LEGO dropt nieuwe immense set: de Eiffeltoren

Dieter Blarinckx-17 november 2022 om 22:16

Goed nieuws voor de fans van LEGO en hun Icons-reeks, want ze droppen binnenkort een nu al felbegeerde en gigantische nieuwe set: de Eiffeltoren.

Deze LEGO Icons 10307 Eiffel Tower is zo’n 149 centimeter hoog en 57 centimeter breed. Daarmee is het sowieso de hoogste set die het merk ooit heeft uitgebracht. De set bevat ook zo’n 10.000 stukjes, dus je zal er heus wel even mee bezig zijn!

Naast de toren zelf bouw je ook het parkje dat zich eronder bevindt, inclusief de klassieke straatlantaarns, bomen, bankjes en een plek om tickets te kopen.

“We wilden de ultieme LEGO-versie vinden van het technische en architectonische meesterwerk dat de Eiffeltoren is. We hebben de structurele principes van de oorspronkelijke toren zo dicht mogelijk gevolgd als de LEGO-steentjes toelieten,” klinkt het bij LEGO.

Maar natuurlijk hoort bij deze set ook een stevig prijskaartje. Zo zal deze nieuwe set zo’n 629,99 euro kosten.

De nieuwe set is vanaf 25 november verkrijgbaar in de webshop van LEGO en in de LEGO Stores. Check hieronder alvast een video:

Dit zijn de genomineerden voor de MIA's

Karen Luiken-30 november 2022 om 07:54

De genomineerden van de Music Industry Awards, ook wel de MIA’s genoemd, zijn bekend. Stromae is de grootste favoriet met negen nominaties.

Voor deze editie van de MIA’s zijn in het totaal 29 verschillende groepen en artiesten genomineerd. Stromae heeft de meeste nominaties op zijn naam staan en maakt onder meer kans in de categorieën ‘Album’, ‘Pop’, ‘Solo man’ en ‘Hit van het jaar’.

Andere grote kanshebbers zijn Charlotte Adigéry en Bolis Pupul met acht nominaties, Angèle met zeven nominaties, Pommelien Thijs met vijf nominaties en CAMILLE, Metejoor en Oscar and the Wolf met ieder vier nominaties.

Het publiek kan vanaf vandaag tot en met zondag 11 december stemmen via de website van de MIA’s. Op donderdag 26 januari wordt duidelijk wie er met een prijs vandoor gaan; dan worden de MIA’s uitgereikt in Paleis 12 en live op Eén.

Ook BTS-lid Suga krijgt eigen serie

Karen Luiken-30 november 2022 om 07:45

Jin is niet het enige BTS-lid dat een eigen serie krijgt. Ook Suga is binnenkort op YouTube te zien met een nieuwe reeks.

De show van Suga gaat ‘Suchwita’ heten en betekent eigenlijk niet meer dan ‘tijd om met SUGA te drinken’. Het wordt een talkshowachtige serie waarin Suga drinkt en openhartig praat met mensen uit verschillende vakgebieden.

“Suga zal de charmes van zijn gasten onthullen met zijn spreekvaardigheid, gebaseerd op zijn kennis van muziek en een breed scala aan onderwerpen”, zegt Big Hit Music, het label van BTS.

Een paar weken geleden werd al duidelijk dat Jin iets soortgelijks gaat doen. Hij krijgt een vierdelige realityshow op YouTube waarin hij zijn best doet om de dronken waarheid van verschillende gasten te achterhalen.

Ontdek meer