Amerikaanse Senaat stemt voor bescherming homohuwelijk

Dieter Blarinckx-30 november 2022 om 12:15

Groot nieuws van de andere kant van de oceaan, want de Amerikaanse Senaat heeft zopas een wet goedgekeurd die het homohuwelijk beschermt in heel de Verenigde Staten.

Er waren zo’n 61 stemmen vóór en 36 stemmen tegen de wet die het homohuwelijk in het hele land moet beschermen. Die wet houdt in dat iedere staat verplicht wordt om alle huwelijken te erkennen die in de staten legaal gesloten zijn, dus ook een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht. Maar de wet verplicht geen enkele Amerikaanse staat om het homohuwelijk te legaliseren.

Men vreesde al enkele maanden dat - na de hele abortuskwestie — ook het recht op het homohuwelijk teruggedraaid zou worden, maar dat voorkomt de Amerikaanse Senaat nu.

De wet gaat nu nog ter controle naar het Huis van Afgevaardigden en nadien naar president Biden, maar beide partijen zouden vrijwel meteen akkoord zijn en tekenen.

Leerkracht die drugs deelde met studenten ontslagen

Dieter Blarinckx-31 januari 2023 om 17:17- Foto:

sleutelstad.be

In Aalst is zopas een leerkracht Engels ontslagen die drugs dealde aan leerlingen. Hij wordt ondertussen ondervraagd door de politie van Aalst.

De man in kwestie was 50 en verving een vaste leerkracht aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Aalst. Hij dealde dus drugs met zijn leerlingen, maar dat werd uiteindelijk ontdekt door de directie. Zij ondernamen meteen actie en schakelden de politie van Aalst in.

De burgemeester van Aalst bevestigt dat de man onderzocht wordt en dat de politie er volop mee bezig is.

Dikketruiendag krijgt nieuwe naam

Dieter Blarinckx-30 januari 2023 om 17:27

De iconische actie Dikketruiendag krijgt een heuse make-over. Dat nieuws werd zopas bekendgemaakt door de Vlaamse overheid.

De naam Dikketruiendag zal immers verdwijnen en het wordt #iktrekhetmijaan. De actie blijft wel min of meer hetzelfde: scholen mogen de verwarming wat lager zetten, maar het échte doel is eigenlijk de studenten er meer en meer op attent maken dat de klimaatverandering serieuzere proporties aanneemt en dat we actie moeten ondernemen. De Vlaams overheid hoopt met #iktrekhetmijaan scholen aan te zetten om leuke acties op te zetten die in het teken staan van het klimaat.

Dit jaar zal je van 9 tot en met 19 februari je georganiseerde acties kunnen doorgeven via omgevingvlaanderen.be.

Succes!

Ontdek meer