Disney ontslaat nieuwe CEO en haalt oude terug uit pensioen

Dieter Blarinckx-21 november 2022 om 16:29

Voor veel fans en werknemers van The Walt Disney Company komt dit nieuws niet geheel onverwacht, maar Disney heeft dus wel degelijk de huidige CEO aan de kant gezet. Ter vervanging halen ze de oude terug uit pensioen.

Bob Chapek was nog geen drie jaar in functie als CEO van Disney, maar moet nu alweer aftreden. Zijn voorganger, Bob Iger, komt nu even uit zijn pensioen om de rol van CEO weer in te vullen.

Natuurlijk zwijgt Disney in alle talen over de reden van Chapeks ontslag, al weten fans maar al te goed waarom. Chapek kreeg immers bakken kritiek over zich heen omwille van zijn beleid in zowel de film- als pretparkdivisie van Disney. Zo werd hij o.a. al uitgejouwd tijdens publieke vertoningen en er werden zelfs al eieren naar zijn hoofd gegooid.

Bob Iger, de fan favorite, zal zo’n twee jaar aanblijven als CEO. In die tijd wil hij een nieuwe opvolger vinden, die na die periode klaar zal moeten zijn om het bedrijf op de lange termijn te blijven leiden.

Dit is de winnaar van 'Big Brother'

Karen Luiken-14 april 2024 om 07:23

De winnaar van ‘Big Brother’ is dit jaar een Vlaamse. Niemand minder dan Glenn ging er zaterdag met de grote winst vandoor. Hij nam het in de finale op tegen Alice en Randy.

Net zoals ieder ander jaar mocht de winnaar ook dit keer een flinke geldprijs mee naar huis nemen. In tegenstelling tot de twee voorgaande seizoenen, toen de pot rond de 70.000 bedroeg, was dat dit keer een stuk minder. Glenn won 56.266 euro.

Hoe dat bedrag zo ‘laag’ kon zijn? Dat heeft Glenn aan twee van zijn medebewoners te danken. Ashley haalde 20.000 euro uit de pot voor een vrijstelling, waarna Tyron de pot niet veel later liet slinken met nog eens 15.000 euro. Dat bedrag kreeg hij in ruil voor een direct enkeltje naar huis.

Oproep aan Joost Klein om niet naar songfestival te gaan

Karen Luiken-13 april 2024 om 08:11

Ruim 250 artiesten, schrijvers en kunstenaars roepen Joost Klein in een brief op om niet naar het Eurovisie Songfestival te gaan. Ze zijn het er niet mee eens dat Israël deelneemt aan het liedjesfestijn. Dat meldt NOS.

"Terwijl de voorbereidingen van het Eurovisiefestival in volle gang zijn, voert één van de deelnemende landen, Israël, een genocide uit op 2,3 miljoen Palestijnen, al 16 jaar opgesloten in Gaza, hongert hen moedwillig uit en houdt alle grenzen voor hen gesloten”, zo staat er in de brief.

De ondertekenaars van de brief hopen dat Joost Klein kiest voor gerechtigheid door zich uit te spreken en niet deel te nemen aan het songfestival.

Nederland is niet het enige land dat strijdt tegen de deelname van Israël aan het evenement dat van 7 tot en met 11 mei plaatsvindt in de Zweedse stad Malmö. Ook in Finland, Noorwegen, IJsland en Zweden worden acties gevoerd.

Ontdek meer