Opnames van 'Thuis' stilgelegd

Karen Luiken-27 oktober 2022 om 05:44

De opnames van ‘Thuis’ zijn tijdelijk stilgelegd. Dat gebeurde volgens HLN afgelopen dinsdag, nadat duidelijk werd dat de productie van de soap mogelijk wordt uitbesteed.

De ploeg van ‘Thuis’ heeft een briefing gekregen over de plannen bij de VRT. Daar zijn ze bezig met een nieuw transformatieplan, waaruit blijkt dat er sprake is van herstructurering bij de openbare omroep. Het mogelijke uitbesteden van de productie van ‘Thuis’ hoort ook bij het plan.

De directie van VRT verduidelijkt dat een producer van ‘Thuis’ de beslissing heeft genomen om de opnames tijdelijk stil te leggen, zodat het personeel de informatie kan verwerken. Het gaat niet om een staking.

Bart kan emoties niet in bedwang houden in 'Big Brother'

Karen Luiken-20 maart 2023 om 16:55

Bart laat zijn emoties niet vaak zien in ‘Big Brother’. Als hij dat al doet, dan moet het een goede reden hebben. Vorige week liet een traantje bij het zien van een trouwfoto van zijn vrouw. Deze week is het zijn dochter die voor emoties zorgt. “Ik ben een fiere papa.”

Flo Windey trekt de grens in nieuwe 'faqda'-reeks

Karen Luiken-20 maart 2023 om 11:31

Flo Windey gaat voor een nieuw seizoen van ‘faqda’ weer op zoek naar moeilijk bespreekbare onderwerpen. Dit keer richt ze zich op vier verschillende thema’s, waar ‘consent’ (oftewel wederzijdse toestemming) er één van is.

Hoe trek je een grens? Die vraag staat centraal in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van de ‘faqda’-reeks. Flo gaat op zoek naar wat consent juist is en wat niet. Ze trekt de straat op en vraagt voorbijgangers wat consent voor hen betekent.

"Consent is voor mij essentieel. Niet weg te denken”, zegt Flo. “Ik heb een paar ervaringen gehad waar mensen geen toestemming vroegen en over mijn grenzen gingen en dat heeft mij zo slecht doen voelen dat ik niet anders kon doen dan mij er nu nog meer over uit te spreken. Want ik wil me nooit meer zo shit voelen."

Het nieuwe seizoen van ‘faqda’ is vanaf nu te zien op VRT MAX.

Ontdek meer