'Love Island'-ster Maura 'bijna dood' door tamponziekte

Karen Luiken-29 oktober 2022 om 07:02

Laat nooit, nooit, nooit een tampon langer dan een paar uur in. Doe je dat wel, dan loop je het risico om net zo ziek te worden als ‘Love Island’-ster Maura Higgins. Zij kampte een tijdje geleden aan het toxische shocksyndroom, ook wel TSS of de tamponziekte genoemd.

In een aflevering van ‘Shopping with Keith Lemon’ doet Maura haar schokkende verhaal. Ze vertelt dat ze een tampon ooit veel te lang heeft laten zitten en daardoor ernstig ziek werd. “Ik ben geen dokter, ik weet niet veel van TSS, maar ik weet wel dat je je tampon niet langer dan negen uur moet laten zitten. Volgens mij is dat de max”, aldus de realityster.

Maura liet ‘m echter veel langer dan negen uur zitten. Drie maanden om precies te zijn. “Toen de dokter de tampon vond, zat-ie vast aan mijn baarmoederhals. Ik was ontzettend ziek. Ik wist niet wat er aan de hand was. Er zijn mensen die sterven door deze ziekte.”

TSS kan inderdaad dodelijk zijn, maar de ziekte is zeldzaam en als je er op tijd bij bent, kun je volledig herstellen. Bij de meeste mensen gebeurt dat gelukkig ook. Net zoals bij Maura.

Kim Cattrall keert terug als Samantha Jones

Karen Luiken-01 juni 2023 om 06:29

Kim Cattrall keert tóch terug als Samantha Jones. Hoewel de actrice eerder liet weten niet open te staan voor een comeback in de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That’, meldt Variety nu dat ze terugkomt op haar beslissing.

Oké, heel veel zendtijd krijgt Kim niet, maar toch: ze kruipt opnieuw in de huid van haar iconische karakter Samantha. Ze zou te zien zijn in een scène van de laatste aflevering van het tweede seizoen. Daarin voert ze naar verluidt een telefoongesprek met Carrie Bradshaw, die gespeeld wordt door Sarah Jessica Parker. De twee zouden elkaar niet gezien hebben voor het opnemen van de scène.

De reden waarom Kim eigenlijk niets meer met ‘Sex and the City’ te maken wilde hadden, was omdat ze het script van het vervolg slecht vond, maar ook de ruzie met haar tegenspeelster Sarah speelde mee.

Het tweede seizoen van 'And Just Like That' verschijnt vanaf 22 juni op HBO Max.

Sam Smith brengt duet uit met Madonna

Karen Luiken-01 juni 2023 om 06:04

Sam Smith en Madonna zijn samen de studio ingedoken. Op vrijdag 9 juni brengen ze hun gloednieuwe duet ‘Vulgar’ uit.

Een week geleden hintte Sam via social media al op een samenwerking met Madonna en gisteren werd het grote nieuws dan eindelijk bevestigd. “Vulgar. Sam x Madonna. Vrijdag 9 juni’, schreef Sam bij een klein voorproefje van het nummer op Instagram.

Het is het derde liedje dat Sam dit jaar uitbrengt. Eerder kwam de artiest al met ‘Gimme’ en ‘I’m Not Here To Make Friends’. Madonna heeft iets langer op zich laten wachten: haar laatste nummer ‘Back That Up To The Beat’ verscheen in 2019.

Ontdek meer