Ubisoft toont eerste in-game beelden van Avatar: Frontiers of Pandora

Nico De Greef-13 juni 2021 om 07:44

Al sinds 2017 weten we dat Ubisoft hard aan het werk is aan een open wereld-game die gebaseerd is op de meest succesvolle sciencefictionfilm aller tijden. Tot op heden was er nog maar weinig bekend over het project maar daar is zaterdagavond eindelijk verandering in gekomen. Tijdens de gamebeurs E3 heeft Ubisoft namelijk de eerste beelden van Avatar: Frontiers of Pandora getoond. Ook werd een korte omschrijving van het spel uitgebracht die ons meer wegwijs moet maken over het verhaal.

Zo weten we nu dat Frontiers of Pandora een first-person actie-avonturengame wordt dat zich af zal spelen in de Western Frontier, een nooit eerder gezien deel van Pandora. Als speler kruip je in de huid van één van de Na'vi en moet je Pandora beschermen tegen de bedreiging die de mensheid en hun machines vormen.

Hoewel de plot je misschien bekend in de oren klinkt, moet de game een losstaand avontuur worden waarin spelers op eigen houtje de adembenemende, maar doorgaans gevaarlijke wereld van Pandora kunnen verkennen en alles kunnen leren over de unieke fauna en flora die op de planeet leeft.

Avatar: Frontiers of Pandora wordt ontwikkeld door Ubisoft-studio Massive Entertainment en verschijnt ergens volgend jaar exclusief voor de nieuwe generatie consoles (PlayStation 5 en Xbox Series X/S) en PC.

1
2
3
4

Kena: Bridge of Spirits nu verkrijgbaar op PlayStation en pc

Nico De Greef-22 september 2021 om 14:29

2021 is het jaar waarin veel grote en langverwachte games met uitstel te maken kregen. Ondanks dat langer moeten wachten op een release natuurlijk nooit leuk is, heeft het uitstellen van deze games wel één positief gevolg opgeleverd: een heleboel indiegames kregen zo hun verdiende moment in de spotlight. Hoewel deze games niet door grote bekende studio's gemaakt werden, spelen en zien ze er wel uit als grote AAA-titels. Eerder dit jaar zagen we zo de parels It Takes Two en Lost in Random al voorbijkomen, en nu mogen gamers nog een titel aan dat lijstje toevoegen met een spel waar de harten van voornamelijk Disney- en Pixar-fans sneller van zullen kloppen.

Kena: Bridge of Spirits is de debuutgame van de nieuwe gamestudio Ember Lab en lijkt namelijk recht uit een Pixar-film te komen. De game draait om een jonge heroïne genaamd Kena, die met haar magische vaardigheden verloren zielen naar het hiernamaals helpt en wordt bijgestaan door überschattige wezentjes genaamd de 'Rot'. Samen moeten ze een vloek zien op te heffen die een ooit zo majestueuze wereld in een nare en letterlijk rotte plek heeft veranderd.

In het spel kunnen spelers Rot-wezentjes verzamelen om nieuwe vaardigheden te unlocken en omgevingen te veranderen, terwijl ze het opnemen tegen gevaarlijke en corrupte geesten.

Kena: Bridge of Spirits is een kleurrijke en grafisch indrukwekkende actie-avonturen game die de grens tussen film en gaming zodanig vervaagt zodat het haast lijkt alsof je je zelf in een animatiefilm waant. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc, en is dan ook een absolute top aanrader voor liefhebbers van animatie.

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Ontdek meer