Tieners vermoorden leraar wegens slechte cijfers

Karen Luiken-02 november 2022 om 16:35- Foto:

Photo by Matt Popovich on Unsplash

Twee tieners uit Iowa hebben vorig jaar hun leraar Spaans vermoord omdat ze een slecht cijfer hadden gekregen. Dat hebben officieren van justitie deze week bekendgemaakt in gerechtelijke documenten die voor het eerst een mogelijk motief onthullen, meldt CBS News.

De moord vond vorig jaar al plaats. Willard Miller en Jeremy Goodale zouden hun leraar Nohema Graber in het kleine stadje Fairfield hebben vermoord. Het lichaam van de docent werd op 3 november 2021 gevonden, verstopt onder een zeildoek. Ze was doodgeslagen.

Uit onderzoek is gebleken dat Willard die middag een ontmoeting met zijn leraar had om zijn slechte cijfer te bespreken. Getuigen zagen de docent later rijden met twee jongens. Dat bleken Willard en Jeremy te zijn.

Willard ontkende in eerste instantie alle betrokkenheid bij de verdwijning van de docent, maar verklaarde later dat hij er wel over wist, maar niet mee had gedaan. Volgens hem waren enkele gemaskerde kinderen de echte daders. Zij zouden hem gedwongen hebben het lichaam van de docent te verplaatsen.

Zowel Willard als de andere tiener wordt als een volwassene berecht. In Iowa staat een levenslange gevangenisstraf op een veroordeling voor moord met voorbedachte rade.

Dit testje zou vertellen hoe lang jij nog te leven hebt

Karen Luiken-30 maart 2023 om 06:06

Benieuwd hoe lang je nog te leven hebt? Het internet is in de ban van een trucje dat een antwoord zou geven op die vraag. Nieuwsgierige mensen doen massaal een test waarbij je niets meer hoeft te doen dan staan, zitten en vervolgens weer opstaan.

De test is heel eenvoudig. Je begint in een staande positie, gaat vervolgens in kleermakerszit op de grond zitten en staat dan weer op. Je mag hierbij alleen je benen en buikspieren gebruiken. Jezelf naar boven duwen met je armen is niet toegestaan.

Je begint volgens LadBible met tien punten in staande positie. Iedere keer dat je je handen, armen of delen van je benen moet gebruiken, verlies je een punt. Wie een acht of hoger scoort, doet het goed. Scoor je laag? Dan hebben we verontrustend nieuws. Uit een onderzoek is gebleken dat hoe lager de score is, hoe groter de kans dat iemand in de komende zes jaar zal overlijden. Daar moet dan wel de kanttekening bij worden gemaakt dat de test normaal gesproken wordt gebruikt door 51- tot 80-jarigen.

Ben jij avontuurlijk genoeg voor sprinkhanenijs?

Nezir Yikik-29 maart 2023 om 14:06- Foto:

Thomas Micolino

Zot op ijs en ben jij diegene die steeds de nieuwste smaken uitprobeert? Dan moet je bij ijssalon Rino zijn in het Duitse Rottenburg, want eigenaar voegde deze week een wel heel speciale smaak toe aan het assortiment.

Thomas Micolin - eigenaar van het ijssalon - weet de aandacht wel te trekken. De Duitser breidde het assortiment uit door de verrassende smaak van sprinkhanen toe te voegen aan het menu. Huh sprinkhanenijs dus? Ja, sprinkhanenijs! Vergeet vanille, chocolade of aardbei en ga de wildernis in met een nootachtige nasmaak. Als topping wordt het bolletje afgewerkt met gedroogde insecten, om een knapperig textuur te garanderen.

De nieuwe smaak is een samenstelling van sprinkhanenmeel, slagroom, vanille-extract en honing. Dat valt dus al bij al nog goed mee, zonder de topping dan!

“Diegenen die het sprinkhanenijs proberen, zijn erg enthousiast. Ik heb klanten die dagelijks een bolletje komen kopen.”

- Aldus, Micolino


Klaar om jezelf aan dit smaakavontuur te wagen?

Ontdek meer