Bolivia heeft een geheime cocaïne-bar

Karen Luiken-09 november 2022 om 05:05- Foto:

Photo by Colin Davis on Unsplash

Ooit van een cocaïne bar gehoord? Waarschijnlijk niet, want het is hartstikke illegaal. Toch bestaat er wel eentje in de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land Bolivia.

De bar heet Route 36 en is razend populair. Maar wie een bezoekje wil brengen, zal heel veel research moeten doen. Er is namelijk geen vast adres omdat de bar constant van locatie verwisseld om de autoriteiten te ontlopen. Op Google krijg je geen resultaten. En als je al een adres hebt gevonden, is de kans groot dat de zaak al van plek is gewisseld.

Dat verwisselen van locatie gebeurt eens in de zoveel weken. Deels om te voorkomen dat de politie de zaak sluit, deels om klachten van buurtbewoners over illegale praktijken te vermijden.

Net zoals in de rest van de wereld, is cocaïne ook in Bolivia illegaal. Toch staat het land er bekend om omdat de plant waar de drugs van gemaakt wordt, hier makkelijk te verkrijgen is en legaal kan worden verkocht en gebruikt voor voedsel, thee en medicijnen.

Huis van Otis uit 'Sex Education' staat te koop

Karen Luiken-01 oktober 2023 om 08:08

Van alle locaties die je in ‘Sex Education’ voorbij ziet komen, is het huis waar Otis en Jean in wonen misschien wel de mooiste. De woning is groot, ligt in een prachtige omgeving en heeft alles waar je ooit van gedroomd hebt. And guess what? Het kan binnenkort van jou zijn!

Het huis van Otis bestaat echt en ligt in het Britse plaatsje Symonds Yat. Over drie verdiepingen vind je er vijf slaapkamers en twee badkamers. Het wordt omgeven door een stuk grond van 1,8 hectare.

Wie het huis wil kopen, zal een aardig spaarcentje moeten hebben. De woning staat namelijk te koop voor 1,5 miljoen pond, omgerekend zo’n 1,73 miljoen euro. Heb je dat bedrag héél toevallig nog ergens in je sokkenla liggen? Meer info vind je hier.

Airbnb verhuurt houten huisje van Shrek

Karen Luiken-27 september 2023 om 06:53

Op zoek naar het meest romantische tripje ooit? Airbnb staat voor je klaar. Via de website kun je binnenkort een verblijf boeken in het huisje van Shrek.

Het huis ligt in de Schotse Hooglanden en lijkt precies op de geanimeerde verblijfplaats van Shrek. Alles aan het plaatje klopt: van de boomstammen die het huis doorboren tot de houten meubels.

In de omschrijving van Airbnb staat dat je in het optrekje oorsmeerkaarsen aan kunt steken, rond een vuurtje kunt zitten en dat je tijdens het ontbijt getrakteerd wordt op door Donkey gemaakte wafels. Wat wil je nog meer?!

Wie de hut wil boeken, moet geluk hebben. Het verblijf is alleen beschikbaar van 27 tot 29 oktober voor maximaal drie gasten. Op vrijdag 13 oktober kunnen liefhebbers zich via deze link aanmelden.