Carrefour lanceert “stille uren” in supermarkten

Dieter Blarinckx-29 november 2022 om 20:26

Ben jij hoogsensitief? Of kan je gewoon niet goed tegen de felle lichten, de luide muziek, de microfoongesprekken of het volk in de supermarkt? Dan heeft Carrefour misschien wel dé oplossing voor jou: de “stille uren”.

De bekende supermarktketen Carrefour wil het winkelen aangenamer maken voor hoogsensitieve klanten. Daarom lanceren ze nu de “stille uren” tussen 14u en 16u - iedere dag van de week, met uitzondering van zaterdag. Dit initiatief is van toepassing bij alle vestigingen die Carrefour zelf beheert. Winkels die door partners beheerd worden, mogen zelf kiezen of ze meedoen met het initiatief.

Zo hoopt Carrefour een rustige(re) sfeer te scheppen voor mensen die genoeg hebben van al die prikkels zoals lawaai, drukte en dat felle licht.

"Maar liefst 100.000 mensen in België zijn hoogsensitief, wat betekent dat zij zeer gevoelig zijn voor drukte en lawaai. Het is de bedoeling dat deze mensen én personen met een autismespectrumstoornis in alle rust hun boodschappen kunnen doen", klinkt het in hun statement.

Chapeau Carrefour!

NMBS verhoogt prijzen van de trein

Dieter Blarinckx-01 februari 2023 om 18:37

Wie regelmatig de trein pakt zal het ongetwijfeld al gemerkt hebben: sinds kort zijn de treinen weer een stukje duurder. De NMBS heeft immers een fixe prijsstijging doorgevoerd. Wij zochten nu even uit wat je nu precies betaalt voor een treinrit in ons land.

Sinds afgelopen woensdag, 1 februari, betaal je meer voor een standaard treinrit bij NMBS. Een ticket aan normaaltarief is nu zelfs 9% duurder geworden. De NMBS benadrukt dat de stijging noodzakelijk is omwille van de inflatie en de hoge energieprijzen. De prijzen moeten dus stijgen omdat er ook steeds minder en minder inkomsten zijn maar wel meer kosten.

Vanuit de Belgische politiek wordt niet zo positief gereageerd op de stijging. "Wij willen meer mensen met de trein laten reizen. Met dure tickets bekom je het omgekeerde”, klinkt het o.a. bij Petra De Sutter.

Leerkracht die drugs deelde met studenten ontslagen

Dieter Blarinckx-31 januari 2023 om 17:17- Foto:

sleutelstad.be

In Aalst is zopas een leerkracht Engels ontslagen die drugs dealde aan leerlingen. Hij wordt ondertussen ondervraagd door de politie van Aalst.

De man in kwestie was 50 en verving een vaste leerkracht aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Aalst. Hij dealde dus drugs met zijn leerlingen, maar dat werd uiteindelijk ontdekt door de directie. Zij ondernamen meteen actie en schakelden de politie van Aalst in.

De burgemeester van Aalst bevestigt dat de man onderzocht wordt en dat de politie er volop mee bezig is.

Ontdek meer