Bevestigd: Apple komt dan toch met universele lader

Dieter Blarinckx-26 oktober 2022 om 17:29

Apple heeft groot nieuws bekendgemaakt: eindelijk plooien ze voor de Europese wetgeving en introduceren ze eind 2024 een universele oplader.

Vanaf eind 2024 zal je dus met één universele lader zowel je iPhone als andere smart apparaten kunnen opladen. Jarenlang verzette Apple zich tegen dat idee van het Europese Parlement. Maar daar komt nu dus een einde aan.

Vanaf eind 2024 moeten alle technologiebedrijven kleine elektronische toestellen, zoals smartphones en tablets, in Europa voorzien van een USB-C-poort. Gevolg is dus dat alle kleine toestellen kunnen opgeladen worden met één en dezelfde kabel.

De Europese Unie hoopt met de maatregel het zotte aantal elektronisch afval per jaar (momenteel zo’n 11.000 ton) te beperken.

Eerste beelden van de iPhone 15 Pro gelekt

Maxine Decaluwé-21 maart 2023 om 12:50- Foto:

ShrimpApplePro

Het is zover, de eerste beelden van de iPhone 15 Pro zijn er! Opvallend is het nieuwe design voor de mute- en volumeknop. Ook over de kwaliteit van de camera én de afwerking langs de buitenkant gaan er geruchten rond.

De iPhone 15 Pro krijgt een make-over. De mute-knop zal een 'druktype' aannemen in plaats van een klikoptie. Daarnaast vormen de volumeknoppen vanaf nu geen gescheiden plus- en minkant meer. Hiermee wil Apple voorkomen dat de knoppen na enige tijd stuk gaan.

De Pro Max zal de langverwachte periscooplens krijgen, waarmee je ver en zuiver kan inzoomen. Toch denkt Apple-analist Ming-Chi Kuo dat een belangrijke camera-upgrade niet beschikbaar zal zijn bij de Pro-versies. Er werd eerst een 8P-lens verwacht, maar dat lijkt niet meer het geval te zijn. Deze lens helpt de beeldkwaliteit te verbeteren en vervorming te verminderen.

Geruchtenlekker ShrimpApplePro meldt dat de iPhone 15 Pro een beetje weg heeft van een Apple Watch, omdat de schermrand gebogen is. De standaardmodellen krijgen een afwerking van glas en aluminium. Verder zal de Pro-versie uit glas en roestvrij staal bestaan en het Pro Max - of Ultra - model krijgt een glas en titanium variant.

Sta jij al te popelen voor het nieuwe model?

Spotify rolt nieuwe functie uit: je persoonlijke dj dankzij AI

Nezir Yikik-23 februari 2023 om 14:00- Foto:

Pexels Cottonbro Studio

Spotify maakt het gebruik van de muziekstreamingdienst opnieuw iets persoonlijker. Met de toevoeging van artificiële intelligentie, heb je altijd en overal je eigen dj bij de hand.

De muziekstreamingdienst bood al langer een optie aan, om persoonlijke nummers voor te stellen op basis van je luistergedrag. Nu biedt Spotify daar ook een artificiële stem bij die je doorheen muzieknummers loodst. Geniaal!

Het gaat op dit ogenblik nog om een bètaversie die enkel beschikbaar is voor gebruikers in de Verenigde Staten en Canada.

Bekijk hieronder hoe de nieuwe functie werkt!

Ontdek meer