Dit festival is speciaal voor kale mensen

Karen Luiken-07 september 2021 om 07:54

Ben jij kalend? Heb je zin in een feestje? En kun jij volgende week een paar dagen vrij regelen? Boek dan linea directa een ticket naar New York. Daar vindt op 13 september een festival plaats waar alle kale mensen welkom zijn.

Het evenement heet Bald Fest en wordt georganiseerd door de 40-jarige rapper Rami Even-Esh. “Tijdens Bald Fest vieren we het bezitten van je eigen lot”, zegt hij in een gesprek met The New York Post. Alle kalende mensen zijn volgens hem welkom. “Mensen die haar verliezen, mensen met flinke inhammen, kale mensen, mensen met kale plekken. Bald Fest viert dingen die mensen niet hebben, zoals haar.”

Tijdens het festival vinden er allerlei activiteiten plaats. Denk aan muziekuitvoeringen en poëzielezingen, maar ook aan optredens van kale straatacrobaten en spelletjes. Uiteraard zijn scheermesjes in overvloede aanwezig.

Kaartjes kunnen voor een bedrag van 18 dollar worden gekocht. Ben jij bereid om je hoofd ter plaatse kaal te laten scheren? Dan mag je gratis naar binnen.

(foto: Unsplash/Spenser Sembrat)

Nieuwe miersoort vernoemd naar Voldemort

Karen Luiken-16 april 2024 om 06:07

Voldemort is niet langer alleen de schurk uit de ‘Harry Potter’-reeks. De naam is vanaf nu ook verbonden aan een nieuw ontdekte miersoort.

De mier werd begin vorige maand voor het eerst gespot in Pilbara, een regio in het westen van Australië. Het beestje heeft een bleek, lang lijf en wordt daarom vergeleken met Voldemort uit ‘Harry Potter’. Onderzoeker Mark Wong, groot fan van ‘Harry Potter’, besloot de mier de naam Leptanilla voldemort te geven.

Het is niet de eerste keer dat een dier wordt vernoemd naar een ‘Harry Potter’-personage. Ook Severus Snape, Lucius Malfoy en Gryffindor hebben een naar hun vernoemde diersoort rondlopen. Bij de eerste in dit rijtje gaat het om een krab, bij de tweede om een wesp en bij de derde om een spin.

De volledige line-up van Balaton Sound is bekend

Chelsy Vanlerberghe-09 april 2024 om 08:16

De Hongaarse zon, het verfrissende Balatonmeer en de beste beats: dat is Heineken Balaton Sound. De volledige line-up van het vierdaagse festival is bekend en deze editie belooft weer een topeditie te worden. Mau P, HUGEL, Laidback Luke, Malugi, Estella Boersma en nog veel meer komen je deze zomer wegblazen.

Het strandfestival aan het Balatonmeer is één van de grootste elektronische muziekfestivals in Europa. Elk jaar reizen feestvierders van over heel de wereld af naar de zonnige locatie voor een mix van de beste dance, house en techno.

Het festival vindt plaats van 3 tot 6 juli in Hongarije. De organisatie kondigde eerder al grote namen als Amelie Lens, Reinier Zonneveld, Paul Kalkbrenner, Kölsch en Trym aan, en voegt daar nu nog eens een stevige dosis kleppers aan toe. En dat is niet alles, want de timetable is er ook al. Je kunt dus nu al jouw magische weekend Sound stap voor stap plannen.

Tickets en festival packages vind je hier, maar voor de ultieme Heineken Balaton Sound ervaring moet je met ons mee op The Balaton Trip. Samen met honderden andere Belgen slaap je dan op onze exclusieve Lakeside Camping, op strompelafstand van het festival. Op deze camping kan je dagelijks extra festival-spektakel verwachten, met challenges, partygames en véél meer! Alle info vind je op thebalatontrip.com.

Ontdek meer