Rita Ora en haar man hosten MTV EMA's

Karen Luiken-27 oktober 2022 om 06:08

De MTV EMA’s worden dit jaar gepresenteerd door Rita Ora en haar man Taika Waititi. Dat laat MTV weten, die de awards op zondag 13 november live uitreikt vanuit het Duitse Düsseldorf.

“We zijn verheugd om de MTV EMA’s van dit jaar te mogen hosten en de beste muzikanten en optredens ter wereld te eren”, zeggen Rita en Taika in een reactie. “We kijken ernaar uit om de avond te delen met al deze getalenteerde artiesten.”

Rita voegt daar nog aan toe dat ze het extra bijzonder vindt dat ze deze job samen met haar man mag doen. “Het podium delen met Taika maakt het nog specialer. Leuke verrassingen, fantastische mode, comedy en vooral geweldige muziek: we hebben het dit jaar allemaal op de EMA’s. We kunnen niet wachten tot het publiek deze momenten met ons deelt.”

Voor Rita is het niet de eerste keer dat ze de EMA’s host; in 2017 deed ze dat ook al. Toen werd ze verschillende keren genomineerd en ging ze ervandoor met de ‘Power of Music Award’.

Dit zijn de genomineerden voor de MIA's

Karen Luiken-30 november 2022 om 07:54

De genomineerden van de Music Industry Awards, ook wel de MIA’s genoemd, zijn bekend. Stromae is de grootste favoriet met negen nominaties.

Voor deze editie van de MIA’s zijn in het totaal 29 verschillende groepen en artiesten genomineerd. Stromae heeft de meeste nominaties op zijn naam staan en maakt onder meer kans in de categorieën ‘Album’, ‘Pop’, ‘Solo man’ en ‘Hit van het jaar’.

Andere grote kanshebbers zijn Charlotte Adigéry en Bolis Pupul met acht nominaties, Angèle met zeven nominaties, Pommelien Thijs met vijf nominaties en CAMILLE, Metejoor en Oscar and the Wolf met ieder vier nominaties.

Het publiek kan vanaf vandaag tot en met zondag 11 december stemmen via de website van de MIA’s. Op donderdag 26 januari wordt duidelijk wie er met een prijs vandoor gaan; dan worden de MIA’s uitgereikt in Paleis 12 en live op Eén.

Ook BTS-lid Suga krijgt eigen serie

Karen Luiken-30 november 2022 om 07:45

Jin is niet het enige BTS-lid dat een eigen serie krijgt. Ook Suga is binnenkort op YouTube te zien met een nieuwe reeks.

De show van Suga gaat ‘Suchwita’ heten en betekent eigenlijk niet meer dan ‘tijd om met SUGA te drinken’. Het wordt een talkshowachtige serie waarin Suga drinkt en openhartig praat met mensen uit verschillende vakgebieden.

“Suga zal de charmes van zijn gasten onthullen met zijn spreekvaardigheid, gebaseerd op zijn kennis van muziek en een breed scala aan onderwerpen”, zegt Big Hit Music, het label van BTS.

Een paar weken geleden werd al duidelijk dat Jin iets soortgelijks gaat doen. Hij krijgt een vierdelige realityshow op YouTube waarin hij zijn best doet om de dronken waarheid van verschillende gasten te achterhalen.

Ontdek meer