Bolivia heeft een geheime cocaïne-bar

Karen Luiken-09 november 2022 om 05:05- Foto:

Photo by Colin Davis on Unsplash

Ooit van een cocaïne bar gehoord? Waarschijnlijk niet, want het is hartstikke illegaal. Toch bestaat er wel eentje in de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land Bolivia.

De bar heet Route 36 en is razend populair. Maar wie een bezoekje wil brengen, zal heel veel research moeten doen. Er is namelijk geen vast adres omdat de bar constant van locatie verwisseld om de autoriteiten te ontlopen. Op Google krijg je geen resultaten. En als je al een adres hebt gevonden, is de kans groot dat de zaak al van plek is gewisseld.

Dat verwisselen van locatie gebeurt eens in de zoveel weken. Deels om te voorkomen dat de politie de zaak sluit, deels om klachten van buurtbewoners over illegale praktijken te vermijden.

Net zoals in de rest van de wereld, is cocaïne ook in Bolivia illegaal. Toch staat het land er bekend om omdat de plant waar de drugs van gemaakt wordt, hier makkelijk te verkrijgen is en legaal kan worden verkocht en gebruikt voor voedsel, thee en medicijnen.

De NMBS staakt volgende week drie dagen

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:34

Neem jij de trein naar school of het werk? Dan moet je volgende week goed opletten, want de NMBS zal namelijk drie dagen gaan staken!

De nieuwe staking van de NMBS zal heel wat hinder veroorzaken. Vanaf maandagavond 28 november om 22 u tot en met donderdag 1 december staakt een groot deel van de NMBS. Hierdoor zullen veel treinen ook niet meer rijden.

De werknemers willen meer geld en meer personeel om zo de werking van de NMBS te verbeteren. Er zijn de laatste weken en maanden al veel onderhandelingen geweest, maar die draaiden nog niet op veel uit.

Check zeker de dag voor je vertrekt de website van NMBS of de app op je smartphone!

Belgian Week: het winterfestival dat je niet mag missen

Karen Luiken-23 november 2022 om 11:19

Heb jij al plannen voor de lesvrije week van 4 tot en met 11 februari? Nu wel. In de bergen van het Franse plaatsje Val Thorens vindt in die periode een tof festival plaats: de Belgian Week. Goede feestjes, beroemde dj’s en fijne beats gegarandeerd!

De Belgian Week wordt nu al een paar jaar georganiseerd en bewijst iedere keer weer dat het een groot succes is. In 2014 vond de eerste editie plaats, komende winter is het tijd voor een nieuw feestje. Na vijf waanzinnige edities van de Belgian Week gaat de droom in februari weer door. Duizenden Belgen en hun internationale vrienden reizen af naar de Franse Alpen. Of meer specifiek: naar Val Thorens, de populairste winterbestemming van het Belgische publiek.

Wat je van de Belgian Week powered by Deltaworx kunt verwachten? Zeven dagen lang goede muziek, drankjes, een Belgische sfeer en het leukste publiek. Je zorgt zelf voor een slaapplek, de organisatie van het festival zorgt voor de rest. TAGMAG zal ook van de partij zijn en organiseert een party met 5NAPBACK, Manuals, Clementine Caron en Sven Van Alboom. BIJZIJN!

Meer info vind je hier!

Ontdek meer