WhatsApp stopt met werken op 43 smartphones

Christophe Moons-07 september 2021 om 02:57

Als het besturingssysteem van je telefoon iOS 9, Android 4.0 of KaiOS 2.5.1 is (of ouder uiteraard) kan je vanaf 1 november niet meer WhatsAppen.

Slecht nieuws voor miljoenen WhatsApp-gebruikers, want zij zullen binnenkort niet meer met de app kunnen sturen. Volgens verschillende media zou WhatsApp maar liefst 43 (oudere) smartphone modellen niet meer ondersteunen bij een nieuwe update.

Is jouw telefoon bij de ongelukkigen? Check hieronder de volledige lijst van (sub)modellen:

iPhone
iPhone SE, iPhone 6S en iPhone 6S Plus

Samsung

Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend II, Galaxy SII, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2, Galaxy Core en Galaxy Ace 2

Huawei
Huawei Ascend G740, Ascend Mate, Ascend D Quad XL, Ascend D1 Quad XL, Ascend P1 S en Ascend D2

LG
LG Lucid 2, Optimus F7, Optimus F5, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5, Optimus L5 II, Optimus L5 Dual, Optimus L3 II, Optimus L7, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus F6, Enact, Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II, Optimus L2 II, Optimus Nitro HD, Optimus Nitro 4X HD en Optimus F3Q

ZTE

ZTE Grand S Flex, ZTE V956, Grand X Quad V987 en Grand Memo

Sony

Sony Xperia Miro, Sony Xperia Neo L en Xperia Arc S

En ook nog...

Alcatel One Touch Evo 7, Archos 53 Platinum, HTC Desire 500, Caterpillar Cat B15, Wiko Cink Five, Wiko Darknight, Lenovo A820, UMi X2, Faea F1 en THL W8

Met deze app ontdek je of je kat gelukkig is

Christophe Moons-08 augustus 2021 om 02:56

Alweer een excuus om foto's te maken van je kat. Sylvester.ai, een technologiebedrijf voor de gezondheid van dieren (jep, dat bestaat), ontwikkelde Tably, een app die gebruik maakt van de camera van je telefoon om te achterhalen of je favoriete huisdier gezond is of pijn heeft.

Je hoeft alleen maar een foto te maken van je kat en je krijgt het resultaat meteen te zien in de app. "Met behulp van machine learning zijn we erin geslaagd om een machine te trainen met verschillende afbeeldingen van katten", vertelt Miche Priest van Sylvester.ai. "Op die manier hebben onze ontwikkelaars een algoritme kunnen ontwikkelen voor Tably."

"De app helpt mensen om te weten te komen of hun kat pijn heeft of niet. Ook voor nieuwe dierenartsen, die nog niet veel ervaring hebben, kan dit handig zijn."

Proberen? Hier kan je de app downloaden voor iOS. (Een versie voor Android is in de maak.) Meer info over de mogelijkheden van de app vind je hier.

(Photo by Christophe Moons)

Handig: WhatsApp krijgt Snapchat-achtige functie

Karen Luiken-04 augustus 2021 om 11:11

Niet alles wat je wil delen met een vriend of familielid hoeft permanent op iemands telefoon te staan. Snapchat weet dat als geen ander en heeft er een perfecte formule voor bedacht. Maar wat als je geen gebruikmaakt van Snapchat en via WhatsApp een foto of filmpje wil versturen dat slechts eenmalig zichtbaar is? Goed nieuws: het kan vanaf nu.

WhatsApp introduceert ‘View Once’, een functie waarmee je foto’s en video’s kunt versturen die uit de chat verdwijnen nadat ze zijn geopend. ‘Gebruikers krijgen daardoor nog meer controle over hun privacy’, zo klinkt het bij moederbedrijf Facebook.

Wanneer is dit handig? Bijvoorbeeld als je een kledingstuk in een winkel aan het passen bent en je een mening van je bff nodig hebt. Of als je een wifi-wachtwoord wilt versturen, een gevoelige foto of juist een sexy kiekje. Het kan op veel verschillende momenten van pas komen.

De functie wordt deze week voor iedereen beschikbaar gemaakt.

(Photo by Adem AY on Unsplash)

Ontdek meer

Celebrate with us!

Deze celebs verjaren binnenkort!

  • 27/09 Lil Wayne
  • 30/09 Trevor Moran
  • 30/09 T-Pain
  • 01/10 Charlotte Mertens
  • 04/10 Leigh-Anne Pinnock
#TAGMAGcelebrates