Thomas More-studenten doen nachtje door op 8 december

Dieter Blarinckx-06 december 2022 om 14:16

Zo’n 200 Thomas More-studenten zullen tijdens de nacht van 8 op 9 december een nachtje doordoen en proeven van het échte leven als ondernemer. Dat doen ze in samenwerking met ICE Cube, de ondernemerschapswerking van de Vlaamse hogeschool.

Voor de zesde keer al zal op 8 december ‘De Nacht Van De Ondernemende Student' plaatsvinden, waarbij 200 studenten tijdens de nacht een businessplan moeten uitwerken. Dat doen ze deze editie voor opdrachtgever Netropolix.

Verschillende teams strijden tegen elkaar voor de meest creatieve, maar ook economisch haalbare oplossing. Dit jaar is Netropolix, gespecialiseerd in informatica-oplossingen voor professionele KMO's in de Kempen, de opdrachtgever. Tussen het brainstormen en pitchen door vinden er ontspannende activiteiten plaats op de campus in Geel. Kortom, een nacht vol creativiteit, teamwork en fun”, klinkt het bij Thomas More.

Gedurende de hele nacht worden ze ondergedompeld in brainstormtechnieken, om vervolgens de eerste stappen naar een businessmodel te zetten en uiteindelijk in de vroege uurtjes te werken aan de killerpitch. In de ochtend worden de vier beste ideeën geselecteerd voor de finale. De teams moeten dan de professionele jury bestaande uit medewerkers van Netropolix en experten van Thomas More overtuigen van het idee dat ze hebben ontwikkeld”, klinkt het verder.

Met dit leuke initiatief hoopt Thomas More studenten warm te maken voor het ondernemerschap en te leren samenwerken.

ChatGPT komt met tool die docenten bedrog laat herkennen

Karen Luiken-02 februari 2023 om 07:54- Foto:

Photo by Wes Hicks on Unsplash

Een schoolproject door ChatGPT laten maken? Dat kan binnenkort zomaar eens afgelopen zijn. OpenAI, het bedrijf dat de AI-chatbot ChatGPT in het leven riep, heeft nu een tool ontwikkeld waarmee docenten kunnen zien of een tekst door studenten of AI geschreven is.

Met ChatGPT kun je binnen no time een stuk tekst of schoolessay schrijven zonder daar al te veel moeite voor te doen. Voor studenten lekker makkelijk, voor docenten iets minder plezant. Zij zullen dan ook blij zijn met de nieuwe tool. Daarmee kan gecheckt worden of een project ‘waarschijnlijk’ tot ‘zeer onwaarschijnlijk’ door ChatGPT is gemaakt.

Hoewel de tool een helpende hand kan bieden bij docenten, moet men het niet voor de volle honderd procent vertrouwen. Lama Ahmad, beleidsonderzoeksdirecteur bij OpenAI, geeft toe dat het systeem onvolmaakt is.

“We raden niet aan om waterdicht op deze tool te vertrouwen, omdat er fouten in zitten”, zegt De OpenAI-medewerker. “We benadrukken hoe belangrijk het is om mensen hun werk te laten doen.”

Leerkracht die drugs deelde met studenten ontslagen

Dieter Blarinckx-31 januari 2023 om 17:17- Foto:

sleutelstad.be

In Aalst is zopas een leerkracht Engels ontslagen die drugs dealde aan leerlingen. Hij wordt ondertussen ondervraagd door de politie van Aalst.

De man in kwestie was 50 en verving een vaste leerkracht aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Aalst. Hij dealde dus drugs met zijn leerlingen, maar dat werd uiteindelijk ontdekt door de directie. Zij ondernamen meteen actie en schakelden de politie van Aalst in.

De burgemeester van Aalst bevestigt dat de man onderzocht wordt en dat de politie er volop mee bezig is.

Ontdek meer