Balenciaga stopt nieuwe campagne na felle kritiek

Dieter Blarinckx-24 november 2022 om 16:09

De afgelopen dagen heb je er vast al iets van zien passeren online, maar modehuis Balenciaga kreeg de wind van voren na de lancering van hun gloednieuwe campagne. Het luxemerk liet jonge kinderen immers poseren met sm-spullen.

Balenciaga lag serieus onder vuur nadat de eerste beelden van hun nieuwe campagne dropten. Ze werden immers beschuldigd van het seksualiseren van kinderen. Via een publiek statement heeft het modehuis zich geëxcuseerd en besloten om de volledige campagne offline te halen.

Op sociale media kwam zelfs boven water dat er in een van de campagnebeelden een document te zien was dat verwees naar een rechtszaak over kinderporno. Balenciaga beweert dat ze niet op de hoogte waren en heeft ook besloten om juridische stappen te ondernemen tegen de personen die daarvoor verantwoordelijk zijn.

Lichaam van vermiste Belgische toeriste (28) gevonden in Thailand

Karen Luiken-07 september 2024 om 13:04- Foto:

Photo by Marco J Haenssgen on Unsplash

Een vakantie is voor een 28-jarige toeriste uit België geëindigd in een verschrikkelijke nachtmerrie. De jonge vrouw was op vakantie in Thailand, maar werd sinds vrijdag vermist. Dit weekend is ze dood teruggevonden.

De vrouw verbleef in de provincie Mae Hong Son en werd voor het laatst op een fiets gezien bij haar verblijfplaats. Vrijdagochtend kreeg de politie een melding binnen over de verdwijning van de vrouw, waarna er met man en macht naar haar gezocht is. Vrijdagmiddag is haar fiets gevonden bij een waterval, maar van de toeriste ontbrak toen nog ieder spoor. De hulpdiensten zochten verder, maar moesten de zoektocht vanwege de zware regenval vrijdagavond staken.

Zaterdag zijn ze verder gaan zoeken en hebben ze het lichaam van de vrouw gevonden. Ze leefde toen niet meer. Hoewel het nog niet bekend is hoe ze om het leven is gekomen, lijkt er geen sprake te zijn van verdachte omstandigheden.

Dit is de winnaar van 'Belgium's Next Top Model'

Chelsy Vanlerberghe-06 september 2024 om 20:30

Het is officieel: Bréseïs Simons uit Gent heeft de felbegeerde titel van 'Belgium's Next Top Model 2024' in de wacht gesleept! Ze is nu de trotse eigenaar van een modellencontract NOAH mgmt en schittert binnenkort op de cover van L'Officiel Belgium.

Tijdens de finale hebben we een rollercoaster aan emoties gezien. De top drie, bestaande uit Bréseïs, Aissata en Ivar, werd bepaald door de kijkersstemmen. Oran viel als eerste af, wat de toon zette voor een zenuwslopende strijd tussen de resterende finalisten.

Aissata eindigde op de tweede plaats en Ivar op de derde, maar het was Bréseïs die de jury het meeste wist te imponeren met haar veelzijdigheid en zelfverzekerdheid.

Met haar enthousiaste en sociale persoonlijkheid begon Bréseïs vol overgave aan het avontuur van Belgium’s Next Top Model. Tijdens de ‘Did You See Me’ challenge kwamen haar sociale vaardigheden goed van pas; ze benaderde zonder moeite voorbijgangers op straat, wat haar samen met Aissata de overwinning opleverde. Ze liet zich niet door angst beheersen tijdens de shoot met insecten, wat haar de titel van beste foto van de week opleverde. Tom Van Dorpe noemde haar een kameleon, iemand die moeiteloos in verschillende persoonlijkheden kan kruipen. Tijdens de uitdagende catwalk challenge op de steile trappen in Tossa de Mar, Spanje, behaalde Bréseïs ook de hoogste score. Dit alles bekroonde ze met een overwinning in de finale. Proficiat!

De finale is exclusief te bekijken op Streamz.

Ontdek meer