'Love Island'-ster Maura 'bijna dood' door tamponziekte

Karen Luiken-29 oktober 2022 om 07:02

Laat nooit, nooit, nooit een tampon langer dan een paar uur in. Doe je dat wel, dan loop je het risico om net zo ziek te worden als ‘Love Island’-ster Maura Higgins. Zij kampte een tijdje geleden aan het toxische shocksyndroom, ook wel TSS of de tamponziekte genoemd.

In een aflevering van ‘Shopping with Keith Lemon’ doet Maura haar schokkende verhaal. Ze vertelt dat ze een tampon ooit veel te lang heeft laten zitten en daardoor ernstig ziek werd. “Ik ben geen dokter, ik weet niet veel van TSS, maar ik weet wel dat je je tampon niet langer dan negen uur moet laten zitten. Volgens mij is dat de max”, aldus de realityster.

Maura liet ‘m echter veel langer dan negen uur zitten. Drie maanden om precies te zijn. “Toen de dokter de tampon vond, zat-ie vast aan mijn baarmoederhals. Ik was ontzettend ziek. Ik wist niet wat er aan de hand was. Er zijn mensen die sterven door deze ziekte.”

TSS kan inderdaad dodelijk zijn, maar de ziekte is zeldzaam en als je er op tijd bij bent, kun je volledig herstellen. Bij de meeste mensen gebeurt dat gelukkig ook. Net zoals bij Maura.

Dit zijn de genomineerden voor de MIA's

Karen Luiken-30 november 2022 om 07:54

De genomineerden van de Music Industry Awards, ook wel de MIA’s genoemd, zijn bekend. Stromae is de grootste favoriet met negen nominaties.

Voor deze editie van de MIA’s zijn in het totaal 29 verschillende groepen en artiesten genomineerd. Stromae heeft de meeste nominaties op zijn naam staan en maakt onder meer kans in de categorieën ‘Album’, ‘Pop’, ‘Solo man’ en ‘Hit van het jaar’.

Andere grote kanshebbers zijn Charlotte Adigéry en Bolis Pupul met acht nominaties, Angèle met zeven nominaties, Pommelien Thijs met vijf nominaties en CAMILLE, Metejoor en Oscar and the Wolf met ieder vier nominaties.

Het publiek kan vanaf vandaag tot en met zondag 11 december stemmen via de website van de MIA’s. Op donderdag 26 januari wordt duidelijk wie er met een prijs vandoor gaan; dan worden de MIA’s uitgereikt in Paleis 12 en live op Eén.

Hailey Bieber heeft cyste op haar eierstokken

Karen Luiken-30 november 2022 om 07:33

Wie dacht de laatste tijd een klein zwangerschapsbuikje bij Hailey Bieber te hebben gezien, heeft het goed mis. De zangeres laat via Instagram weten dat er een cyste op haar eierstokken zit. “Zo groot als een appel.”

Hailey zegt dat ze de laatste tijd inderdaad een opgezwollen buik heeft. Maar nee, dat komt niet omdat ze in verwachting is van haar eerste kindje. “Ik heb een cyste op mijn eierstokken die zo groot is als een appel”, aldus het model. “Ik heb het vaker gehad en het is nooit leuk. Het doet pijn en zorgt ervoor dat ik me misselijk en opgeblazen voel. Ik heb krampen en ben emotioneel.”

De vrouw van Justin verzekert haar fans dat er geen mini Bieber-komt. “Het is geen baby”, schrijft ze. “Ik weet zeker dat veel van jullie dit ook ooit mee hebben gemaakt. Het komt goed.”

Ontdek meer