Gevaarlijke TikTok-hype gaat viral

Karen Luiken-28 oktober 2022 om 06:51

Op TikTok is een nieuwe hype opgedoken die volgens verschillende experts behoorlijk gevaarlijk kan zijn. Mensen doen massaal aan mouth taping, een trend waarbij de lippen ’s nachts wordt dichtgeplakt zodat je niet langer door de mond kan ademen.

Volgens sommige mensen zou het gebruiken van mondtape zorgen voor een betere nachtrust. Wie door de mond ademt, heeft namelijk meer kans op een droge mond en bovendien op een slechte adem. Na verloop van tijd kun je er zelfs tandvleesaandoeningen of een overbeet van krijgen.

Maar betekent dat dan dat je je mond maar gewoon dicht moet tapen zodat je verplicht door je neus gaat ademen? Niet als het aan slaapspecialist Dr. Raj Dasgupta ligt. Volgens hem kan het vooral voor mensen met slaapapneu gevaarlijk zijn. “Er is beperkt bewijs over de voordelen van mondtape en ik zou er heel voorzichtig mee zijn”, zegt hij tegen CNN. “Sterker nog: ik zou eerst met je arts praten voordat je het probeert.”

Deze 'cookie-hack' kan jou aan een lief helpen

Chelsy Vanlerberghe-14 maart 2024 om 12:06

Op zoek naar een lief? Het enige wat je nodig hebt is deeg een oven, volgens een meisje op TikTok. In een virale video vertelt ze hoe haar moeder haar dé ultieme datinghack leerde. En raad eens? Het heeft gewerkt!

"Als je afspreekt met een jongen, moet je koekjes bakken voordat hij komt, zodat je kot nog steeds naar die koekjes ruikt," vertelt ze in de TikTok die al meer dan 12 miljoen keer bekeken is.

Ze deelde ook dat toen haar vriendje voor de eerste keer langskwam, hij haar complimenteerde over hoe lekker haar appartement rook. Zij deed gewoon alsof die heerlijke geur er altijd al hing. "We hebben die mannen gewoon gemanipuleerd," legt ze uit. "Nu denken ze altijd aan ons als ze een koekje ruiken."

Het mooie aan deze truc? Als het je geen lief oplevert, dan heb je tenminste wel een heerlijke batch cookies!

TikTok gaat strijd aan met Instagram

Chelsy Vanlerberghe-13 maart 2024 om 09:37

Naar verluidt werkt TikTok aan een nieuwe app die zich richt op het delen van foto's. Dat doen ze om de concurrentie aan te gaan met Instagram. TikTok is een sterke rivaal op vlak van video, terwijl je op Instagram naast video, ook foto's en stories kan delen. Nu lijkt het erop dat TikTok een nieuwe app in de steigers heeft staan om de strijd aan te gaan met Instagram's fotostream.

Wat houdt dat precies in? Volgens TheSpAndroid is er een code gevonden in de nieuwste versie van TikTok die verwijzingen bevat naar een nieuwe "TikTok Foto's"-app. Die app zou op Instagram lijken, met een feed waarin je foto's kan delen met je vrienden en familie.

Wanneer de nieuwe app gelanceerd zal worden, is niet duidelijk. Alles wijst erop dat we er binnenkort meer over te horen krijgen.

Ontdek meer