Gevaarlijke TikTok-hype gaat viral

Karen Luiken-28 oktober 2022 om 06:51

Op TikTok is een nieuwe hype opgedoken die volgens verschillende experts behoorlijk gevaarlijk kan zijn. Mensen doen massaal aan mouth taping, een trend waarbij de lippen ’s nachts wordt dichtgeplakt zodat je niet langer door de mond kan ademen.

Volgens sommige mensen zou het gebruiken van mondtape zorgen voor een betere nachtrust. Wie door de mond ademt, heeft namelijk meer kans op een droge mond en bovendien op een slechte adem. Na verloop van tijd kun je er zelfs tandvleesaandoeningen of een overbeet van krijgen.

Maar betekent dat dan dat je je mond maar gewoon dicht moet tapen zodat je verplicht door je neus gaat ademen? Niet als het aan slaapspecialist Dr. Raj Dasgupta ligt. Volgens hem kan het vooral voor mensen met slaapapneu gevaarlijk zijn. “Er is beperkt bewijs over de voordelen van mondtape en ik zou er heel voorzichtig mee zijn”, zegt hij tegen CNN. “Sterker nog: ik zou eerst met je arts praten voordat je het probeert.”

TikTokker zamelt 180.000 euro in voor 81-jarige vrouw

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 14:59

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest hartverwarmende verhalen tegen. Zo ook dat van deze 81-jarige werkende vrouw die geholpen werd door een TikTokker om met pensioen te gaan.

Devan Bonugara postte een TikTok waarin de 81-jarige Nola te zien is, een Amerikaanse vrouw die nog werkt om haar woonlening af te betalen.

“Het leven zou niet zo moeilijk moeten zijn ...”, klonk het in die eerste video op TikTok. Deze ging natuurlijk meteen viraal en werd miljoenen keren bekeken. Devan besloot om een GoFundMe te starten om zo geld in te zamelen voor Nola. En dat was héél snel gepiept. Al meer dan 186.000 dollar werd ingezameld voor de 81-jarige Nola. Al het ingezamelde geld gaat naar Nola, die besloten heeft om Walmart tijdens de feestdagen nog uit de nood te helpen, en vervolgens eindelijk te genieten van haar welverdiend pensioen.

Bekijk de hartverwarmende beelden hier:

TikTok-hype Scrub Daddy-spons nu ook in België verkrijgbaar

Dieter Blarinckx-23 november 2022 om 17:29

Wie vaak zit te scrollen op TikTok heeft vast en zeker deze speciale en magische wonderspons al eens zien passeren. En vanaf nu is die ook beschikbaar in België!

Wie vaak naar #cleantok kijkt op het platform, zal deze Scrub Mommy en Daddy sponzen wel herkennen. En voor de fans hebben we goed nieuw want deze sponsjes in de vorm van een smiley zijn nu te koop bij Wibra.

Deze unieke sponsjes hebben vooral één zeer belangrijke functie. Een Scrub Daddy zou namelijk vuilheid supersnel wegkrijgen zonder krassen achter te laten. Vooral in combinatie met The Pink Stuff schoonmaakpasta zou het resultaat verbluffend zijn. Je maakt de spons ook makkelijk schoon met wat warm water en je kan ’m ook in de vaatwasser steken.

Zo’n spons kost je 3,99 euro en kan je vanaf nu dus vinden bij Wibra!

Ontdek meer