UCLL-studenten Marketing lanceren TikTok-account van Boccone

Simon Smetryns-30 november 2022 om 10:58

Boccone is een populair Italiaans streetfood-restaurant dat zich vooral richt op kwalitatieve afhaalgerechten. Het bevindt zich op de splitsing met de Tiensestraat en de Bondgenotenlaan op het Rector De Somerplein te Leuven.

Het restaurant werkt sinds kort samen met drie studenten Marketing van UCLL te Leuven om hun marketing- en sociale media-activiteiten te onderhouden. Hanne Logist, Britt Henderickx en Thibaud Remeker zitten alle drie in hun 3e en laatste jaar Bachelor Marketing. Gedurende één semester smijten zij zich voor 200% om Boccone ‘top-of-mind’ te krijgen bij de studenten. Hun grote focus is TikTok. De studenten weten maar al te goed wat de huidige trends zijn en hebben het platform onder de knie. Ze proberen met het restaurant Boccone in te spelen op relevante trends. Benieuwd naar hun werk? Check dan zeker hun video’s!

Over Boccone
Boccone is een Italiaans streetfood restaurant in Leuven. Emilie en Gioele, oprichters van Boccone en voormalige eigenaars van het restaurant La Divina Commedia, startten het restaurant met oog op een hedendaags afhaalconcept. Dit doen ze nog steeds met dezelfde liefde voor de pure, Italiaanse keuken. Italian on the go. Alle gerechten worden er dagelijks versbereid. Zowel de sauzen als de pasta worden met heel veel liefde vers gemaakt. Naast de hoofdgerechten zijn ook de desserten huisgemaakt.

Schrijf je in voor Talents of the Future van Samsung

Joyce Vander Auwera-13 september 2023 om 15:33

Waarom zouden masterstudenten voor multinationals moeten gaan? Gen Z staat voor een keuze in een veranderende arbeidsmarkt, waar innovatie, balans en financiële zekerheid tellen. Samsung's 'Talents of the Future' programma, in samenwerking met topuniversiteiten, bood 50 studenten masterclasses en praktijkervaring.

Het doel? Een brug slaan tussen de academische wereld en de woeste zee van professionele uitdagingen waar pas afgestudeerden zich in storten. Het was een primeur in de Benelux en een samenwerking met de crème de la crème van universiteiten.

Het programma voor het academiejaar '22-'23 bood 50 masterstudenten een duik in de wereld van masterclasses. Ze werden getrakteerd op onderwerpen als data-analyse, de kunst van marketing en persoonlijke vaardigheden waar zelfs James Bond jaloers op zou zijn. Maar er was meer! Ze konden ook proeven van het echte werk door opdrachten uit te voeren en waren VIP-gasten bij evenementen zoals de onthulling van de Galaxy S23. Zo breidden ze niet alleen hun kennis en vaardigheden uit, maar bouwden ze ook een waardevol netwerk op met enthousiaste Samsung-collega's en medestudenten van verschillende universiteiten.

Op 9 juni ontvingen alle dappere deelnemers die het volledige programma tot een goed einde brachten hun officiële 'Samsung Talents of the Future' certificaat. Naast het pronken met dit certificaat op LinkedIn, kregen zes van hen zelfs de kans om Samsung trainees te worden. Ze gaan na de zomer van start met een avontuurlijk traineeprogramma van twee of drie jaar, waarin ze verschillende rollen binnen Samsung binnen hun vakgebied ontdekken. Een vliegende start voor hun carrière!

Na deze geslaagde pilot heeft Samsung de ambitie om het programma uit te breiden naar het academiejaar '23-'24, waarbij ze samenwerken met maar liefst zes universiteiten, waaronder de Universiteit Antwerpen, in de Benelux en het aantal deelnemende studenten verdubbelen naar 100.

Ben jij een masterstudent in je laatste jaar? Grijp dan nu je kans! Je kunt je tot en met 3 oktober inschrijven via deze link. Bovendien krijg je een jaar lang toegang tot Samsung-producten om deel te nemen aan de Masterclasses. Waar wacht je nog op?

Red Bull opent gaming hub op Hogeschool PXL in Hasselt

Karen Luiken-13 september 2023 om 10:49- Foto:

Red Bull Content Pool

Een tussenuur, even geen zin in school of gewoon toe aan afleiding? Op Hogeschool PXL in Hasselt heb je nu de perfecte plek om bij te komen van al je schoolactiviteiten. Daar zijn deze week de deuren geopend van de Red Bull Gaming Hub.

De nieuwe gaming hotspot bevat verschillende kamers en biedt studenten de kans om lekker te hangen of een potje te gamen. Ook vinden er gedurende het academiejaar allerlei community events plaats, exclusieve release parties, bootcamps en streaming sessions.

Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL, is tevreden met de nieuwe plek. “We zijn heel erg fier met de Red Bull Gaming Hub op onze campus. Het is trouwens de eerste in de Benelux.”

En ook Francis Vos, departementshoofd van PXL-Business is blij. "Door ons pionierswerk rond esports in Vlaanderen hebben we zowel nationaal als internationaal een breed en performant netwerk opgebouwd in de gaming-industrie. De Red Bul Gaming Hub zorgt voor een extra en bijzondere dimensie."

Ontdek meer