SpongeBob komt naar Fall Guys!

Nico De Greef-30 november 2022 om 21:14

SpongeBob komt naar Fall Guys en brengt zijn vrienden met zich mee. Dat heeft de ontwikkelaar van het spel, Mediatonic, aangekondigd via sociale media.

Fall Guys staat erom bekend om kostuums van populaire franchises uit te brengen in de game. Zo maakten onder andere Assassin's Creed, Sonic the Hedgehog, The Jungle Book, Godzilla en vele andere al hun debuut in de game. Nu lijkt de ontwikkelaar een samenwerking met Nickelodeon aan te gaan want niemand minder dan SpongeBob, samen met zijn vrienden Meneer Krabs, Sandy, Patrick en Octo, komen naar de Blunderdome. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de huidige seizoen van Fall Guys waar het thema rond de oceaan draait.

Kostuums van Meneer Krabs, Sandy, Patrick en Octo zullen vanaf 1 t.e.m. 7 december dan ook te vinden zijn in de in-game shop waar spelers ze kunnen kopen met Show-Bucks (een in-game currency). SpongeBob daarentegen kun je vrijspelen door simpelweg de game te spelen, al zul je er wel keihard voor moeten werken: de vierkante zeespons komt namelijk enkel vrij als je alle 100 tiers van de Season Pass weet te voltooien.

Welk kostuum ga jij als eerste claimen?

Fall Guys: Ultimate Knockout is nu beschikbaar op PlayStation, Xbox, PC en Nintendo Switch.

'The Sims 4' heeft nu ook transgender-Sims

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 20:09

Groot nieuws uit de gamingwereld want een van de meest succesvolle en populaire franchises, 'The Sims', heeft nu ook transgender-Sims toegevoegd aan 'The Sims 4'.

Wie vanaf deze week ‘The Sims 4’ speelt, kan er dus voor kiezen om zijn/haar/hun Sim transgender te maken. Het zat er al langer aan te komen, maar eindelijk heeft de populaire franchise de nodige update doorgevoerd.

Wie voor een transgender-Sim kiest, zal merken dat de transgender-mannen dan ook littekens hebben nadat ze hun borsten lieten verwijderen. Maar dat is niet alles, want vanaf de update kan je bij de kledij nu ook borstbinders en shapewear kiezen.

De makers van de gamefranchise willen zo inclusiever zijn en er zijn voor écht iedereen. Zo voegden ze ook hoorapparaten voor slechthorenden en glucosemeters voor mensen met diabetes toe aan de update.

Well done guys!

De PlayStation Plus Collection houdt binnenkort op te bestaan

Nico De Greef-01 februari 2023 om 19:28

Sony Interactive Entertainment stopt na 9 mei met het aanbieden van zijn PlayStation Plus Collection. De Collectie werd in 2020 samen gelanceerd met de PlayStation 5 en omvat een verzameling van PS4-games die PS5-gebruikers kunnen spelen.

In een nieuwe blogpost maakt Sony bekend dat het zijn PlayStation Plus Collection stopzet na 9 mei. PlayStation Plus-abonnees kunnen de games tot dan nog wel steeds toevoegen aan hun bibliotheek en voor altijd blijven spelen mits ze beschikken over een PlayStation Plus-abonnement. Na 9 mei zal het niet meer mogelijk zijn om de games via dezelfde weg te downloaden.

De PS Plus Collection werd in 2020 tegelijk gelanceerd met de PlayStation 5 en bevat 19 PS4-games (tot mei vorig jaar waren dit er nog 20) waaronder PlayStation-exclusives als Bloodborne, Days Gone, God of War, The Last of Us Remastered en Uncharted 4, naast third party games als Batman: Arkham Knight, Mortal Kombat X en Fallout 4.

Ontdek meer