Zien: Belgische actrice verschijnt "naakt" op rode loper in Venetië

Christophe Moons-07 september 2021 om 03:44

De Belgische actrice Salomé Dewaels is nog niet zo bekend, maar daar zou na haar "naakte" verschijning op de rode loper van het filmfestival van Venetië wel eens snel verandering in kunnen komen.

Salomé vertoeft momenteel in het Italiaanse Venetië voor de nieuwe Franse film 'Illusions Perdues' (vanaf eind oktober in de bioscoop te zien) waarin ze de rol van Coralie, een prostituee, vertolkt.

Haar acteerprestaties maakten al meteen indruk, maar haar verschijning op de rode loper zorgde voor nog meer sensatie. De Italiaanse media waren meteen door het dolle heen en omschrijven Salomé's kledingkeuze als "adembenemend naakt" en "de meest gewaagde look van deze editie".

Zelf kan de actrice er wel om lachen: "De mensen zien mijn borsten toch al in de film? Ik vind het wel grappig dat mijn jurk zo veel sensatie veroorzaakt. Ik had twee kleedjes van Dior ter beschikking gekregen voor de première van de film. De ene gaf me jeuk, dus koos ik voor de andere, waarin ik me het mooist en meest comfortabel voelde."

Venetië is het eerste grote filmfestival van Salomé. Meteen goed binnenkomen, heet dat dan.

1
2

Netflix komt met nieuwe Nederlandstalige actiefilm

Karen Luiken-19 januari 2022 om 16:14

Netflix staat vol met bloedstollende films, voornamelijk Engelstalig. Maar binnenkort komt daar een pareltje van Nederlandse bodem bij. De streamingsdienst lanceert eind 2022 de actiefilm ‘The Takeover’.

In het verhaal staat de zogenaamde white hacker Mel Bandison centraal. Als zij bij een hightech zelfrijdende bus een hack onschadelijk maakt, legt ze daarmee onbedoeld een internationaal crimineel netwerk plat. Samen met Thomas Deen, haar onhandige blind date van de avond ervoor, slaat ze op de vlucht voor deze criminelen, maar ook voor de politie.

De hoofdrollen worden vertolkt door Holly Mae Brood als Mel en Géza Weisz als Thomas. Andere rollen zijn weggelegd voor onder anderen Whalid Benmbarek, Susan Radder, Frank Lammers en Noortje Herlaar.

Nieuwe 'Scream' verslaat 'Spider-Man: No Way Home'

Karen Luiken-18 januari 2022 om 16:55

‘Spider-Man’ heeft in het openingsweekend zó goed gescoord, dat je zou denken dat het niet beter zou kunnen. Maar de gloednieuwe ‘Scream’ bewijst dat niets minder waar is. De horror heeft het nóg beter gedaan dan de superheldenfilm met Tom Holland.

‘Scream’ heeft in het eerste weekend sinds de release maar liefst 34 miljoen dollar in het laatje weten te brengen. Een indrukwekkende oogst die een stuk hoger ligt dan de eerste verdiensten van ‘Spider-Man: No Way Home’. Laatstgenoemde film verdiende in het openingsweekend namelijk ‘slechts’ 25 miljoen dollar.

Kleine kanttekening bij dit verhaal is wel dat het openingsweekend van ‘Spider-Man’ drie dagen duurde en dat van ‘Scream’ vier dagen. De horrorfilm kwam namelijk uit op de Amerikaanse feestdag Marthin Luther Kingdag, waardoor het weekend een dagje langer werd.

In de nieuwe ‘Scream’ keren we 25 jaar na het eerste deel terug naar Woodsboro, het dorpje waar het allemaal is begonnen. De bewoners worden opnieuw geteisterd door een moordenaar die zich achter een eng masker schuilt en zich voornamelijk lijkt te richten op tieners.

Ontdek meer