Studiekeuze wordt steeds later gemaakt

Dieter Blarinckx-29 november 2022 om 20:56- Foto:

KU Leuven

De Vlaamse studenten stellen hun studiekeuze steeds maar langer uit. Dat blijkt uit recente cijfers van de Odisee Hogeschool.

Naar jaarlijkse traditie worden er in maart en april infodagen georganiseerd om studenten uit het middelbaar onderwijs te laten kennismaken met de opleidingen van het hoger onderwijs. De laatste jaren werd er ook al een derde moment georganiseerd in juni, en als we cijfers nu mogen geloven komen er véél meer studenten opdagen op die laatste dag in juni. Dat komt omdat de Vlaamse student de belangrijke studieuze almaar uitstelt:

“Het lijkt erop dat jongeren hun studiekeuze almaar later maken. Dat is wat de voorinschrijvingen tonen, wat we op de vorige infodagen en wekelijks in onze mailboxen merken en wat onze eigen studieadviseurs vaststellen”, klinkt het bij Odisee.

Wanneer maakte jij je studieuze?

PXL Esports gekwalificeerd voor België in belangrijke competitie

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 15:47

PXL Esports heeft zich opnieuw bewezen als referentie in de wereld van esports door zowel het Valorant- als het League of Legends-team te kwalificeren als de officiële vertegenwoordigers van België in de prestigieuze Amazon University Esports Masters (AUEM) competitie. Het is het tweede jaar op rij dat PXL Esports zich als favoriet en winnaar binnen Valorant kroont, terwijl het League of Legends-team voor het eerst een volledig Vlaams roster afvaardigt naar de AUEM.


Met een aantrekkelijke prijzenpot van €5.500 in het vooruitzicht, staan de teams van PXL Esports te popelen om hun krachten te meten op het Europese podium. Na een teleurstellend seizoen vorig jaar is de focus nu scherp gericht op het heroveren van de Europese glorie. Het Valorant-team van PXL Esports heeft al drie keer de prestigieuze Red Bull Campus Clutch gewonnen en staat nu klaar om de strijd aan te gaan met topconcurrenten uit heel Europa tijdens de AUEM. Het League of Legends-team, bestaande uit studenten van Hogeschool PXL, zal voor het eerst deelnemen aan de AUEM, vastbesloten om hun stempel te drukken op het Europese toneel.

Alexander Dumon, Esports coördinator bij Hogeschool PXL, benadrukt de inzet van de hogeschool voor de opkomende wereld van collegiale esports. Hij biedt professionele ondersteuning aan studenten die interesse hebben in gaming en esports, en is trots op de recente successen van PXL Esports. Dumon zegt: "Studenten kunnen bij mij terecht voor alles wat met gaming/esports te maken heeft. Samen bekijken we hoe Hogeschool PXL hen kan helpen binnen de esports industrie. Ik ben enorm trots op onze recente prestaties en kijk ernaar uit om op Europees niveau te schitteren met onze eigen studenten deze keer!"

PXL Esports belichaamt niet alleen de competitieve geest van de hogeschool, maar ook de groeiende esports-scene binnen België. Met verschillende universiteiten en hogescholen die de opkomst van esports omarmen, blijft PXL Esports een pionier in het bieden van onderwijs en ondersteuning aan studenten die hun passie voor esports willen volgen.

Sint Lucas Antwerpen (KdG) organiseert tekenmarathon

Simon Smetryns-18 maart 2024 om 08:53

Op 20 maart organiseert Sint Lucas Antwerpen (School of Arts KdG) een tekenmarathon in de Sint-Laurentiuskerk in Antwerpen. Gedaan met stillevens tekenen. Van een springkasteel in een kerk, tot een yoga-sessie omringt door studenten met energiedrankjes en dozen pizza. ​ Tijdens de vierentwintig-urenmarathon ​ tekenen studenten aan één stuk door in de kerk, terwijl hun voortdurend nieuwe levende taferelen worden voorgeschoteld zoals optredens, dansers, planten, circusartiesten en een tango.

De tekenmarathon is het hoogtepunt van de jaarlijkse projectweek van Sint Lucas Antwerpen, die plaatsvindt van 18 tot 22 maart. Tijdens deze week werken studenten van verschillende artistieke disciplines samen, met als doel interdisciplinair creëren​ en netwerken bevorderen. Illustratoren werken samen met beeldhouwers en grafisch vormgevers bundelen krachten met juweelontwerpers. Naast de tekenmarathon omvatten de projectweek ook nog andere in het oog springende projecten zoals levensgrote portretten in de showroom en illustratoren die de strijd aangaan met Kunstmatige Intelligentie.

De tekenmarathon wordt één van de afsluitende activiteiten van de projectweek. In de monumentale Sint-Laurentiuskerk aan de Markgravelei, staat studenten een vermoeiende, maar onvergetelijke nacht te wachten die nog voor jaren tekeninspiratie kan zorgen.

Ontdek meer