TikTok-hype Scrub Daddy-spons nu ook in België verkrijgbaar

Dieter Blarinckx-23 november 2022 om 17:29

Wie vaak zit te scrollen op TikTok heeft vast en zeker deze speciale en magische wonderspons al eens zien passeren. En vanaf nu is die ook beschikbaar in België!

Wie vaak naar #cleantok kijkt op het platform, zal deze Scrub Mommy en Daddy sponzen wel herkennen. En voor de fans hebben we goed nieuw want deze sponsjes in de vorm van een smiley zijn nu te koop bij Wibra.

Deze unieke sponsjes hebben vooral één zeer belangrijke functie. Een Scrub Daddy zou namelijk vuilheid supersnel wegkrijgen zonder krassen achter te laten. Vooral in combinatie met The Pink Stuff schoonmaakpasta zou het resultaat verbluffend zijn. Je maakt de spons ook makkelijk schoon met wat warm water en je kan ’m ook in de vaatwasser steken.

Zo’n spons kost je 3,99 euro en kan je vanaf nu dus vinden bij Wibra!

President Biden keurt wet goed om TikTok te bannen in VS

Chelsy Vanlerberghe-25 april 2024 om 14:36- Foto:

Solen Feyissa via Unsplash

De Amerikaanse Senaat heeft een wet goedgekeurd die TikTok verbiedt in de Verenigde Staten. President Joe Biden heeft zijn handtekening ook onder het wetsvoorstel gezet. Het Chinese moederbedrijf ByteDance moet nu binnen een jaar de app verkopen, of TikTok wordt uit de Amerikaanse appstores verbannen.

Er waren 79 senatoren die voor het wetsvoorstel stemden, en 18 tegen. Een eerdere versie van de wet raakte namelijk niet door de Senaat. Opvallend is dat het wetsvoorstel om TikTok te bannen deze keer in een soort 'pakket' zat samen met een wetsvoorstel met steun voor Oekraïne, Taiwan en Israël. Dat leverde nu dus veel stemmen op. Later ondertekende de Amerikaanse president Joe Biden ook de wet.

ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok, staat nu voor een cruciale periode. Ze hebben maximaal 270 dagen, met een mogelijkheid tot verlenging tot één jaar, om de Amerikaanse tak van TikTok te verkopen. Als dit niet gebeurt, zullen TikTok-gebruikers in de Verenigde Staten hun favoriete app niet meer vinden in de appstores van Google en Apple.

Maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan. TikTok gaat niet zomaar buigen. De grote baas, Michael Beckerman, heeft laten weten dat ze de beslissing gaan aanvechten. ongrondwettelijk omdat het de vrije meningsuiting zou schenden.

Volgens kenners maakt het bedrijf een goede kans om die rechtszaak te winnen, maar het kan jaren duren voor de beslissing valt. De kans dat ByteDance TikTok verkoopt is klein, want dat zou betekenen dat ze het algoritme, het geheime wapen van TikTok, moeten prijsgeven.

Ondertussen maken overheden in het Westen, inclusief Europa, zich al een tijdje druk over de privacykwesties rondom TikTok. De app is superpopulair, maar er zijn flink wat vraagtekens over wat er met de data gebeurt.

Telt seks als workout?

Chelsy Vanlerberghe-24 april 2024 om 12:15

Sportief zijn zonder je bed uit te komen? Het kan! Goede seks is niet alleen leuk, maar het is ook goed voor je gezondheid. En ja, volgens experts kan het tellen als workout.

Seks heeft tal van gezondheidsvoordelen. Het vermindert stress, bevordert slaap en versterkt de band. Afhankelijk van hoelang de vrijpartij duurt en in welke posities je belandt, kan het een full body workout worden, waarbij flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen vereist zijn.

Volgens een onderzoek van Lelo, een seksspeeltjesbedrijf, zijn 'The Butter Churner', 'Standing', en 'The Kneeling Wheelbarrow' de standjes die gemiddeld de meeste calorieën verbranden voor zowel mannen als vrouwen.

Dus om hoeveel calorieën gaat het gemiddeld? Onderzoekers van de Universiteit van Montreal vroegen 21 heteroseksuele koppels tussen 18 en 35 jaar om gedurende vier weken één keer per week seks te hebben en de verbrandde calorieën te tracken. Uit het onderzoek bleek dat vrouwen gemiddeld ongeveer 69 calorieën verbrandden tijdens een halfuurtje seks, terwijl mannen ongeveer 100 calorieën verbrandden. Je kan daar nog eens 18 tot 30 calorieën extra aan toe voegen door te kreunen en zuchten.

Ontdek meer