LEGO Star Wars: The Skywalker Saga stelt DLC-karakters voor in nieuwe trailer

Nico De Greef-31 oktober 2022 om 22:32

Een nieuwe trailer voor LEGO Star Wars: The Skywalker Saga onthult de 30 nieuwe DLC-karakters waarmee spelers binnenkort aan de slag kunnen in de game.

Niet zo lang geleden kondigde ontwikkelaar TT Games aan dat LEGO Star Wars: The Skywalker Saga een tweede golf aan DLC zou krijgen die 30 nieuwe speelbare karakters, waaronder Captain Rex, Reva (Third Sister) en Andor, aan de game toevoegt.

Aan de hand van een nieuwe trailer heeft de ontwikkelaar nu bekend gemaakt welke personages allemaal deel zullen uitmaken van de Character Collection 2 set. Die zal net als de Character Collection 1 weer in verschillende delen worden uitgebracht, en dus niet in één keer zoals eerder werd gedacht.

Zo zullen er op 1 november bundels van The Clone Wars en Summer Vacation worden gelanceerd, terwijl karakters uit de series Star Wars: Rebels en Obi-Wan Kenobi iets later arriveren op 15 november. Tot slot verschijnen er bundels voor Andor en The Book of Boba Fett op 29 november.

Elke bundel omvat 5 speelbare karakters, goed voor een totaal van 30 nieuwe gezichten waarmee spelers het Star Wars-universum kunnen verkennen. Hieronder een lijst met alle karakters die onderdeel zijn van de Character Collection 2:

Star Wars: The Clone Wars (vanaf 1 november)

  • Captain Rex, Asajj Ventress, Savage Opress, Gar Saxon, Darth Maul

Summer Vacation (vanaf 1 november)

  • Ben Kenobi, Emperor Palpatine, Finn, Darth Vader, RD-D2

Obi-Wan Kenobi (vanaf 15 november)

  • Reva, Ben Kenobi, Fifth Brother, Grand Inquisitor, Darth Vader

Star Wars: Rebels (vanaf 15 november)*

  • Grand Admiral Thrawn, Ezra Bridger, Kanan Jarrus, Hera Syndulla, Sabine Wren

Andor (vanaf 29 november)

  • Cassian Andor, Syril Karn, Luthen Rael, Supervisor Dedra, Bix Caleen

The Book of Boba Fett (vanaf 29 november)

  • Cad Bane, Cobb Vanth, Peli Motto, Krrsantan, The Armorer

*Opgelet: niet alle leden van de 'Ghost crew' zijn inbegrepen in het Rebels DLC-pakket. Zo ontbreken bijvoorbeeld de personages Zeb Orrelios en Chopper. Waarom de ontwikkelaar besloot om deze karakters weg te laten is niet bekend.

Onderzoeker bewijst: 'Gamen maakt gelukkig'

Karen Luiken-01 juni 2023 om 09:02- Foto:

Photo by Florian Olivo on Unsplash

Er worden veel negatieve dingen gezegd over de effecten van gamen, maar volgens dr. Rowan Daneels van UAntwerpen is het helemaal zo slecht nog niet. Hij zegt dat videospelletjes bij kunnen dragen aan een goed leven.

“Doorgaans kijken we naar games door een lens van plezier en genot, maar het spelen kan ook een diepere, betekenisvolle ervaring oproepen”, zegt Daneels. Hij voerde gesprekken met 53 Vlaamse jongeren tussen de 12 en 18 jaar en kreeg daaruit een duidelijker beeld van de gedachtes die zij over gamen hebben. “Wat telkens terugkwam in de diepte-interviews is hoe jongeren diepere ervaringen ondervonden wanneer ze het gevoel hadden sociaal verbonden te zijn met hun medespelers. Ook droegen hartverwarmende, maar ook bedroevende, momenten in een game bij tot een diepere beleving.”

Wat Daneels verder ook ontdekte, is dat jongeren geluk ervaren als ze tijdens een game de kans krijgen tot (zelf)reflectie. “Denk maar aan verhaallijnen waarbij je als speler plots een moreel dilemma krijgt voorgeschoteld."

Betrokken zijn bij het hoofdthema in het gameverhaal – een evoluerende familieband tussen vader en zoon of broer en zus – en het zelf kunnen sturen van het verhaal via keuzemogelijkheden, het uniek interactieve karakter van games, zorgden voor deze gelukzalige momenten.

Met het onderzoek hoopt Daneels de reputatie van videogames op te blinken. “Momenteel kampt gamen nog altijd met een bedenkelijk imago”, zegt hij. “Het cliché van spelletjes spelen als nutteloos tijdverdrijf leeft nog steeds. Deze bevindingen tonen aan dat gamen anno 2023 allesbehalve oppervlakkig hoeft te zijn.”

PlayStation dropt nieuwe 'Spider-Man 2' beelden

Nico De Greef-26 mei 2023 om 14:37

Tijdens de PlayStation Showcase werd maar liefst meer dan 10 minuten aan gameplay van de aankomende Marvel-game Spider-Man 2 getoond. Een releasedatum voor de game werd nog niet bekendgemaakt, al zal het spel wel nog dit jaar uitkomen voor de PlayStation 5.

Een uitgebreide gameplay-video toont dat Peter Parker en Miles Morales in de aankomende sequel het op moeten nemen tegen een reeks nieuwe superschurken waaronder Kraven the Hunter en Dr. Curt Conners aka. The Lizard. De Kraven's Hunters zitten achter Lizard aan en Peter en Miles moeten hen zien tegen te houden. Daarbij zullen spelers tussen de twee helden kunnen schakelen.

De webslingeraars krijgen ook tal van nieuwe vaardigheden en handige gadgets. Zo zien we Miles met Web Wings waarmee hij door het luchtruim kan zweven. Peter's superheldenpak heeft dan weer een totale make-over gekregen met de toevoeging van de symbioot, een gevaarlijk levend organisme die de controle over zijn gastheer kan nemen.

Marvel's Spider-Man 2 wordt ontwikkeld door Insomniac Games en moet deze herfst uitkomen op de PlayStation 5.

Ontdek meer