Deze kandidaten willen voor België naar songfestival

Karen Luiken-08 november 2022 om 06:29

Zeven verschillende artiesten maken dit jaar kans om voor België naar het songfestival te gaan. Wie het uiteindelijk zal worden? Dat mag Vlaanderen beslissen.

VRT organiseert in het nieuwe jaar de preselecties ‘Eurosong 2023’, waarin zeven uiteenlopende artiesten hun poging wagen om voor ons land op het grote podium in Liverpool te staan, de plek waar komende editie het songfestival plaatsvindt. De kanshebbers zijn Ameerah, Chérine, gala dragot, Gustaph, Hunter Falls, Loredana en The Starlings. Elke artiest neemt deel met twee zelf gekozen nummers.

De liveshow waarbij de winnaar bekend wordt gemaakt, vindt plaats op 14 januari. Peter Van de Veire gaat de boel presenteren. "De Olympische Spelen van De Muziek. Dat is het Eurovisiesongfestival. Dat er zoveel jonge mensen willen meedoen aan de nationale kwalificaties, doet enorm veel deugd”, zegt hij. “Het is indrukwekkend om te zien hoe divers de artiesten zijn die songs hebben gemaakt voor ‘Eurosong 2023’. Met olympische goesting, vol talent én het besef dat dit nog altijd een zaak is van staatsbelang.”

Ook dit 'Love Island'-koppel uit elkaar

Karen Luiken-24 september 2023 om 07:59

Twee van de drie koppels die vorige week in de finale van ‘Love Island’ stonden, zijn al uit elkaar. Na Nycole en Jonna hebben nu ook Garbi en Junar hun relatie verbroken.

Garbi leerde Junar kennen toen haar andere scharrel Kevin naar Casa Amor ging. Ze viel als een blok voor de Nederlander en belandde zelfs met hem op de tweede plek in de finale. Het leek erop dat de twee een rooskleurige toekomst tegemoet gingen, maar niets blijkt nu minder waar. Via Instagram laat Garbi weten dat het over is tussen haar en Junar.

“Lieve allemaal, ik wil jullie even vertellen dat het niet meer werkt tussen mij en Junar en ik besloten heb om er een punt achter te zetten”, aldus Garbi. “Ik vind het enorm spijtig dat het zo gelopen is. Maar het voelt gewoon eenzijdig allemaal.”

Disney+ lanceert nieuwe beelden van langverwachte 'Percy Jackson'-serie

Karen Luiken-24 september 2023 om 07:45

Disney+ heeft een gloednieuwe trailer gedeeld van ‘Percy Jackson and Te Olympians’. De langverwachte serie gaat op 20 december in première.

In ‘Percy Jackson and the Olympians’ is te zien hoe Percy Jackson, Grover Underwood en Annabeth Chase aan een heldhaftige zoektocht beginnen. De hoofdrollen worden gespeeld door Walker Scobell, Aryan Simhadri en Leah Sava Jeffries. Andere rollen zijn weggelegd voor onder anderen Lin-Manuel Miranda, Megan Mullally, Toby Stephens, Virginia Kull, Jason Mantzoukas, Jay Duplass, Glynn Turman en Lance Reddick.

Op 20 december komen de eerste twee afleveringen van de serie online. Daarna volgt er elke week een nieuwe aflevering.

Ontdek meer