Thomas More-studenten doen nachtje door op 8 december

Dieter Blarinckx-06 december 2022 om 14:16

Zo’n 200 Thomas More-studenten zullen tijdens de nacht van 8 op 9 december een nachtje doordoen en proeven van het échte leven als ondernemer. Dat doen ze in samenwerking met ICE Cube, de ondernemerschapswerking van de Vlaamse hogeschool.

Voor de zesde keer al zal op 8 december ‘De Nacht Van De Ondernemende Student' plaatsvinden, waarbij 200 studenten tijdens de nacht een businessplan moeten uitwerken. Dat doen ze deze editie voor opdrachtgever Netropolix.

Verschillende teams strijden tegen elkaar voor de meest creatieve, maar ook economisch haalbare oplossing. Dit jaar is Netropolix, gespecialiseerd in informatica-oplossingen voor professionele KMO's in de Kempen, de opdrachtgever. Tussen het brainstormen en pitchen door vinden er ontspannende activiteiten plaats op de campus in Geel. Kortom, een nacht vol creativiteit, teamwork en fun”, klinkt het bij Thomas More.

Gedurende de hele nacht worden ze ondergedompeld in brainstormtechnieken, om vervolgens de eerste stappen naar een businessmodel te zetten en uiteindelijk in de vroege uurtjes te werken aan de killerpitch. In de ochtend worden de vier beste ideeën geselecteerd voor de finale. De teams moeten dan de professionele jury bestaande uit medewerkers van Netropolix en experten van Thomas More overtuigen van het idee dat ze hebben ontwikkeld”, klinkt het verder.

Met dit leuke initiatief hoopt Thomas More studenten warm te maken voor het ondernemerschap en te leren samenwerken.

Dit wordt de nieuwe campus van Arteveldehogeschool aan Dok Zuid

Simon Smetryns-16 november 2023 om 15:44

Het ontwerp voor de campus van Arteveldehogeschool aan Dok Zuid is klaar. Liefst 2.500 studenten zullen les volgen in twee moderne campusgebouwen. In een derde gebouw komen 240 studentenkamers, een jeugdhuis en buurtgerichte commerciële functies.

In het ontwerp is gekozen voor drie losstaande volumes. De twee campusgebouwen, één met elf bouwlagen en één met vier, zijn wel verbonden met een passerelle. In de bovenste verdiepingen van het hoogste gebouw komen administratieve ruimtes, in de lagere verdiepingen en in het tweede gebouw leslokalen, coworkingruimtes en lunchplekken. In het lagere gebouw komt ook een auditorium. Op de campus zullen 2.500 studenten les kunnen volgen.

In het derde, losstaande gebouw met zes bouwlagen komen 240 studentenkamers. Die staan los van Arteveldehogeschool en staan open voor alle studenten in Gent. De kamers komen rondom een groen atrium met gemeenschappelijke leefruimtes en keukens. Op het gelijkvloers komen buurtgerichte commerciële voorzieningen en een jeugdhuis. Aangrenzend komt er een buurtpark als ontmoetingsplek.

De bouw start in 2025, de opening is ten vroegste voor september 2028.

Studenten starten bloedinzameling in Leuven

Karen Luiken-10 november 2023 om 14:54- Foto:

Photo by Nguyễn Hiệp on Unsplash

Altijd al iets goeds willen doen voor de maatschappij? Dit is je kans. Studenten zijn in het kader van de Leuvense Bloedserieusweek een bloedinzameling gestart.

De komende vier dagen kunnen duizenden studenten in het stadion van OHL en het gymnasium hun bloed doneren. Hoe meer mensen dat doen, hoe beter.

Om studenten een extra zetje in de goede richting te geven, wordt er een competitievorm aan de bloedinzameling gehangen. Negentien faculteiten en hogescholen strijden om de titel van ‘beste bloedgevende faculteit’. Vorig jaar gingen studenten van de faculteit geneeskunde met deze eer naar huis.

Je donatie combineren met een gezellige avond? Ook dat kan! Op 29 november wordt er een karaokeavond georganiseerd met gratis drankjes.

Ontdek meer