Deze artiesten treden op tijdens MTV EMA's

Karen Luiken-28 oktober 2022 om 07:13

MTV heeft de eerste namen bekendgemaakt van de artiesten die op zullen treden tijdens de MTV EMA’s. De awards worden op zondag 13 november live vanuit het Duitse Düsseldorf uitgereikt.

Niemand minder dan Ava Max, Bebe Rexha, David Guetta, Gorillaz, Lewis Capaldi en Muse zullen het wereldwijde publiek voorzien van een show tijdens de uitreiking van de MTV EMA’s. Eerder werd al bekend dat Rita Ora en haar man Taika Waititi de show gaan presenteren. Andere gasten worden later nog bekendgemaakt.

Fans kunnen dit jaar op hun favorieten stemmen in zeventien genderneutrale categorieën, waaronder ‘best song’, ‘best artist’, ‘best collaboration’ en de twee geheel nieuwe categorieën ‘best longform video’ en ‘best metaverse performance’.

Docu over André Hazes te zien bij VTM

Karen Luiken-22 mei 2023 om 13:53

De spraakmakende documentaire over André Hazes komt binnenkort naar de Belgische beeldbuis. VTM zendt op dinsdag 23 mei ‘Crossroads’ uit, een reeks waarin de Nederlandse ‘Leef’-zanger een kant van zichzelf toont die fans nooit eerder hebben gezien.

André werd voor de documentaire twee jaar lang gevolgd terwijl hij door de moeilijkste periode van zijn leven ging. Hij vertelt over zijn burn-out, liefdesperikelen, het leven in de schaduw van zijn vader en zijn gevecht tegen verslavingen. Verschillende vrienden en familieleden, zoals moeder Rachel, partner Monique Westenberg en neef Djarno Hofland, komen ook aan het woord.

“Het resultaat is een heel eerlijk, intiem en uniek document geworden waarbij de kijker André te zien krijgen zoals ze hem nog nooit zagen”, zegt documentairemaakster Cheeru Mampaey.

De eerste aflevering wordt op 23 mei uitgezonden, daarna volgt er een aantal dinsdagen lang iedere week een nieuwe aflevering op VTM 2 en VTM GO+.

Songfestivalwinnares Loreen komt naar België

Karen Luiken-22 mei 2023 om 08:29

Tweevoudig songfestivalwinnares Loreen komt binnenkort naar België. Ze staat op dinsdag 14 november in de Trix in Antwerpen.

Loreen startte haar carrière in 2004 met een deelname aan ‘Pop Idol’, de Zweedse versie van Idool, waarin ze op de vierde plaats eindigde. Jaren later deed ze mee aan de Zweedse preselectie voor het songfestival en weer een jaar later won ze dat grootste festijn met haar nummer ‘Euphoria’.

In de jaren erop volgden nog nieuwe singles en een nieuw album, en in 2021 gooide Loreen het over een andere boeg met de release van Zweedstalige nummers. Dit jaar werd ze uitgekozen om opnieuw mee te doen aan het songfestival, dit keer met het liedje ‘Tattoo’. Met succes: elf jaar na haar eerste triomf won ze met overtuigende cijfers voor een tweede keer het grote liedjesfestijn.

Tickets voor het concert in Antwerpen gaan aanstaande vrijdag om 10.00 uur in de verkoop via de website van Live Nation. Ze kosten dertig euro per stuk.

Ontdek meer