Man (22) schiet zichzelf per ongeluk in penis

Karen Luiken-13 november 2022 om 08:46- Foto:

Photo by Tom Def on Unsplash

Een 22-jarige man heeft zichzelf per ongeluk in zijn penis geschoten in Novelda, een gemeente in de Spaanse provincie Alicante. Een pistool, dat hij in zijn broek verborg, ging af toen hij het wapen wilde verstoppen voor de politie.

Het incident vond een paar weken geleden al plaats. De man verstopte het pistool, waar hij geen vergunning voor had, in zijn broek toen hij politie zag. Niet veel later haalde hij per ongeluk de trekker over en werd zijn penis geraakt door een kogel.

De politie ontving een melding van het schot en ging naar de man op zoek. Die meldde zich echter pas een uur na de schietpartij in het ziekenhuis. Hij had veel pijn en bloedde hevig. Het is niet bekend hoe het nu met de man gaat (en of zijn geslachtsdeel nog helemaal werkend is).

Dit is waarom je scheten warm aanvoelen

Maxine Decaluwé-23 maart 2023 om 10:50- Foto:

via Pexels

Laat jij wel eens een scheetje in het bijzijn van anderen? Het blijft een beetje taboe, maar ook een raadsel. Scheten komen er vaak anders uit dan gewild. Universiteitsprofessor Lisa Ganjhu heeft nu een verklaring waarom sommige scheten warmer aanvoelen dan andere.

Volgens artsen moet een gemiddeld persoon, dagelijks zo'n vijf à vijftien scheten laten. Toch is een scheet nooit hetzelfde, het kan soms anders aanvoelen of zelfs klinken. Sommige lijken zelfs warmer aan te voelen dan andere, en daar is een goede reden voor.

Volgens Ganjhu, klinisch hoofddocent in Gastro-enterologie aan de NYU Langone Health, zijn scheten gebaseerd op je lichaamstemperatuur. "De warmte van het gas dat uit je lichaam komt, heeft dezelfde temperatuur als dat van je lichaam."

Gezondheidsdienst NHS stelt ons gerust, dat scheten laten volkomen normaal is. “Iedereen laat scheten. Je hoeft je er geen zorgen over te maken. Er zijn wel dingen die je kan doen als je merkt dat je er iets te veel laat, of als ze harder stinken dan normaal.”

Dit is wat je kan doen om minder scheten te laten, al dan niet met minder stank:

  • Eet vaker kleinere maaltijden.

  • Kauw met gesloten mond.

  • Beweeg regelmatig, zo verteert je lichaam beter.

  • Drink pepermuntthee.

  • Kauw niet op kauwgom, rook niet en zuig niet op dopjes of harde snoepjes. Hierdoor slik je een grote hoeveelheid lucht in, wat scheten alleen maar aanwakkert.

  • Let op met moeilijk te verteren voedsel en eten waarvan je weet dat het je winderig maakt.

De NHS zegt ook dat je best niet te veel bier, wijn of fruitsap drinkt. Oeps!

Heinz en Absolut lanceren pastasaus met wodka

Karen Luiken-22 maart 2023 om 14:23

Pastasaus is lekker, ketchup is lekker en wodka is lekker. Dan moeten deze drie samen ook lekker zijn, toch? Dat is wat Heinz en Absolut gedacht moesten hebben toen ze samen een pastasaus met wodka op de markt brachten.

Ketchupmerk Heinz en het Zweedse wodkamerk Absolut komen met de saus nadat er twee jaar geleden een recept viral ging van een spicy wodka-pasta. “Een van de meest iconische tomatensausmerken, Heinz, en een van de meest iconische wodkamerken, Absolut Vodka, komen nu met hun eigen versie van het geliefde recept in potvorm”, zo klinkt het bij de bedrijven.

Heinz omschrijft het product als ‘een match made in pasta heaven’. En nee, je wordt er niet dronken van. “Tijdens het kookproces wordt de meeste alcohol uit de wodka verminderd, waardoor de vluchtige smaakstoffen die al in de tomaten aanwezig zijn, worden versterkt en er een rijke textuur ontstaat die de romige kaastonen perfect in balans brengt met de tomaat en geurige basilicum.”

We hebben de saus nog niet in België of Nederland gespot. Maar mocht je ‘m tegenkomen: geef ons vooral een seintje!

Ontdek meer