Je kan nu ook berichten naar jezelf sturen via WhatsApp

Karen Luiken-29 november 2022 om 06:03

Omslachtige manieren bedenken om jezelf berichtjes te kunnen sturen via WhatsApp? Dat hoeft nu niet meer. Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee dit veel gemakkelijker wordt.

WhatsApp komt met de functie Yourself, waarmee je jezelf bijvoorbeeld boodschappenlijstjes kunt sturen, herinneringen, notities, to do-lijstjes of andere hersenspinsels.

De functie wordt in de komende weken uitgerold voor gebruikers van WhatsApp, zowel op iPhone als Android. Je vindt ‘Yourself’ door een nieuwe chat aan te maken rechtsboven in de app. Je eigen naam zal daar bovenaan komen te staan.

Muziek van Taylor Swift en Billie Eilish dreigt van TikTok te verdwijnen

Nico De Greef-31 januari 2024 om 13:50

Universal Music Group (UMG), de platenfirma van onder meer Taylor Swift, Billie Eilish, Harry Styles en Ariana Grande, dreigt in een open brief om zijn muziek van video-app TikTok te halen. Beide bedrijven zijn er namelijk niet in geslaagd om een nieuwe overeenkomst af te sluiten over de vergoedingen (zogenaamde 'royalties') van de artiesten.

In een open brief aan TikTok beschuldigt UMG het Chinese bedrijf ervan niet bereid te zijn om een eerlijke prijs te betalen voor de muziekrechten. Zo zou TikTok nog slechts een fractie van de som aan UMG willen betalen van wat gelijkaardige socialmediaplatformen zoals Instagram en Twitter betalen. En daar is Universal het niet mee eens.

"TikTok probeert een bedrijf op te bouwen dat leunt op muziek en probeerde ons te intimideren om een deal te aanvaarden die minder waard is dan de vorige en ver onder de marktwaarde ligt", is in de brief te lezen.

Daarnaast vindt Universal het ook niet kunnen dat TikTok filmpjes toelaat waarin muzieknummers te horen zijn die gecreëerd werden met artificiële intelligentie. Daarbij wordt de stem van echte artiesten vervangen door AI.

"TikTok probeerde ons te intimideren om een deal te aanvaarden die minder waard is dan de vorige en ver onder de marktwaarde ligt", schrijft UMG in de brief.

TikTok, dat wereldwijd meer dan 1 miljard gebruikers telt, zegt op hun beurt teleurgesteld te zijn in Universal. "Het is triest en teleurstellend dat Universal Music Group hun eigen hebzucht boven de belangen van hun artiesten en songwriters heeft gesteld", schrijft het bedrijf in een reactie.

Volgens TikTok is het net Universal die profiteert van het success van TikTok. Zo heeft TikTok zich in de voorbije jaren gekatapulteert tot dé belangrijkste weg voor nieuwe muziek om het grote publiek te bereiken.

Je kunt vanaf nu ook tijdlijnfoto's delen met 'close friends' op Instagram

Karen Luiken-15 november 2023 om 07:45

Niet alleen story’s delen met je beste vrienden, maar ook foto’s op je tijdlijn. Instagram maakt het mogelijk met een update van de functie 'Close Friends'.

De functie ‘Close Friends’ bestaat al een tijdje. Met deze feature kun je een groep mensen samenstellen die meer content van jou mag zien dan je andere volgers. Heb je een story die je alleen met je beste vrienden wilt delen? Dan vink je de functie ‘Close Friends’ aan.

Die optie was lange tijd alleen beschikbaar bij story’s van Instagram, maar daar komt nu dus verandering in. The Verge meldt dat Instagram de functie ook beschikbaar maakt bij foto’s of Reels op je tijdlijn.

Om een bericht of Reel te beperken tot goede vrienden, selecteer je de optie audience (of doelgroep). Je kunt dan kiezen tussen followers (volgers) of close friends (goede vrienden). Als je close friends aantikt, krijgt alleen de door jou geselecteerde groep mensen de content te zien. Easy as that!

Ontdek meer