Coldplay op nummer 1 in MNM1000

Dieter Blarinckx-19 november 2022 om 22:55

Wie afgelopen week luisterde naar de Vlaamse radiozender MNM, weet vast wel dat het weer tijd was voor de MNM1000. En de grote winnaar van dit jaar? De Britse band Coldplay met het nummer ‘Viva la Vida’.

Luisteraars konden stemmen op hun all-time favoriete hits en dat heeft zeker zijn effect niet gemist. Er werden opvallend veel recente(re) songs uitgekozen. En net zoals vorig jaar staat Coldplay op nummer 1 met de wereldhit ‘Viva la Vida’.

De top vijf werd vervolledigd door ‘As it was’ van Harry Styles, ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, ‘What Makes You Beautiful’ van One Direction en ‘Vuurwerk’ van Camille.

Dat wil dus ook zeggen dat Harry Styles eigenlijk maar liefst twee keer in de lijst staat: één keer solo en één keer met One Direction! En we kunnen zelfs nog méér zeggen: want over de ganse MNM1000 staat Harry Styles zo maar liefst vijftien keer tussen de gekozen songs. Zo is hij samen met Rihanna de vaakst genoteerde artiest.

Zo zouden we eigenlijk kunnen zeggen dat zowel Harry Styles als Coldplay de grote winnaars zijn van dit jaar!

Niall Horan hint op nieuw album

Karen Luiken-26 januari 2023 om 07:57

Het lijkt er sterk op dat Niall Horan binnenkort met nieuwe muziek komt. De voormalige One Direction-zanger heeft op het wereldwijde web verschillende hints gedeeld en fans denken nu dat een derde album daar de oorzaak van is.

Een van de hints is op TikTok te vinden. Daar zijn twee verschillende fragmenten te horen van een liedje dat zijn nieuwe single lijkt te zijn. ‘God only knows where this could go’, zo klinkt de songtekst. ‘And even if our love starts to grow out of control. And you and me go up in flame. Heaven won’t be the same.’

De tweede hint is de gloednieuwe website www.heavenwontbethesame.com, waar een afbeelding van een flikkerende kaars op te zien is. Wie naar de broncode van de website kijkt, ziet daar de tekst ‘blijf elke dag checken’ staan. Oftewel: er zit een nieuwtje aan te komen.

Als er inderdaad een derde album gelanceerd wordt, dan volgt dat Niall’s tweede album ‘Heartbreak Weather’ uit 2020 op.

Panic! At The Disco gaat na 20 jaar uit elkaar

Dieter Blarinckx-25 januari 2023 om 14:00

Droevig nieuws voor de fans van de Amerikaanse rockband Panic! At The Disco, want de bandleden gaan na twintig jaar uit elkaar. Dat werd zopas aangekondigd via hun sociale media.

Na meer dan negentien jaar is het binnenkort over en uit met de bekende band Panic! At The Disco. Na hun aankomende Europese tournee zullen ze er voorgoed mee stoppen. Dat trieste nieuws werd bekendgemaakt via hun instagram:

"Soms moet een reis stoppen zodat er een andere kan beginnen. Sarah en ik verwachten een kindje, en ik wil me focussen op mijn familie”, klinkt het bij frontzanger Brendon Drie.

Maar eerst hebben ze nog een hele tournee op de planning staan, met ook een Belgische halte op 28 februari in het Sportpaleis in Antwerpen!

Ontdek meer