'Hocus Pocus 2' schrijft geschiedenis

Karen Luiken-01 november 2022 om 06:50

De comeback van de Sanderson-zusjes uit ‘Hocus Pocus’ is er eentje voor in de boeken. Het vervolg op de film uit 1993 mag zich volgens Deadline de meest bekeken film van Disney+ noemen.

Geen enkele film van Disney+ heeft het zo goed gedaan als ‘Hocus Pocus 2’. De titel is namelijk niet alleen de best bekeken film ooit op het streamingsplatform, het is ook de film met de meeste streamingminuten in het openingsweekend: zo’n 2,7 miljard.

Volgens Asad Ayaz, marketingdirecteur van Disney Studios, heeft het succes alles te maken met een goede marketingcampagne. “Het was het simpele idee van de terugkeer van deze drie iconische personages”, zegt hij, doelend op de Sanderson-zusjes die gespeeld worden door Sarah Jessica Parker, Bette Middler en Kathy Najimy. “We begonnen de campagne met de slogan We’re back, witches. De drie actrices hebben na 29 jaar een comeback gemaakt.”

'Despicable Me 4' heeft een nieuwe trailer

Karen Luiken-09 mei 2024 om 06:41

De nieuwste trailer van de vierde film in de populaire ‘Despicable Me’-animatiereeks is verschenen. Wat je daarvan mag verwachten? Precies wat je van de Minions gewend bent: heel veel chaos!

‘Despicable Me 4’ gaat verder waar zijn voorganger gebleven was. Nadat Gru in de derde film ontdekte dat hij een tweelingbroer had, verwelkomt hij in het vervolg een nieuw lid van zijn familie: Gru Jr. De kleine man is vastbesloten zijn vader te kwellen en alsof Gru zijn handen daar nog niet vol genoeg aan heeft, wordt hij ook nog eens geconfronteerd met een nieuwe aartsvijand.

Naast de bekende cast, bestaande uit Steve Carrell, Kristen Wiig, Miranda Cosgrove, Dana Gaier, Pierre Coffin, Steve Coogan en Madison Polan, bevat ‘Despicable Me 4’ ook een aantal nieuwe personages. Die worden ingesproken door Joey King, Sofia Vergara, Will Ferrell, Stephen Colbert en Chloe Fineman.

De film is vanaf 1 juli op het witte doek te zien.

Fans krijgen voorproefje van nieuwe 'Superman'-film

Karen Luiken-07 mei 2024 om 06:52

Fans van ‘Superman’ hebben een cadeautje gekregen van DC Studios. Het productiebedrijf heeft met een gloednieuwe foto een eerste blik op David Corenswet als Superman gedeeld.

Op het beeld is Superman zittend te zien terwijl hij zijn iconische rode laarzen aantrekt. Achter hem bevindt zich een groot raam dat uitzicht biedt op de fictieve stad Metropolis, die wordt aangevallen door buitenaards leven.

De release van de nieuwe ‘Superman’-film staat gepland voor 11 juli 2025. Het project is zowel geschreven als geregisseerd door James Gunn en wordt de eerste speelfilm in een langverwacht nieuw DC-universum.

David Corenswet speelt Superman (aka Clark Kent), Rachel Brosnahan kruipt in de huid van Lois Lane en Nicholas Hoult is verantwoordelijk voor de rol van Lex Luthor.

Ontdek meer