Netflix kondigt tweede seizoen 'The Sandman' aan

Karen Luiken-03 november 2022 om 07:15

Netflix heeft officieel groen licht gegeven voor een tweede seizoen van ‘The Sandman’. Ook al gingen er eerder geruchten rond dat de show gecanceld zou worden, de streamingsdienst werkt gewoon aan een vervolg. Dat meldt Deadline.

‘The Sandman’ werd begin augustus gelanceerd en bestaat uit tien afleveringen. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige DC Comics-serie van Neil Gaiman en volgt Morpheus, de koning der Dromen, die na jaren gevangenschap aan een reis door verschillende werelden begint om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.

Het nieuws over het tweede seizoen volgt kort nadat er op de officiële Twitter-pagina van DC Comics een tweet verscheen die niet veel later weer werd verwijderd. Daarin stond het volgende: “De droom gaat door. ‘The Sandman’ zal terugkeren met nieuwe afleveringen, gebaseerd op meerdere delen van de Neil Gaiman-serie.”

Tweede seizoen 'Percy Jackson' krijgt groen licht

Nico De Greef-08 februari 2024 om 17:12

Goed nieuws voor fans van de Disney+-serie 'Percy Jackson and the Olympians'. Disney bevestigt dat de reeks een tweede seizoen krijgt. Het nieuwe seizoen wordt gebaseerd op het tweede boek, Sea of Monsters, van de gelijknamige vijfdelige boekenserie van schrijver Rick Riordan.

Fans die de goden smeekten voor meer afleveringen van 'Percy Jackson', zien hun wens in vervulling gaan: de Disney+-serie keert officieel terug voor een tweede ronde!

Rick Riordan, de schrijver van de boekenreeks waarop de Disney+-serie is gebaseerd, reageert alvast enthousiast op het nieuws: "Ik kan niet wachten om het volgende seizoen van Percy Jackson naar Disney Plus te brengen! Licht het anker, trossen los en hijs de zeilen, we gaan richting de Zee van monsters!"

De schrijver, die tevens als uitvoerend producent betrokken is bij de ontwikkeling van de tv-serie, verwijst met zijn uitspraak naar de titel van het tweede boek (Sea of Monsters) van zijn populaire boekenreeks.

Verhaallijn van seizoen 2

Het verhaal volgt Percy wanneer hij ontdekt dat Kamp Halfbloed, het mysterieuze woud dat van de boze buitenwereld wordt afgeschermd door een magische muur en de enige veilige haven voor halfgoden, dreigt overspoeld te worden door kwaadaardige monsters. De enige manier om de plek te redden is door de Gulden Vlies terug te halen van een mysterieus eiland ergens in de Zee van monsters, ook wel bekend als de Bermudadriehoek.

Tienersterren Walker Scobell, Leah Jeffries en Aryan Simhadri keren voor het tweede seizoen terug in de hoofdrollen van Percy, Annabeth en Grover. Eén acteur die niet zal terugkeren is Lace Reddick in de rol van Zeus (de vader van Percy). De acteur overleed helaas voordat het eerste seizoen nog kon worden uitgebracht.

Het eerste seizoen van 'Percy Jackson' groeide uit tot een groot success voor Disney. De reeks ging op 19 december 2023 in première en werd intussen al meer dan 110 miljoen uur gestreamd op Disney+ en Hulu. Oftewel: 20,6 miljoen gezinnen keken al naar de live-action avonturen van Percy.

Parijzenaars zijn 'imbeciele fans' van Emily in Paris spuugzat

Nico De Greef-06 februari 2024 om 16:04

Het zit de makers van de Netflix-hitserie Emily in Paris niet mee. Eerst liep de productie flinke vertraging op door de stakingen in Hollywood en nu krijgen ze ook nog eens te maken met heel wat woedende Parijzenaars. Oorzaak? De invasie van 'imbeciele fans' die Parijs overspoelt.

Terwijl de opnames van het vierde seizoen volop aan de gaan zijn, uiten steeds meer inwoners van de Franse hoofdstad hun ontevredenheid over de overlast die de hitserie veroorzaakt. Zo hekelen de Parijzenaars niet alleen de clichés over de Franse bevolking die in de serie aan bod komen, maar vinden ze de opnames ook gewoon vreselijk irritant, en worden ze dagelijks overspoeld door honderden fans die met hun selfiesticks foto's proberen te maken op locatie's waar de serie is opgenomen.

Op sociale media worden de bezoekjes van de fans door inwoners dan ook omschreven als de 'Invasion des Imbéciles', oftewel de invasie van de imbecielen. Woedende inwoners zijn het zelfs zo beu dat ze verschillende filmlocaties nu met graffiti hebben beklad.

Op het rolluik van een pand tegenover het restaurant (van Chef Gabriel) dat regelmatig te zien is in de serie, valt er zo sinds kort te lezen ’Emily maakt het allemaal kapot’. Terwijl er op verschillende muren en een fontein ’Emily is niet welkom’ staat geschreven.

De actie heeft intussen zelfs een officiële hashtag op Instagram, #EmilyNotWelcome, waar mensen hun eigen graffiti werkjes op kunnen delen. Maar of de actie ook fans doet afschrikken? Op het eerste zicht niet echt. Integendeel, fans staan nu massaal aan te schuiven om met de graffiti op de foto te gaan.

Ontdek meer