WhatsApp stopt met werken op 43 smartphones

Christophe Moons-07 september 2021 om 02:57

Als het besturingssysteem van je telefoon iOS 9, Android 4.0 of KaiOS 2.5.1 is (of ouder uiteraard) kan je vanaf 1 november niet meer WhatsAppen.

Slecht nieuws voor miljoenen WhatsApp-gebruikers, want zij zullen binnenkort niet meer met de app kunnen sturen. Volgens verschillende media zou WhatsApp maar liefst 43 (oudere) smartphone modellen niet meer ondersteunen bij een nieuwe update.

Is jouw telefoon bij de ongelukkigen? Check hieronder de volledige lijst van (sub)modellen:

iPhone
iPhone SE, iPhone 6S en iPhone 6S Plus

Samsung

Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend II, Galaxy SII, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2, Galaxy Core en Galaxy Ace 2

Huawei
Huawei Ascend G740, Ascend Mate, Ascend D Quad XL, Ascend D1 Quad XL, Ascend P1 S en Ascend D2

LG
LG Lucid 2, Optimus F7, Optimus F5, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5, Optimus L5 II, Optimus L5 Dual, Optimus L3 II, Optimus L7, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus F6, Enact, Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II, Optimus L2 II, Optimus Nitro HD, Optimus Nitro 4X HD en Optimus F3Q

ZTE

ZTE Grand S Flex, ZTE V956, Grand X Quad V987 en Grand Memo

Sony

Sony Xperia Miro, Sony Xperia Neo L en Xperia Arc S

En ook nog...

Alcatel One Touch Evo 7, Archos 53 Platinum, HTC Desire 500, Caterpillar Cat B15, Wiko Cink Five, Wiko Darknight, Lenovo A820, UMi X2, Faea F1 en THL W8

Je kan binnenkort eindelijk je Snapchat-naam veranderen

Karen Luiken-14 januari 2022 om 06:00

Het wijzigen van een gebruikersnaam voor Snapchat kan niet. Nóg niet althans, maar daar zou zomaar eens verandering in kunnen komen. Het lijkt er op dat het platform een nieuwe functie aan het testen is waarbij dit binnenkort wel tot de mogelijkheden behoort.

Veel Snapchat-gebruikers zullen het herkennen: je koos jaren geleden voor een hilarische gebruikersnaam en hebt daar nu nog altijd spijt van. Dat je je naam vanwege bepaalde veiligheidsredenen niet aan kon passen, wist je toen namelijk nog niet.

Hoewel Snapchat het nieuws nog niet officieel heeft bevestigd, beweren Australische gebruikers van de app dat ze eindelijk hun gebruikersnaam kunnen veranderen. Of die functie binnenkort ook in ons landje beschikbaar zal zijn, is niet bekend. Laten we het hopen!

(Photo by Thought Catalog on Unsplash)

Met deze app ontdek je of je kat gelukkig is

Christophe Moons-08 augustus 2021 om 02:56

Alweer een excuus om foto's te maken van je kat. Sylvester.ai, een technologiebedrijf voor de gezondheid van dieren (jep, dat bestaat), ontwikkelde Tably, een app die gebruik maakt van de camera van je telefoon om te achterhalen of je favoriete huisdier gezond is of pijn heeft.

Je hoeft alleen maar een foto te maken van je kat en je krijgt het resultaat meteen te zien in de app. "Met behulp van machine learning zijn we erin geslaagd om een machine te trainen met verschillende afbeeldingen van katten", vertelt Miche Priest van Sylvester.ai. "Op die manier hebben onze ontwikkelaars een algoritme kunnen ontwikkelen voor Tably."

"De app helpt mensen om te weten te komen of hun kat pijn heeft of niet. Ook voor nieuwe dierenartsen, die nog niet veel ervaring hebben, kan dit handig zijn."

Proberen? Hier kan je de app downloaden voor iOS. (Een versie voor Android is in de maak.) Meer info over de mogelijkheden van de app vind je hier.

(Photo by Christophe Moons)