Disney ontslaat nieuwe CEO en haalt oude terug uit pensioen

Dieter Blarinckx-21 november 2022 om 16:29

Voor veel fans en werknemers van The Walt Disney Company komt dit nieuws niet geheel onverwacht, maar Disney heeft dus wel degelijk de huidige CEO aan de kant gezet. Ter vervanging halen ze de oude terug uit pensioen.

Bob Chapek was nog geen drie jaar in functie als CEO van Disney, maar moet nu alweer aftreden. Zijn voorganger, Bob Iger, komt nu even uit zijn pensioen om de rol van CEO weer in te vullen.

Natuurlijk zwijgt Disney in alle talen over de reden van Chapeks ontslag, al weten fans maar al te goed waarom. Chapek kreeg immers bakken kritiek over zich heen omwille van zijn beleid in zowel de film- als pretparkdivisie van Disney. Zo werd hij o.a. al uitgejouwd tijdens publieke vertoningen en er werden zelfs al eieren naar zijn hoofd gegooid.

Bob Iger, de fan favorite, zal zo’n twee jaar aanblijven als CEO. In die tijd wil hij een nieuwe opvolger vinden, die na die periode klaar zal moeten zijn om het bedrijf op de lange termijn te blijven leiden.

Deze bizarre Titanic-theorie gaat viraal op sociale media

Dieter Blarinckx-28 november 2022 om 17:08

Het blijft een van de meest spraakmakende rampen uit onze geschiedenis: het zinken van de Titanic in april 1912. En nu gaat er online een theorie de ronde die beweert dat het helemaal niet de Titanic is die gezonken is…

Het Amerikaanse kanaal Zack D. Films plaatste een video waarin een bizarre theorie over de Titanic uit de doeken wordt gedaan. Hij beweert namelijk dat het niet de échte Titanic is die zonk in april 1912. Het scheepswrak dat nu rust op de bodem van de zee zou dan ook niet van de Titanic zijn, maar van de Olympic (het zusterschip van de Titanic).

Concreet beweert de theorie dat de rederij van zowel Titanic als Olympic de twee schepen bewust verwisselde nadat de Olympic beschadigd werd. Zo zou de ramp van de Titanic bewust in scène gezet zijn zodat White Star Line (de rederij van beide schepen) geld kon terugtrekken van de verzekeringen. De échte Titanic voer dan eigenlijk verder onder de naam Olympic, terwijl de échte Olympic nu zou rusten op de bodem van de Atlantische Oceaan.

Check zijn theorie in de video hieronder:

Vierde seizoen 'You' komt eerder dan verwacht

Karen Luiken-28 november 2022 om 07:20

Netflix heeft goed nieuws voor fans van ‘You’. De streamingsdienst heeft bekendgemaakt dat het vierde seizoen van de serie eerder online komt te staan dan oorspronkelijk was gepland. De releasedatum is ietsje naar voren gehaald.

Toegegeven: het zijn geen rigoureuze veranderingen. Maar dat neemt niet weg dat iedere dag waarop we ‘You’ eerder kunnen bekijken, mooi is meegenomen.

Het vierde seizoen van ‘You’ wordt opgedeeld in twee delen. Het eerste deel zou volgens de originele plannen op 10 februari verschijnen, het tweede deel zou op 10 maart volgen.

Maar daar is nu dus verandering in gebracht. Netflix maakt namelijk bekend dat de afleveringen niet op 10 februari gelanceerd worden, maar op 9 februari. Het tweede deel volgt op 9 maart in plaats van 10 maart.

Ontdek meer