UCLL-studenten Marketing lanceren TikTok-account van Boccone

Simon Smetryns-30 november 2022 om 10:58

Boccone is een populair Italiaans streetfood-restaurant dat zich vooral richt op kwalitatieve afhaalgerechten. Het bevindt zich op de splitsing met de Tiensestraat en de Bondgenotenlaan op het Rector De Somerplein te Leuven.

Het restaurant werkt sinds kort samen met drie studenten Marketing van UCLL te Leuven om hun marketing- en sociale media-activiteiten te onderhouden. Hanne Logist, Britt Henderickx en Thibaud Remeker zitten alle drie in hun 3e en laatste jaar Bachelor Marketing. Gedurende één semester smijten zij zich voor 200% om Boccone ‘top-of-mind’ te krijgen bij de studenten. Hun grote focus is TikTok. De studenten weten maar al te goed wat de huidige trends zijn en hebben het platform onder de knie. Ze proberen met het restaurant Boccone in te spelen op relevante trends. Benieuwd naar hun werk? Check dan zeker hun video’s!

Over Boccone
Boccone is een Italiaans streetfood restaurant in Leuven. Emilie en Gioele, oprichters van Boccone en voormalige eigenaars van het restaurant La Divina Commedia, startten het restaurant met oog op een hedendaags afhaalconcept. Dit doen ze nog steeds met dezelfde liefde voor de pure, Italiaanse keuken. Italian on the go. Alle gerechten worden er dagelijks versbereid. Zowel de sauzen als de pasta worden met heel veel liefde vers gemaakt. Naast de hoofdgerechten zijn ook de desserten huisgemaakt.

Zet jezelf (of je bestie) in de bloemetjes met een plant-tattoo op campus

Chelsy Vanlerberghe-21 oktober 2024 om 09:08

Heb jij al ooit gehoord van een plant tattoo roadshow? Nee? Dat staat op het punt te veranderen. Groen van bij ons trekt de hele maand oktober langs verschillende campussen met dit coole concept. Ze komen langs met tijdelijke plant-tattoos van lokale bloemen en planten die je gewoon op je campus kan laten zetten.

Het idee? Jezelf of je vrienden in de bloemetjes zetten! Letterlijk. Met tijdelijke plant-tattoos kun je jezelf of anderen een persoonlijke touch geven, en dat maakt het extra speciaal! Je koppelt eigenschappen van jezelf of je vrienden aan specifieke planten of bloemen van eigen bodem. Het is een superleuke manier om je bestie een uniek compliment te geven en de lokale flora te vieren! Meer informatie en wanneer ze langskomen op jouw campus vind je hier.

Groen van bij ons

Groen van bij ons is een initiatief dat de lokale flora in de schijnwerpers zet. Het doel? Jou laten kennismaken met de wereld van inheemse bloemen en planten en de positieve vibe die ze met zich meebrengen. Want wist je dat planten een positieve impact kunnen hebben op jouw studentenleven?

Groen op kot? Betere concentratie!

Bloemen en planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Ze geven ook kleur aan je leven, zorgen voor een gezellige sfeer in je kot en dragen bij aan je mentale welzijn. Studies van UGent hebben aangetoond dat een groene omgeving kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van je concentratie. Dus, met planten op kot, scoor je misschien wel beter tijdens de examens!

Geen groene vingers? Geen probleem! Inheemse planten zijn vaak makkelijk te onderhouden, perfect voor studenten met een drukke agenda. Succulenten en vetplanten zijn ideale keuzes voor wie groen in zijn leven wil zonder veel tijd te besteden aan verzorging.

Daarnaast zorgen bloemen en planten gewoon voor een fijn gevoel. Wie wordt er nu niet blij van een bos bloemen? Wie bloemen of planten geeft, maakt gelukkig én wordt gelukkig!

Dus, wil jij jouw leven of dat van een ander opfleuren, maar ben je nog geen bloemen- en plantenexpert? Dan kan je via Groen van bij ons terecht voor een plantengids. Deze gids biedt handige tips en informatie over inheemse planten, zodat je eenvoudig de juiste keuzes kunt maken voor jouw kot. Handig!

Dit is wat je te wachten staat op Student Welcome Kortrijk

Chelsy Vanlerberghe-30 september 2024 om 09:00

Op 3 oktober verandert het Nelson Mandelaplein in Kortrijk opnieuw in dé place to be voor alle studenten. Ben je klaar om het academiejaar écht goed in te zetten? Denk: beats, sfeer en al je vrienden samen op één plek. Klaar om te feesten alsof er geen deadlines bestaan? Dit is wat je moet weten!

Vanaf 20u barst het los met een line-up die je gegarandeerd op de dansvloer houdt. Heb je nog geen moves geoefend? No stress, de beats van DJ contest winaar Mielski, The Bridge en Impact Mat doen al het werk. Daarna zorgen Skumic, Manuals B2B Meaghan en Used ervoor dat je geen seconde stil kunt staan. Van 2u00 tot 3u00 sluit Tola OG het plein af met een knaller van formaat.

Naast genieten van de beste muziek, kan je ook chillen in het sponsordorp. Score wat gratis goodies, check nieuwe producten en proef hier en daar wat lekkers. Effe opladen voor de volgende danssessie? Perfect.

De inkom is maar 1 euro. Jawel, voor amper een euro heb je een hele avond plezier (en waarschijnlijk de volgende ochtend een dikke kater). Wie zegt daar nu nee tegen? Wij alvast niet! TAGMAG zal ook van de partij zijn. See you there!

Ontdek meer