Hebben: Nespresso lanceert winterse geurkaars

Dieter Blarinckx-30 november 2022 om 15:03

Dat Nespresso koffie kan maken, hoeven we je niet te vertellen. Maar speciaal voor de koude wintermaanden lanceren ze nu iets zéér speciaals: een heerlijke geurkaars.

"Koffiecultuur ontmoet gastronomische verwennerij in de Café Noble geurkaars, ontworpen in samenwerking met Pierre Hermé. De door Olivia Giacobetti bedachte aroma's nemen ons mee naar de koffieplantages van Colombia, waar koffie traditioneel wordt gedronken met panela, een goudbruine ruwe suiker zo zoet als honing", klinkt het in de uitleg van de speciale geurkaars.

De kaars heeft hinten van zachte noten, gecombineerd met een krachtige Arabica en zijn koffiebloemen. Daarnaast herken je kruidige toetsen van kaneel en vanille.

Haal deze warme en gezellige koffiegeur in huis voor 35 euro.

Hier vind je alle info en kan je 'm kopen.

Is het ongezond om je eigen scheten te ruiken?

Simon Smetryns-23 mei 2023 om 08:13

Heb je weleens zo'n moment gehad waarop je wanhopig probeert een scheet in te houden, maar het gewoon niet lukt? Of je nu naast je lief in bed ligt of in gezelschap verkeert, soms wil je gewoon niet dat zo'n stinkbom van jou afgaat. Maar weet je? Mensen zouden je eigenlijk dankbaar moeten zijn als ze kunnen 'genieten' van jouw geurig wolkje.

Een onderzoek van de briljante geesten aan de Universiteit van Exeter onthult namelijk dat waterstofsulfide, een van de stoffen die scheten hun karakteristieke geur geven, verschillende positieve effecten op de gezondheid heeft. Ja, je leest het goed - jouw scheten worden nu officieel erkend als ware 'healthcare heroes', oftewel helden van de gezondheidszorg.

Waterstofsulfide kan er zelfs voor zorgen dat je minder kans hebt op een hele reeks onaangename aandoeningen. Kanker, hartaanvallen, beroertes, artritis en dementie zouden allemaal kunnen worden voorkomen met behulp van dit stinkende wondermiddel.

Aan het einde van het onderzoek concluderen de wetenschappers dat er nog veel meer onderzoek nodig is naar de fascinerende gezondheidseffecten van waterstofsulfide. Dus, wie weet, zullen we in de toekomst een revolutionaire therapie zien waarbij scheten worden voorgeschreven als medicijn.

Hebben: deze comfy zitzak kan je dragen als een sweater

Dieter Blarinckx-18 mei 2023 om 08:12

Hoewel wij hier in het Westen al enkele jaren niet zo’n fan meer zijn van zitzakken, zijn ze dat in Japan nog wél! Meer zelfs, daar is het ondertussen een heus mode-object geworden. Zo heeft nu een Japanse modemerk een draagbare zitzak ontworpen!

De Hanalolo Wearable Bean Bag Pillow moet je eigenlijk zien als een soort oversized vest of sweater. Het is dus letterlijk een comfy zitzak die je kan dragen in de koudere maanden. Hij is beschikbaar in drie maten (S, M en L) en is zo dus geschikt voor zowel tieners als volwassenen.

De speciale zitzakken zijn gemaakt van 100% polyester en hebben vier openingen voor je hoofd, armen en onderlichaam. Natuurlijk kun je ze ook als een gewone zitzak gebruiken, maar het echte plezier komt pas als je ze draagt. Zo kan je gewoon ergens neerploffen en altijd comfy zitten :D

Voor de Hanalolo Wearable Bean Bag Pillow betaal je je zo'n 150 euro. Je kan 'm hier bestellen!

Check hieronder een leuke video:

Ontdek meer