Bolivia heeft een geheime cocaïne-bar

Karen Luiken-09 november 2022 om 05:05- Foto:

Photo by Colin Davis on Unsplash

Ooit van een cocaïne bar gehoord? Waarschijnlijk niet, want het is hartstikke illegaal. Toch bestaat er wel eentje in de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land Bolivia.

De bar heet Route 36 en is razend populair. Maar wie een bezoekje wil brengen, zal heel veel research moeten doen. Er is namelijk geen vast adres omdat de bar constant van locatie verwisseld om de autoriteiten te ontlopen. Op Google krijg je geen resultaten. En als je al een adres hebt gevonden, is de kans groot dat de zaak al van plek is gewisseld.

Dat verwisselen van locatie gebeurt eens in de zoveel weken. Deels om te voorkomen dat de politie de zaak sluit, deels om klachten van buurtbewoners over illegale praktijken te vermijden.

Net zoals in de rest van de wereld, is cocaïne ook in Bolivia illegaal. Toch staat het land er bekend om omdat de plant waar de drugs van gemaakt wordt, hier makkelijk te verkrijgen is en legaal kan worden verkocht en gebruikt voor voedsel, thee en medicijnen.

Eerste fysieke Netflix-winkels worden gigantisch groot!

Simon Smetryns-20 juni 2024 om 08:52

Netflix is van plan om fysieke winkels te openen in de Verenigde Staten. Hoewel dit al eerder werd aangekondigd, heeft het bedrijf nu meer details onthuld.

De eerste winkels zullen in 2025 worden geopend in Dallas (Texas), en King of Prussia (Philadelphia). Beide winkels worden gevestigd in voormalige warenhuizen. Elke locatie zal ongeveer 10.000 vierkante meter groot zijn, wat groter is dan een voetbalveld.

Wat er precies in de winkels komt, geeft Netflix nog niet prijs. Vorig jaar gaf de streamingdienst aan dat er activiteiten zullen zijn geïnspireerd op populaire Netflix-series, zoals een hindernisbaan gebaseerd op 'Squid Game'. Daarnaast zullen er ook merchandise, kleding en maaltijden te koop zijn.

Netflix wil dit concept eerst testen in de twee genoemde locaties. Als deze succesvol blijken, zijn er plannen om ook in andere delen van de wereld winkels te openen.

In het verleden heeft Netflix geëxperimenteerd met fysieke winkels, maar dit waren tijdelijke pop-upstores of evenementen. De nieuwe winkels zullen permanent zijn.

Airbnb laat je overnachten in de controlekamer uit 'Inside Out'

Karen Luiken-20 juni 2024 om 07:13

Om de release van de tweede ‘Inside Out’-film te vieren heeft Airbnb iets leuks in petto. Speciaal voor fans heeft de accommodatieverhuurwebsite de controlekamer uit de animatiefilm nagebouwd in Las Vegas. And guess what? Jij kan er binnenkort overnachten!

Het verblijf gaat gepaard met allerlei leuke activiteiten. Je kunt er plaatsnemen aan het roer van Riley’s controlekamer en spelen met haar emoties. Je kunt een emotionele speurtocht doen, pizza’s eten, airhockey spelen, een eigen geheugenbol maken en slapen onder een sterrenhemel.

De accommodatie bevat twee slaapkamers en is geschikt voor vier mensen. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 23 juni aanmelden voor een overnachting. Kostprijs? Volledig gratis! Je moet alleen wel het geluk hebben dat Airbnb je uitkiest voor deze spetterende ervaring. Slechts een aantal mensen krijgt deze unieke kans.

Ontdek meer