Hobbit-huisje te huur via Airbnb

Karen Luiken-07 december 2022 om 07:24

Altijd al willen overnachten in zo’n schattig huisje uit de films ‘Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’? Het kan nu. Via Airbnb kunnen fans de woning in Nieuw-Zeeland nu voor een paar nachten boeken.

Het sprookjesachtige optrekje wordt in maart opengesteld voor het publiek. Twaalf mensen krijgen de kans om er twee nachten in te slapen. De woning wordt in het totaal drie keer verhuurd; er kunnen per boeking vier mensen in. Het tripje gaat gepaard met een diner in The Green Dragon en een rondleiding over het terrein.

Heel duur zal de minivakantie - los van een ticket naar Nieuw-Zeeland - niet zijn. Voor een nacht betaal je slechts tien Nieuw-Zeelandse dollars. Omgerekend is dat zo’n zes euro. Boeken kan vanaf 13 december via deze site.

Geen geld voor een peperduur ticket naar Nieuw-Zeeland maar wel zin in een avontuurlijk tripje? Ga dan met ons mee naar Balaton Sound! Je leest er hier meer over.

NMBS verhoogt prijzen van de trein

Dieter Blarinckx-01 februari 2023 om 18:37

Wie regelmatig de trein pakt zal het ongetwijfeld al gemerkt hebben: sinds kort zijn de treinen weer een stukje duurder. De NMBS heeft immers een fixe prijsstijging doorgevoerd. Wij zochten nu even uit wat je nu precies betaalt voor een treinrit in ons land.

Sinds afgelopen woensdag, 1 februari, betaal je meer voor een standaard treinrit bij NMBS. Een ticket aan normaaltarief is nu zelfs 9% duurder geworden. De NMBS benadrukt dat de stijging noodzakelijk is omwille van de inflatie en de hoge energieprijzen. De prijzen moeten dus stijgen omdat er ook steeds minder en minder inkomsten zijn maar wel meer kosten.

Vanuit de Belgische politiek wordt niet zo positief gereageerd op de stijging. "Wij willen meer mensen met de trein laten reizen. Met dure tickets bekom je het omgekeerde”, klinkt het o.a. bij Petra De Sutter.

NMBS test stiltewagons

Dieter Blarinckx-25 januari 2023 om 14:09

Wie vaak de trein neemt leest dit artikel best even verder, want het zou kunnen dat je binnenkort terechtkomt in een stiltewagon. Dat nieuwe concept gaat NMBS immers binnenkort beginnen testen.

"Om de stilte en rust in dit rijtuig te bewaren, is het aanbevolen om in deze wagons niet hardop met elkaar te praten of te telefoneren, het volume van hoofdtelefoons of oortjes niet te luid te zetten en om je mobiele telefoons op stil te zetten", klinkt het in het persbericht van NMBS.

Deze stille wagons zullen zich voor- en achteraan de trein bevinden, in tweede klasse. Dat wil dus zeggen dat je helemaal geen toeslag moet betalen en dat je geen plekje moet reserveren.

Het nieuwe concept zal eerst getest worden op de treinen tussen Eupen en Oostende, en later ook tussen Brussel en Luxemburg.

Ontdek meer