Disney ontslaat nieuwe CEO en haalt oude terug uit pensioen

Dieter Blarinckx-21 november 2022 om 16:29

Voor veel fans en werknemers van The Walt Disney Company komt dit nieuws niet geheel onverwacht, maar Disney heeft dus wel degelijk de huidige CEO aan de kant gezet. Ter vervanging halen ze de oude terug uit pensioen.

Bob Chapek was nog geen drie jaar in functie als CEO van Disney, maar moet nu alweer aftreden. Zijn voorganger, Bob Iger, komt nu even uit zijn pensioen om de rol van CEO weer in te vullen.

Natuurlijk zwijgt Disney in alle talen over de reden van Chapeks ontslag, al weten fans maar al te goed waarom. Chapek kreeg immers bakken kritiek over zich heen omwille van zijn beleid in zowel de film- als pretparkdivisie van Disney. Zo werd hij o.a. al uitgejouwd tijdens publieke vertoningen en er werden zelfs al eieren naar zijn hoofd gegooid.

Bob Iger, de fan favorite, zal zo’n twee jaar aanblijven als CEO. In die tijd wil hij een nieuwe opvolger vinden, die na die periode klaar zal moeten zijn om het bedrijf op de lange termijn te blijven leiden.

Mattel komt met speciale collectie voor 'Barbie'-film

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:34

Om te vieren dat over een paar weken de ‘Barbie’-film in première gaat, komt Mattel nu met iets leuks. Het merk lanceert een speciale Barbie-collectie die in het teken staat van de film.

De lijn bestaat uit barbiepoppen die kledingstukken dragen uit ‘Barbie The Movie’, de film die vanaf 19 juni op het grote doek draait. Margot Robbie en Ryan Gosling spelen daarin de hoofdrol. Verder kunnen fans ook het huis en de auto’s uit de film in speelgoedversie kopen.

Naast de barbiepoppen geeft Mattel ook een speciale versie van ander speelgoed uit, zoals een UNO-kaartspel en spullen van Fisher-Price en Hot Wheels.

Studenten organiseren protest voor Sanda Dia in Brussel

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:07

Studenten van de Brusselse universiteiten ULB en VUB organiseren zondag een vredevol protest voor Sanda Dia, de jongen die in 2018 overleed bij een studentdoop van Reuzegom.

Het protest vindt zondag om 13.00 uur plaats voor het justitiepaleis in Brussel. Via TikTok wordt iedereen opgeroepen deel te nemen. “Sanda Dia verdient zoveel meer dan dit, net zoals zijn familie en vrienden. Ze verdienen gerechtigheid. We rouwen om Sanda Dia en om ons rechtssysteem. We vechten tegen racisme, we vechten tegen onrecht”, zo klinkt het in het bijschrift van de oproep.

De 20-jarige Sanda Dia overleed in december 2018 bij een ontgroening van de studentenvereniging van Reuzegom. Hij moest verschrikkelijke dingen doen, zoals het drinken van flink wat visolie en grote hoeveelheden alcohol. Ook moest hij samen met twee andere studenten in een zelf gegraven ‘graf’ met ijswater gaan staan. Sanda Dia raakte daardoor ernstig onderkoeld, werd naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar niet veel later.

Het protest komt een dikke week nadat bekend werd welke straf de achttien betrokken Reuzegommers krijgen. De rechter heeft de groep veroordeeld tot werkstraffen van maximaal driehonderd uur en boetes die oplopen tot vierhonderd euro. Het Openbaar Ministerie had celstraffen van achttien tot vijftig maanden geëist.

Ontdek meer