Spaanse stad Malaga gaat opblaaspiemels verbieden

Dieter Blarinckx-19 november 2022 om 08:58

Veel vrijgezellenfeestjes trekken tegenwoordig naar de Spaanse stad Malaga, en daar loopt het dan meestal helemaal uit de hand. En dat is de stad beu. Vooral de vele opblaaspoppen en opblaaspenissen zijn ze meer dan kotsbeu.

De Spaanse stad heeft nu aangekondigd dat ze vanaf volgend jaar serieuze boetes zullen uitkeren voor mensen die rondlopen met erotische attributen en voor naaktheid.

Denk dan vooral aan de vele Borat-badpakjes, de pikante attributen waarmee de feestvierders daarvoor over straat lopen zoals opblaasbare penissen of sekspoppen. Zowel de bewoners als het stadsbestuur zijn het beu.

Wie vanaf januari halfnaakt rondloopt, of verkleed in een peniskostuum, met een sekspop of opblaaspenis, zal eerst nog een waarschuwing van de politie krijgen. Maar wie weigert de nieuwe regels te volgen, zal een boete van 750 euro opgelegd krijgen. Gebeurt dit gedrag in het zicht van minderjarigen, van mensen met een handicap of van een school of speelplein, dan kan de boete oplopen tot 1.500 euro.

Jullie zijn gewaarschuwd!

Studie onthult verontrustende gevolgen van weinig seks bij vrouwen

Chelsy Vanlerberghe-26 juli 2024 om 10:41

Een recente studie van Walden University in Pennsylvania heeft een opvallende ontdekking gedaan: vrouwen die niet vaak seks hebben, lopen een groter risico op ernstige gezondheidsproblemen.

De onderzoekers analyseerden gegevens van meer dan 14.000 mannen en vrouwen uit een uitgebreide database van de Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC).

De studie toont aan dat vrouwen die minder dan één keer per week seks hebben en daarnaast last hebben van depressie, hebben 197% hoger risico om binnen vijf jaar te overlijden in vergelijking met vrouwen die enkel depressief zijn. Dit benadrukt het sterke verband tussen seksuele frequentie en gezondheid bij vrouwen.

Ook opvallend: vrouwen tussen de 20 en 59 jaar die minder vaak seks hebben, hebben 70% meer kans om binnen vijf jaar te overlijden aan andere oorzaken dan vrouwen die regelmatig seks hebben. Seks heeft blijkbaar voordelen die verder gaan dan alleen een paar extra calorieën verbranden: het helpt ook je hart gezond te houden en stress te verminderen. Wie had gedacht dat een paar extra uurtjes in bed je leven zo kan veranderen?

Hoewel seks geen magische oplossing is voor depressie, blijkt uit het onderzoek dat regelmatige seksuele activiteit je gezondheid een flinke boost kan geven. Het is een beetje alsof je je eigen persoonlijke gezondheidselixir hebt, zonder dat je naar de apotheek hoeft te gaan. Maar voordat je je hele leven aan seks gaat wijden: als je worstelt met depressie of andere mentale gezondheidsproblemen, is het nog steeds belangrijk om professionele hulp te zoeken.

Dus, terwijl seks geen vervanging is voor therapie, kan het zeker bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven. En wie weet? Misschien maakt een beetje extra plezier in de slaapkamer je leven net iets beter, en dat is nooit slecht!

Cannabis verbetert orgasmes bij vrouwen: studie toont aan

Chelsy Vanlerberghe-19 juli 2024 om 17:20

Er is veel discussie rond het legaliseren van cannabis, maar hier is misschien wel een verrassende reden om het nog eens goed te overwegen. Een recente studie toont aan dat cannabis vrouwen kan helpen om veel makkelijker en vaker een orgasme te bereiken.

Een recente studie in het tijdschrift Sexual Medicine toont aan dat cannabis en andere THC-rijke producten vrouwen met seksuele problemen kunnen helpen bij het bereiken van een orgasme. Vrouwen die cannabis gebruikten vóór de seks met hun partner bereikten vaker en gemakkelijker een climax, en voelden zich over het algemeen meer tevreden met hun orgasmes.

Onderzoekster Suzanne Mulvehill, directeur van het Female Orgasm Research Institute en oprichter van het Women’s Cannabis Project, zegt dat dit onderzoek voor haar persoonlijk was. “Cannabis hielp mij mijn eigen orgasmeproblemen te overwinnen, iets waar ik meer dan 30 jaar mee worstelde. Dit inspireerde me om te onderzoeken of andere vrouwen ook baat hadden bij cannabis", vertelt ze.

In het onderzoek, waarbij meer dan 1.000 vrouwen werden bekeken, bleek dat vrouwen die cannabis gebruikten, hun frequentie van orgasmes met bijna 40% zagen stijgen. Ongeveer 89% van deze vrouwen kreeg vaker een orgasme met cannabis, tegenover 63% zonder. Ook steeg de tevredenheid van vrouwen met cannabis van 44% naar 86%, terwijl ontevredenheid flink daalde.

Hoewel cannabis niet een wondermiddel is en niet bij iedereen werkt, blijkt het voor veel vrouwen met orgasmeproblemen wel een hulpmiddel. Mulvehill hoopt in de toekomst een cannabis-gebaseerd medicijn te ontwikkelen voor dit probleem, als het goedgekeurd wordt in de VS.

Ontdek meer