UCLL-studenten Marketing lanceren TikTok-account van Boccone

Simon Smetryns-30 november 2022 om 10:58

Boccone is een populair Italiaans streetfood-restaurant dat zich vooral richt op kwalitatieve afhaalgerechten. Het bevindt zich op de splitsing met de Tiensestraat en de Bondgenotenlaan op het Rector De Somerplein te Leuven.

Het restaurant werkt sinds kort samen met drie studenten Marketing van UCLL te Leuven om hun marketing- en sociale media-activiteiten te onderhouden. Hanne Logist, Britt Henderickx en Thibaud Remeker zitten alle drie in hun 3e en laatste jaar Bachelor Marketing. Gedurende één semester smijten zij zich voor 200% om Boccone ‘top-of-mind’ te krijgen bij de studenten. Hun grote focus is TikTok. De studenten weten maar al te goed wat de huidige trends zijn en hebben het platform onder de knie. Ze proberen met het restaurant Boccone in te spelen op relevante trends. Benieuwd naar hun werk? Check dan zeker hun video’s!

Over Boccone
Boccone is een Italiaans streetfood restaurant in Leuven. Emilie en Gioele, oprichters van Boccone en voormalige eigenaars van het restaurant La Divina Commedia, startten het restaurant met oog op een hedendaags afhaalconcept. Dit doen ze nog steeds met dezelfde liefde voor de pure, Italiaanse keuken. Italian on the go. Alle gerechten worden er dagelijks versbereid. Zowel de sauzen als de pasta worden met heel veel liefde vers gemaakt. Naast de hoofdgerechten zijn ook de desserten huisgemaakt.

Chef Paolo Pollice inspireert de volgende generatie op PXL

Chelsy Vanlerberghe-22 november 2024 om 13:04

Chef Paolo Pollice, ooit actief in topkeukens zoals Hof van Cleve en Hertog Jan, heeft een opvallende nieuwe weg ingeslagen: het onderwijs. Als student Voeding & Horeca aan Hogeschool PXL combineert hij zijn sterrenrestaurant-ervaring met een ambitie om anderen te inspireren. Vandaag stond hij in de spotlight tijdens een exclusief culinair event op de PXL-campus in Hasselt

Paolo’s verhaal is allesbehalve standaard. Van haute cuisine naar het onderwijs, wil hij jonge chefs en toekomstige praktijkleraren motiveren met zijn kennis en passie. Zijn beslissing om te kiezen voor onderwijs wordt gedreven door zijn ambitie om kennis en vakmanschap door te geven. “De liefde voor het vak is mijn drijfveer. Niets lijkt me mooier dan anderen inspireren om hun plek in de keuken te vinden", vertelt hij.

Om zijn visie kracht bij te zetten, kookte Paolo live een gerecht waar sterrenchefs jaloers op zouden zijn: filet pur met rebuchon puree (een knipoog naar chef Joël Robuchon), gecarameliseerde rode ui en een rijke demi-glacé. Studenten én pers kregen niet alleen een smaakvol bord, maar ook een inkijk in hoe praktijkervaring het onderwijs kan verrijken.

PXL benadrukt met dit soort events hoe belangrijk praktijkgericht leren is. Vaklector Dorien Belmans, die Paolo begeleidt tijdens zijn opleiding, lichtte toe hoe praktijkervaring uit de topgastronomie een meerwaarde biedt voor het onderwijs. “Zijn expertise uit de topgastronomie maakt een enorm verschil in de klas.” Een inspirerende middag, waar passie en onderwijs samenkwamen.

VUB-gemeenschap herdenkt overledenen tijdens jaarlijks Moment Van Troost

Chelsy Vanlerberghe-20 november 2024 om 12:53

Gisteren verzamelden studenten en medewerkers van de Vrije Universiteit Brussel zich rond het Monument van Troost op de campus in Etterbeek. Met muziek, teksten en bloemen stonden ze stil bij iedereen uit de VUB-gemeenschap die het afgelopen jaar is overleden. Het was een ingetogen, maar krachtig moment van samenzijn en steun.

“Dit is ons moment om te reflecteren en elkaar te steunen,” legt rector Jan Danckaert uit. “We willen als universiteit een plek zijn waar rouw, verlies en ziekte erkend worden. Waar mensen voelen dat ze er niet alleen voor staan.”

Het Moment van Troost is een vast onderdeel van de Compassionate Week, een week waarin de VUB verlies en rouw bespreekbaar maakt via workshops, seminaries en activiteiten zoals troostkaarten schrijven. Sinds 2019 zet de universiteit zich in om een Compassionate University te zijn: een plek waar moeilijke momenten gedeeld mogen worden, en waar er ruimte is voor steun en begrip.

Naast herdenkingsmomenten biedt de universiteit ook trainingen aan voor docenten en leidinggevenden over hoe om te gaan met ziekte en verlies. Het Expertisecentrum Compassionate Communities (COCO) ondersteunt deze missie en werkt aan tools om gemeenschappen te versterken bij ernstige ziekte, rouw en verlies.

Dit moment van stilte en reflectie viel vlak voor de jaarlijkse St. V-feesten, waarmee de VUB haar stichter eert. Zo toont de universiteit dat vreugde en verdriet hand in hand kunnen gaan en dat elk verhaal binnen de gemeenschap telt. Door initiatieven zoals het Moment van Troost blijft de VUB bouwen aan een warme, inclusieve plek waar iedereen zich gehoord en gesteund voelt.

Ontdek meer