Gentse nachtclub Kompass Klub zoekt nieuwe locatie

Karen Luiken-14 november 2022 om 16:01

Er wordt gezocht naar een nieuwe locatie voor de Gentse nachtclub Kompass Klub. De komende maanden kunnen feestneuzen de zaak nog bezoeken, maar in de zomer gaan de deuren op slot voor verbouwingen.

Momenteel zit de Kompass Klub gevestigd aan de Nieuwevaart, maar heel lang zal dat niet meer duren. Vanwege verschillende omstandigheden, waaronder verbouwingen in het pand waar de club nu zit, moet er gezocht worden naar een nieuwe locatie.

Kompass Klub is de zoektocht samen met Stad Gent gestart. Ze zoeken naar een bereikbare locatie waar niet al te veel hinder voor omwonenden zal zijn. Gekeken wordt naar verschillende plekken, waaronder industriële sites.

“Kompass Klub is een internationaal gerenommeerde nachtclub die we hier in Gent graag willen verankeren”, zegt Sofie Bracke, schepen van Economie. “We zoeken daarom samen met hen naar de best mogelijke locatie en het stadsbestuur wil voor het eerst ook naar industriële sites kijken.”

Jens Grieten van Kompass Klub vult aan: “Zowel Gent als een industriële locatie zit in het DNA van Kompass, het is super dat we nu samen deze piste gaan bewandelen om Kompass een finale plaats te geven.”

Driekwart van de jongeren eet soms insecten

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:23

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat één op de drie Vlamingen (en drie op de vier Vlaamse jongeren) ooit insecten hebben gegeten. Het is te zeggen: ze aten ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten.

Enkele studenten van Voedings- en Dieetkunde van Odyssee Hogeschool in Gent, onderzocht of Vlaamse jongeren frequent in aanraking komen met voedingsproducten op basis van insecten. Dat deden ze in het kader van de eiwit-shift. Ze willen nu jongeren warm maken om meer voedsel op basis van insecten te kopen en te consumeren:

“Veel van de deelnemers die nog nooit insecten hadden gegeten, zouden er wel voor openstaan," aldus de studenten. Het onderzoek toonde aan dat maar liefst drie op vier Vlaamse jongeren (18 tot 25) wel eens insecten durft te eten.

Misschien toch maar eens een broodje krekel overwegen? ;-)

De NMBS staakt volgende week drie dagen

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:34

Neem jij de trein naar school of het werk? Dan moet je volgende week goed opletten, want de NMBS zal namelijk drie dagen gaan staken!

De nieuwe staking van de NMBS zal heel wat hinder veroorzaken. Vanaf maandagavond 28 november om 22 u tot en met donderdag 1 december staakt een groot deel van de NMBS. Hierdoor zullen veel treinen ook niet meer rijden.

De werknemers willen meer geld en meer personeel om zo de werking van de NMBS te verbeteren. Er zijn de laatste weken en maanden al veel onderhandelingen geweest, maar die draaiden nog niet op veel uit.

Check zeker de dag voor je vertrekt de website van NMBS of de app op je smartphone!

Ontdek meer