Coldplay op nummer 1 in MNM1000

Dieter Blarinckx-19 november 2022 om 22:55

Wie afgelopen week luisterde naar de Vlaamse radiozender MNM, weet vast wel dat het weer tijd was voor de MNM1000. En de grote winnaar van dit jaar? De Britse band Coldplay met het nummer ‘Viva la Vida’.

Luisteraars konden stemmen op hun all-time favoriete hits en dat heeft zeker zijn effect niet gemist. Er werden opvallend veel recente(re) songs uitgekozen. En net zoals vorig jaar staat Coldplay op nummer 1 met de wereldhit ‘Viva la Vida’.

De top vijf werd vervolledigd door ‘As it was’ van Harry Styles, ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, ‘What Makes You Beautiful’ van One Direction en ‘Vuurwerk’ van Camille.

Dat wil dus ook zeggen dat Harry Styles eigenlijk maar liefst twee keer in de lijst staat: één keer solo en één keer met One Direction! En we kunnen zelfs nog méér zeggen: want over de ganse MNM1000 staat Harry Styles zo maar liefst vijftien keer tussen de gekozen songs. Zo is hij samen met Rihanna de vaakst genoteerde artiest.

Zo zouden we eigenlijk kunnen zeggen dat zowel Harry Styles als Coldplay de grote winnaars zijn van dit jaar!

Mars wint MNM Start To DJ 2024

Chelsy Vanlerberghe-24 mei 2024 om 16:34

Mars is gekroond tot winnaar van de wedstrijd MNM Start To DJ 2024. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Ninette, 5NAPBACK en MagiK. De 16-jarige Mars, alias Lars, is één van de jongste winnaars van MNM Start To DJ. Als winnaar mag hij draaien op Tomorrowland en wordt hij één van de huis-dj’s van MNM.

Zes kandidaten haalden de halve finale, waar de DJ's het tegen elkaar opnamen in verschillende battles. Een deskundige jury, waaronder DJ Licious, DJ Tola OG en Jael Ost, bepaalde wie naar de finale ging. Hide N Seek, Guilini en Mars waren de gelukkigen die doorstootten naar de finale die plaatsvond in de Mesa Bar in Antwerpen. Uiteindelijk kozen de MNM-luisteraars Mars als hun favoriet.

"Het is ongelofelijk, ik ben sprakeloos! Ik wil mijn mama en papa bedanken die me hebben gesteund en gepusht. Ik heb superveel zin in Tomorrowland en in wat de toekomst brengt. Dikke shout-out naar de andere finalisten, de jury en alle stemmers!” klinkt het bij Mars.

Haalt Billie Eilish uit naar Taylor Swift en Beyoncé?

Chelsy Vanlerberghe-24 mei 2024 om 15:20

Een uitspraak van Billie Eilish zorgt voor wat commotie op het internet. Tijdens een listening party voor haar nieuwe album, lijkt ze een sneer te geven naar de shows van Taylor Swift en Beyoncé.

"Ik doe geen drie uur durende show, dat is letterlijk psychotisch. Niemand wil dat. Jullie willen dat niet, ik wil dat niet, snap je wat ik bedoel? Zelfs als fan wil ik dat niet", zei Billie tijdens de livestream.

Fans merkten op dat de verwijzing naar 'drie uur durende shows' lijkt te hinten naar Taylor Swift's Eras Tour en Beyoncé's Renaissance Tour, de enige recente shows die drie uur of langer duurden. Zowel Swifties als de Beyhive waren snel om Billie op haar plaats te zetten.

"Natuurlijk zal Billie geen drie uur durende show geven, ze heeft er de discography niet voor", klinkt het. Yikes! Een andere fan schreef op X: "miljoenen mensen lijken dat wel te willen maar oké," terwijl een andere fan toevoegde: "het is vreemd om dat te zeggen wanneer alle shows uitverkocht waren. Daarboven kochten mensen ook kaartjes om de verfilming in de cinema te zien, dus zeggen dat niemand dat wil is eigenlijk een leugen."

Dit is niet de eerste keer dat Billie Eilish voor opschudding heeft gezorgd onder Swifties. Tijdens een interview leek ze uit te halen naar de Amerikaanse popster. Ze had kritiek op andere artiesten die verschillende vinyls van hetzelfde album uitbrengen, iets wat Swift wel vaker doet. Niet veel later bracht Billie zelf ook verschillende vinyl-varianten uit van haar nieuwste album 'Hit Me Hard And Soft'.

Ontdek meer