Bevestigd: Apple komt dan toch met universele lader

Dieter Blarinckx-26 oktober 2022 om 17:29

Apple heeft groot nieuws bekendgemaakt: eindelijk plooien ze voor de Europese wetgeving en introduceren ze eind 2024 een universele oplader.

Vanaf eind 2024 zal je dus met één universele lader zowel je iPhone als andere smart apparaten kunnen opladen. Jarenlang verzette Apple zich tegen dat idee van het Europese Parlement. Maar daar komt nu dus een einde aan.

Vanaf eind 2024 moeten alle technologiebedrijven kleine elektronische toestellen, zoals smartphones en tablets, in Europa voorzien van een USB-C-poort. Gevolg is dus dat alle kleine toestellen kunnen opgeladen worden met één en dezelfde kabel.

De Europese Unie hoopt met de maatregel het zotte aantal elektronisch afval per jaar (momenteel zo’n 11.000 ton) te beperken.

De nieuwste OPPO Reno8 laadt volledig op in een halfuurtje tijd

Lola Obasuyi Van Acker-14 november 2022 om 13:30

Je kent het wel, je gaat onverwachts nog iets gaan drinken met vrienden maar je gsm heeft maar 7% batterij. Opladen duurt te lang en je powerbank is leeg. OPPO to the rescue! Het nieuwste model, de Reno8, laadt supersnel op. In ongeveer 30 minuten laad je de volledige smartphone op én bovendien behoudt de batterij twee keer langer zijn capaciteit, zodat je GSM langer meegaat.

Verder is het ook de perfecte GSM om je nachtelijke BeReal’s te nemen of gekke selfies te verzamelen tijdens een avondje uit. De camera van de Reno8 bevat een functie bij zowel de front- als backcamera die scherpe foto’s en video’s kunnen vastleggen bij weinig licht. Daarnaast kan je via de AI Slow-Motion functie magische filmpjes en vlogs creëren.

Last but not least, de smartphone is ultradun waardoor hij altijd zal passen in je broekzak of favoriete tasje. Door z’n ongelooflijk slanke design weegt hij weinig en zal je nooit een pijnlijke hand hebben bij dagelijks gebruik! En naast al deze handige features, ziet hij er ook gewoon heel cool uit. 😉

Benieuwd?! Check hier alle info over de nieuwe OPPO Reno8 series.

Zien: vliegende auto voorgesteld in Dubai

Dieter Blarinckx-13 oktober 2022 om 14:34- Foto:

XPeng Aeroht

Wie vroeger naar 'Star Wars' keek en lachte met de vliegende auto's, gaan we nu verbazen! In Dubai is namelijk de eerste vliegende auto voorgesteld, en ja, hij vliegt wel degelijk!

De X2, een vliegende auto ontwikkeld door XPeng Aeroht, heeft zijn eerste openbare vlucht gemaakt in Dubai. Het toestel heeft een gesloten cockpit, produceert geen CO2-uitstoot tijdens het vliegen en is volgens het bedrijf ideaal voor korte stadsvluchten op lage hoogte.

Voorlopig lijkt de auto op een immense drone, maar daar wil XPeng Aeroht nog wat aan doen.

Check hieronder alvast enkele videobeelden:

Ontdek meer