en waren een gigantisch succes. Logisch dus ook dat Crocs en Disney besloten om ‘m gewoon opnieuw te lanceren!

Je kan de Crocs nu online kopen voor prijzen tussen de 22 en 27 euro, afhankelijk van de winkel waar je ‘m koopt.

Enjoy!

Britse premier krijgt kritiek op Adidas-sneakers

Chelsy Vanlerberghe-12 april 2024 om 09:00- Foto:

Miltiadis Fragkidis via Unsplash

De Britse premier Rishi Sunak kreeg flink wat kritiek op sociale media toen hij tijdens een interview de populaire Adidas Samba's droeg. Mensen beschuldigen hem ervan de coole look van de sneaker te verpesten.

Zelfs modemagazines als GQ sprongen mee op de hatetrain. "In een poging om zichzelf als jong en hip voor te doen heeft Sunak een tijdloos coole sneaker voor iedereen verpest", schreef het Britse tijdschrift. De premier heeft zich intussen tijdens een radio-interview verontschuldigd tegenover de Sambacommunity, maar benadrukte dat hij al jaren fan is van het merk.

Maar ook Adidas zelf mag op kritiek rekenen. De sneakers Samba, Gazelle en Spezial, zijn megapopulair. De productie van de sneakers schoot in 2023 omhoog van 50.000 naar 600.000 paar per maand. Maar er is een addertje onder het gras: een onderzoek van het Nederlandse platform voor onderzoeksjournalistiek, Follow The Money, onthulde dat de herkomst van de schoenen problematisch is. Het leer ervan komt deels uit Brazilië, waar grote vlees- en huidproducenten betrokken zijn bij illegale ontbossing in het Amazonewoud. Ondanks alle kritiek lijkt Adidas niet van plan om in te grijpen.

Zien: de nieuwe lente- & zomercollectie van UNIQLO en JW ANDERSON

Simon Smetryns-03 april 2024 om 12:26

UNIQLO lanceert op donderdag 18 april de SS24 collectie in samenwerking met JW ANDERSON. Deze nieuwe collectie is geïnspireerd op Brits vakmanschap uit ​het midden van de 20e eeuw en de materialen uit deze periode.

Ontwerper Jonathan Anderson over de collectie: “Voor dit seizoen hebben we inspiratie gehaald uit het Groot-Brittannië van de jaren veertig tot en met zestig om het vakmanschap en de duurzaamheid van kledingstukken te tonen.”

Ontdek meer