Dit festival is speciaal voor kale mensen

Karen Luiken-07 september 2021 om 07:54

Ben jij kalend? Heb je zin in een feestje? En kun jij volgende week een paar dagen vrij regelen? Boek dan linea directa een ticket naar New York. Daar vindt op 13 september een festival plaats waar alle kale mensen welkom zijn.

Het evenement heet Bald Fest en wordt georganiseerd door de 40-jarige rapper Rami Even-Esh. “Tijdens Bald Fest vieren we het bezitten van je eigen lot”, zegt hij in een gesprek met The New York Post. Alle kalende mensen zijn volgens hem welkom. “Mensen die haar verliezen, mensen met flinke inhammen, kale mensen, mensen met kale plekken. Bald Fest viert dingen die mensen niet hebben, zoals haar.”

Tijdens het festival vinden er allerlei activiteiten plaats. Denk aan muziekuitvoeringen en poëzielezingen, maar ook aan optredens van kale straatacrobaten en spelletjes. Uiteraard zijn scheermesjes in overvloede aanwezig.

Kaartjes kunnen voor een bedrag van 18 dollar worden gekocht. Ben jij bereid om je hoofd ter plaatse kaal te laten scheren? Dan mag je gratis naar binnen.

(foto: Unsplash/Spenser Sembrat)

Dit is (tot nu toe) de line-up voor Sziget

Karen Luiken-14 januari 2022 om 15:37

De organisatie van Sziget heeft feestliefhebbers nóg meer reden gegeven om uit te kijken naar het festivalseizoen. Gisteren is aangekondigd dat onder meer Kensington op de komende editie zal staan.

Eerder liet de organisatie al weten dat ook Arctic Monkeys, Dua Lipa en Kings of Leon van de partij zijn. Hetzelfde geldt voor onder anderen Stromae, Bastile, Jon Hopkins, Sigrid, Ronnie Flex, Alan Walker, Jungle, Yung Lean en Little Simz.

Voor Kensington wordt het alweer het vierde muzikale bezoekje aan Sziget. “Het is te gek om terug te keren naar één van onze favoriete festivals in de wereld”, aldus de band. “Niets dan geweldige herinneringen, dus we hopen dat we daar een episch vervolg aan kunnen geven. Het is een eer om op de Main Stage te spelen en we kunnen niet wachten tot we weer op het eiland zijn!”

Sziget vindt plaats van 10 tot en met 15 augustus op het Óbuda-eiland in Boedapest. Full Festival Passes (€290) en 3-Day Passes (€195) zijn te te koop via www.szigetfestival.com.

Awkward: vrouw belandt in lockdown met blind date

Karen Luiken-14 januari 2022 om 08:11

Denk jij ooit het meest ongemakkelijke afspraakje ooit te hebben gehad? Wacht maar tot je het verhaal van de Chinese Wang hoort. Zij ging op blind date met een man en moest meteen met hem in quarantaine toen bleek dat de volledige stad Zhengzhou direct in volledige lockdown moest.

De date vond vorige week plaats. Omdat Wang ‘behoorlijk oud werd’ hadden haar ouders tien blind dates voor haar geregeld, in de hoop dat ze de ware liefde zou vinden. Eén van de afspraakjes stond gepland voor zondag. Wang vloog van Guangzhou naar Zhengzhou, waar ze bij een onbekende man thuis zou gaan eten.

“Het was prima toen ik kwam”, vertelt de vrouw volgens lokale media. “Maar na het diner, toen ik net op het punt stond te vertrekken, verslechterde de COVID-situatie plotseling.”

Er werd een onmiddellijke lockdown afgekondigd en dat betekende dat Wang vastzat in het huis van de man die ze slechts een paar uur kende. “Het is heel ongemakkelijk en beschaamd om in een appartement te wonen met iemand die je nauwelijks kent”, vervolgt ze. “Hij praat zo weinig als een houten pop.”

De vrouw houdt het internet met een videodagboek op de hoogte van haar ietwat bijzondere avontuur. Het is niet duidelijk hoe lang de lockdown in Zhengzhou nog gaat duren en hoe lang de vrouw dus nog met de man in quarantaine moet blijven.

Ontdek meer