Zalando viert bijzondere herinneringen

Karen Luiken-15 november 2022 om 06:00

Koester het moment. Dat is de boodschap achter een gloednieuwe campagne van Zalando, die inspeelt op een diepe connectie die mensen voor sommige van hun favoriete kledingstukken en beauty-items kunnen voelen. Speciaal voor de feestdagen!

In een nieuwe tv-commercial worden verschillende mensen getransporteerd naar de momenten waarop ze voor het eerst een emotionele connectie voelden met een betreffend kledingstuk. Bij de één is dat een feestje, bij de ander een romantisch etentje. ‘De sentimentele band die consumenten op zulke momenten voelen, moedigt ze aan om zowel het item als het moment dat het representeert te koesteren’, aldus Zalando.

“Het centrale idee van onze campagne voor het feestseizoen van dit jaar is om te laten zien dat mode-items niet alleen objecten zijn om te dragen, maar ook een bepaalde sentimentele waarde met zich mee kunnen dragen”, legt Sara Spanner van Zalando uit.

“De liefde die we voelen zit ‘m niet direct in het item zelf, maar in het leven wat we erin leven – of we denken aan de persoon die het ons gegeven heeft. Omdat we tijdens de feestdagen allemaal samenkomen met onze geliefden – tevens een tijd waarin een grote focus ligt op het vinden en schenken van cadeaus – wilden we onze klanten inspireren om te zien hoe kledingstukken meer zijn dan slechts ‘kledingstukken’. Ze kunnen ook waardevolle herinneringen bevatten.”

Bristol slaat handen ineen met Joffrey Anane

Karen Luiken-29 november 2022 om 16:28

Wat krijg je als Bristol een samenwerking aangaat met artiest, danser en acteur Joffrey Anane? Een unieke capsulecollectie die door iedereen gedragen kan worden en waarbij impact, identiteit, comfort en kwaliteit centraal staan.

Met de collab wil Bristol er iedereen goed uit laten zien zonder dat ze een aanslag hoeven te doen op hun budget. En Joffrey? Die wil met de collectie verschillende delen van zichzelf laten zien.

“Als artiest gebruik ik mode om te experimenteren, mijn identiteit vorm te geven of mijn kunst te versterken”, zegt hij. “Mijn stijl is uiteenlopend van gritty tot classy oversized suits. Dankzij de technische know-how van het team bij Bristol kon ik mijn ideeën vertalen naar volledig uitgewerkte outfits en schoenen. De collectie is naar mijn mening écht Joffrey, maar ook écht Bristol.”

De lijn bestaat uit verschillende sets en pakken met een baggy fit en verschillende texturen. En Bristol zou Bristol niet zijn als de collectie niet gepaard zou gaan met schoenen zoals sneakers, loafers en snowboots. Alles kan met elkaar gecombineerd worden.

De collectie is zowel in de winkels als online verkrijgbaar.

1
2
3
4

Balenciaga stopt nieuwe campagne na felle kritiek

Dieter Blarinckx-24 november 2022 om 16:09

De afgelopen dagen heb je er vast al iets van zien passeren online, maar modehuis Balenciaga kreeg de wind van voren na de lancering van hun gloednieuwe campagne. Het luxemerk liet jonge kinderen immers poseren met sm-spullen.

Balenciaga lag serieus onder vuur nadat de eerste beelden van hun nieuwe campagne dropten. Ze werden immers beschuldigd van het seksualiseren van kinderen. Via een publiek statement heeft het modehuis zich geëxcuseerd en besloten om de volledige campagne offline te halen.

Op sociale media kwam zelfs boven water dat er in een van de campagnebeelden een document te zien was dat verwees naar een rechtszaak over kinderporno. Balenciaga beweert dat ze niet op de hoogte waren en heeft ook besloten om juridische stappen te ondernemen tegen de personen die daarvoor verantwoordelijk zijn.

Ontdek meer