Bolivia heeft een geheime cocaïne-bar

Karen Luiken-09 november 2022 om 05:05- Foto:

Photo by Colin Davis on Unsplash

Ooit van een cocaïne bar gehoord? Waarschijnlijk niet, want het is hartstikke illegaal. Toch bestaat er wel eentje in de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land Bolivia.

De bar heet Route 36 en is razend populair. Maar wie een bezoekje wil brengen, zal heel veel research moeten doen. Er is namelijk geen vast adres omdat de bar constant van locatie verwisseld om de autoriteiten te ontlopen. Op Google krijg je geen resultaten. En als je al een adres hebt gevonden, is de kans groot dat de zaak al van plek is gewisseld.

Dat verwisselen van locatie gebeurt eens in de zoveel weken. Deels om te voorkomen dat de politie de zaak sluit, deels om klachten van buurtbewoners over illegale praktijken te vermijden.

Net zoals in de rest van de wereld, is cocaïne ook in Bolivia illegaal. Toch staat het land er bekend om omdat de plant waar de drugs van gemaakt wordt, hier makkelijk te verkrijgen is en legaal kan worden verkocht en gebruikt voor voedsel, thee en medicijnen.

Finland wil mensen leren gelukkiger leven door gratis reizen

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 16:48- Foto:

Finnair

Wil jij leren gelukkig zijn? Wil jij weten wat hét geheim is achter een gelukkig en gezond leven? Overweeg dan zeker eens een tripje naar Finland, want zij geven nu namelijk gratis reizen weg aan mensen die willen leren hoe je gelukkig moet leven.

Het Scandinavische land is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot ’s werelds gelukkigste land. En dat willen ze nu op gepaste wijze gaan vieren. Zo gaan ze 10 gratis reizen weggeven aan mensen die het geheim van een gelukkig leven willen komen ontdekken.

Concreet kunnen reizigers een 4-daagse 'Masterclass of Happiness' winnen. Wat houdt dat net in? Wel, die 4 dagen staan in teken van verschillende thema’s: natuur en levensstijl, gezondheid en balans, design en alledaags, en voeding en welzijn. Rond ieder thema zal je uitvoerig werken om een gelukkiger leven te gaan leiden.

Wie kans wil maken kan zich nog tot 2 april aanmelden op de website van Visit Finland. Je moet ouder zijn dan 18 en je moet een TikTok maken over waarom jij stiekem een Fin kan zijn.

Deelnemen kan dus tot 2 april!

Balaton Sound lost eerste namen Belgian Stage!

Nezir Yikik-17 maart 2023 om 13:00

Balaton Sound stond de voorbije jaren steeds bekend om zijn waanzinnige line-up van elektronische muziek. Met de aankondiging van de eerste Belgische namen voor de 2023-editie, lijkt het festival ook dit jaar niet onder te doen!

Charlotte de Witte, Dimitri Vegas & Like Mike en Yves V, reizen dit jaar mee af naar het Hongaarse festival dat plaatsvindt van 28 juni t.e.m. 1 juli. Maar ook Bassbrain, Mattic, Unregular en Sven & Clémentine zijn van de partij!

Verder ontdek je op de Belgian Stage ook heel wat nieuwe namen zoals: Jørdan B, Simon Wauman a.k.a. dj Unregular, Alles Kapot, Karakals, Toulouse en een tal van andere artiesten die nog gelost moeten worden.

Eén ding is zeker, The Balaton Trip en TAGMAG zorgen voor heel wat Belgische sounds!

Helemaal ready om samen met TAGMAG een cra-zy zomer te beleven? Reserveer dan nog snel je tickets via thebalatontrip.be.

Ontdek meer